Break4Beats s Frictionem pěkně z ostra

Break4Beats s Frictionem pěkně z ostra

21. 02. 2008  |  Autor: Rishule  |  Komentáře (3)
Když se řekne Friction, vybavím si chlápka, který nejen že vlastní jeden z mých oblíbených labelů Shogun, ale hlavně pohodář s brilantní technikou mixu a show ze 3 gramců. Šéfům z Flédy se ho podařilo zlanařit i s jeho častým doprovodem, zkušeným „rapperem“ MC:SP. A tak sme měli jistotu, že se beaty budou lámat o sto šet.
Rovnou k věci
Vzhledem danému line up-u sem dorazil na Flédu až po půlnoci, protože Kyanida sem slyšel nedávno hned dvakrát a Sayka mám, dá se říct, „naposlouchaného“ na několik let dopředu. Blížila se 1 hodina ranní, Sayko roztáčel poslední placku, vedle něj už netrpělivě přešlapoval Friction. Když sem ho spatřil, mé srdce jen zaplesalo blahem. Ještě se právě mohlo stát, že nepřijede jako Mampi, ale naštěstí vše klaplo. Co mě mile překvapilo, na poměry B4B, byly rozumně zaplněné prostory. Fór byl v tom, že nepamatuju B4B, kde by se dalo v klidu dostat z jednoho konce klubu na druhý. Odhaduju, že dorazilo kolem 500 lidí, což bylo jen ku prospěchu a pohodlí lidu ( na druhou stranu si netroufnu říct, jestli byli pořadatelé s číslem spokojeni ).

break4beats

3 decks show!
Friction na nás vlítl pěkně z ostra. Jakmile se zmocnil gramců, lupl tam Game Over od Tcho a do toho remix Right Here, Right Now. Mé beatové sluchovody ( možná spíš celý člověk ) hned na začátku zažily jeden z mnoha amoků toho večera. Jak sem zmínil, představení ze 3 decků je třeba zažít na vlastní kůži. Já jen nevěřícně kroutil hlavou, co se dá a jakým způsobem zmixovat. Další věc, co sem ještě na B4B nezaznamenal, byl laser, ale že by se vyloženě hodil na dnb party? V tomto sem spíš zastánce stroboskopů, protože ty s člověkem dokážou opravdu divy.

Ale zpět ke Frictionovi. Když sem se dozvěděl, že mu bude sekundovat MC:SP, nejdřív sem si vzpomněl na jeho vystoupení v jednom setu, kde mi tak trochu neseděl. V reálu, na živo, je však o něčem jiným. Neporovnatelné! Hecování mu jde na jednotku, „timing“ jakbysmet a ještě k tomu mu bylo rozumět! Totiž tyto předpoklady sem poslední dobou u MCho postrádal, možná sem neměl štěstí. Friction si dává True Romance od D-Bridge, rewind a prásk Watermelon od Virusáků. Nehorázná sada! A aby toho nebylo málo, hned další rewind Bambaatta (Break remix) od Shy FX. V tom momentě sem opravdu nevěděl, co mám dělat. Jestli trhat vlasy nebo se rozeběhnout do zdi. Až tak  Ve víru skákání sem taky konečně potkal elegantní kolegyni Obsession a tak sme na chvíli odběhli poklábosit do chill outu. Tam se k nám přidal i obr Muzzy, náš dvorní B4B fotoreportér.

break4beats

A co ten Syncopix?
Po odpočinku u pivka sme naběhli zpět na plac a hrál Syncopix. Ano, prošvihl sem konec představení Frictiona a to se nedělá!(!!!). Nicméně naladěno na liquid funk bylo na to tata. Syncopix mě sice nezbořil jak sem očekával, ale povedlo se mu zamotat například Lynxe, Alixe. Padl i Calibre či Makoto a samo Be True od Commix. Sic se mu to myslím dvakrát koplo, jinak celkový dojem „perfeto“! Liquid forever!

Krutor Blulajta na závěr

Čtvrtá hodina ranní a přišla řada na Blulajtu z Redrum (murder pozpátku) crew. Po Syncopixovi sme byli trochu ukolíbaní a o to větší od Blulajty nakládačku dostali. Viditelně prořídlý kotel se náramně bavil. Ti, co vydrželi se sílami, včetně nás, se nechali strhnout jeho barevným setem, který pojal, jako průřez drum and bassem, takže to vzal od techstepu až melodický liquid. Respekt! Pamatuju, když bylo najednou šest ráno, k Blulajtovi přišel vyhazovač a přikázal mu, aby skončil. My se pak marně pokoušeli přemluvit oba dva, bez úspěchu. Byla to škoda, protože by lidi ještě pařili dál.

Toť byla první B4B roku 2008. V mých očích opět velmi povedená i díky nenarvanému klubu.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BREAK4BEATS

Pátek 1. 2. 2008
Vstup: 190/230 Kč
Vystupují:
Friction + SP:MC, Syncopix, Kyanid, Sayko, Blulajta, Thiew, Mystique, Kotlyk, Marcoo, Yak
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Lu
22. 02. 2008 | 16:47:13
+0 | -0

To Obcese

Zato my jsme si to načasovaly geniálně:-)) A je fakt, že kdyby přišlo tolik lidí, co normálně, tak by to nebyla tak památeční, roztančená a vyjuchaná akce, která se z ní pak vyklubala. P.S.: Blulajta byl hafokrutor:-))
lnd
22. 02. 2008 | 15:57:39
+0 | -0
...kdyby ho tenkrat v sest nevyhodil a on me pak z toho domu neresti neodvezl, tak sem tam nejspis este tedkom nekde vytuhlej :))
Obcese
22. 02. 2008 | 10:44:23
+0 | -0
pěkný pěkný, čím dál lepší Risho! Jen to načasování... :)

SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika