Pet Duo: Brazílie nenabízí mnoho příležitostí

Pet Duo: Brazílie nenabízí mnoho příležitostí

02. 02. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Co by to bylo za karneval, kdyby chybělo zastoupení ze země zasvěcené těm nejlepším karnevalům, z Brazílie. Čeká Vás již osvědčený manželský pár z této země, který se řídí naprosto nekompromisními pravidly – heavy hardtechno, „šokující“ sety, velká dávka emocí a energie.
Ahoj Ano a Davide! Máme všichni radost, že se opět objevíte na Apokalypse! Moje první otázka – jak hodnotíte uplynulý rok a jaké máte plány pro rok 2008?
Zdravíme všechny a děkujeme za pozvání na Apokalypsu! Minulý rok byl pro nás celkem náročný, hráli jsme na mnoha zajímavých akcích a také jsme pracovali na našem novém p.a. projektu a chystaném tour zvaném „X Years After“ – je to taková oslava 10ti let našeho společného vystupování. V roce 2008 bychom rádi rozběhli náš nový label Cause Records, už teď připravujeme nějaké nove tracky, které by zde měly vyjít.

Na Apokalypse jste vystoupili před třemi roky – co se od té doby změnilo – v ohledu na vaši práci, život, kariéru?
Od té doby jsme se už na stálo přestěhovali do Německa, přesunuli jsme všechny naše věci a také naše milované kočky. Také jsme se snažili neustále zlepšovat naši hru na 4 gramofony, pracujeme na p.a. show a také jsme naprosto změnili technický styl produkce.

Co považujete za největší dosažený úspěch v této době, tedy mezi roky 2005 a 2008?
Opět asi to, že konečně vystupujeme také jako live p.a. projekt – byla to spousta tvrdé práce, trénování a příprav. Ale s výsledkem jsme moc spokojení :o)

pet duo

Opět se vrátím k Apokalypse Schranz Machine – jak se vám tato party líbila, jaké ve vás zanechala dojmy? V Čechách jste od té doby už několikrát hráli – co tedy říkáte na naše party, jak vás oslovilo naše publikum?
V České republice hrajeme moc rádi. Na každé party je výborná atmosféra a lidé nám dávají spoustu energie tím, jak se umí bavit a jak nás dokážou podporovat. Vždy k nám byli všichni moc milí, organizace akcí byla také profesionální… Vypadá to, že taneční scéna u vás je velmi „zdravá“, mladá a schopná ocenit dobrou hudbu…

Tento díl Apokalypsy nese podtitul „Electronic Carnival“. Pocházíte z Brazílie, ze země, která je karnevaly proslavené po celém světě. Účastnili jste se někdy vašeho pověstného karnevalu v Sao Paulu? Promítá se nějakým způsobem tato specifická kultura i do vaší taneční scény?
Karnevaly k Brazílii neodmyslitelně patří. V době, kdy se pořádají, tak všichni Brazilci, od severu k jihu, slaví, tančí a užívají si. Brazilci se vůbec rádi baví a jsou temperamentní, a to ve všech směrech naší kultury. David se byl na karneval podívat, když mu bylo 14 a 16 let, ale od té doby jsme zde bohužel, hlavně z časových důvodů, nebyli. Ale věřte, je to úžasný zážitek, slyšet 500 lidí, kteří hrajou live na bubny a okolo vás všichni tančí v pestrobarevných kostýmech!

Proč jste se vlastně rozhodli opustit Brazílii a „zakořenit“ v Evropě?
Chtěli jsme se vždy věnovat hudbě a bohužel, Brazílie nenabízí příliš mnoho příležitostí, jak se v této oblasti realizovat. Přišla chvíle, kdy jsme se museli rozhodnout – jestli se chceme věnovat hudbě pořádně a jestli chceme něco dokázat ve větším měřítku, nebo jestli zůstaneme v Brazílii. A tak jsme zvolili Evropu. Ale nebylo to jednoduché, opustit rodinu, zázemí, přátele – byl to pro nás risk, jestli to vůbec zvládneme. Ale zatím jsme spokojení :o)

Měli jste poměrně netradiční svatbu – brali jste se v klubu Hell v Brazílii. Přece jenom, mnoho z nás jistě netuší, jak taková svatbu v klubu může vypadat – prozradíte nám něco z vašeho svatebního dne? :o)
Celé to začalo jako vtip ze strany promotéra toho klubu. Ana v klubu pracovala a řekla majiteli, že bychom zde rádi oslavili první rok našeho vztahu. A on to vzal velmi vážně, na plakáty a flyery napsal, že budeme mít svatbu. A taky nám ji zorganizoval.:) A nám se ten nápad taky líbil, takže jsme do toho šli. Lidi nám dokonce přinesli svatební dary! Před vchodem do klubu jsme si během „normálního“ obřadu vyměnili prstýnky, zatímco ostatní party people čekali v klubu. A pak jsme měli velkou svatební – techno –oslavu!:) Byl to naprosto výjimečný večer!

Jaký je váš názor na vývoj hardtechno scény v Evropě v poslední době? Mnoho lidí si myslí, že největší rozmach tohoto stylu už je za námi… Jak to vidíte vy?
Hardtechno je „extrémní“ hudba, a to i co se týká názorů na ni. Je těžké mluvit o vývoji jakéhokoliv hudebního stylu… Samozřejmě, že v době, kdy bylo hardtechno něco nového a každý ho chtěl hrát, tak to znamenalo velký rozmach tohoto stylu. To se ale týká všech žánrů taneční hudby. Dobří umělci a producenti se prosadí, ostatní ne – jako všude. Ti, kteří tento styl opravdu milují, se budou stále snažit nás něčím překvapovat.:)

Co říkáte na line-up tohoto dílu Apokalypsy?
Apokalypsa opět nabízí široký záběr stylů, a to se určitě setká s oceněním. Věříme, že to bude stejně skvělý díl, jako Apokalypsa Schranz Machine!

Jak jste vlastně přišli k vašemu jménu „Pet Duo“? Má to pro vás nějaký hlubší význam?
V roce 1997, kdy nám jeden kamarád poprvé nabídl hraní v klubu, jsme uvažovali, jak se vlastně jako duo budeme jmenovat. Vznikl název „Pet Duo“ – symbolizuje to náš způsob života, vztah ke zvířatům, které milujeme a také „zvířecí pudy“

V současné době žijete v Berlíně. Bylo pro vás těžké začít život na novém místě, tak daleko od domova? Máte dnes už v Berlíně vybudované zázemí, přátele, zkrátka cítíte se tady „doma“?
Stále nám dělá největší problém jazyk – německy pořád dobře nemluvíme, hlavně nemáme čas účastnit se nějakých kurzů němčiny. Jinak Berlín je krásné město, dá se zde dělat spoustu věcí. Také se nám líbí, že je zde čisto a pořádek, vše má svůj řád. Bohužel tady ale nemáme zatím moc přátel – přes týden se věnujeme produkci a trénujeme hraní a o víkendu cestujeme.

A poslední otázka, která se ve vašem případě přímo nabízí Jak si představujete svoji budoucnost – plánujete jednoho dne třeba děti?
Nevíme, jak dlouho se budeme hraní věnovat – přece jenom je tato práce hodně náročná… Určitě se ale chceme věnovat hudbě, třeba ve studiu, produkci. Co se týká dětí, zatím nemáme žádné plány. Ale kdo ví, jak to bude za pár let. Rádi bychom ale spíš nějak pomohli a dítě adoptovali.

A teď poslední otázka, v čem bude vaše vystoupení jiné, než bylo na Apokalypse Schranz Machine?
Jiné bude už jenom tím, že nebudeme mít takovou trému. Ty nervičky minule trošku zapracovali, je to tak vždy, když hrajeme na „klíčové“ akci, a tou Apokalypsa byla. Dnes víme, co máme od Apokalypsy čekat a co můžete čekat vy? Heavy hardtechno v našem podání a hlavně hardtechno roku 2008! Pryč se starou produkcí!

Ptaly se -kat- a Misa V. Salacova
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA ELECTRONIC CARNIVAL

Pátek 22. 2. 2008
Vstup: Předprodej 399 so 31.12., poté 469 Kč
Vystupují:
Eddie Halliwell, Joris Voorn, Pet Duo, D.A.V.E. The Drummer, Clodagh, Dejan Milicevic, Killswitch, Misa Salacova, Jerry, Michal Poliak, John B, IM Cyber, Martin Frank, Tripmain, Bon Finix
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika