Human Traffix nabídne The Timewritera

Human Traffix nabídne The Timewritera

19. 03. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
(Promotion) Více jak dvanáct let patří The Timewriter aka Jean F. Cochois mezi nejrespektovanější producenty na mezinárodní houseové scéně. Příležitost přesvědčit se o tom budeme mít na dubnovém vydání Human Traffix.
Jean si prošel od dětství mnoha styly hudby. Mezi jeho idoly patřily v mládí např. Depeche Mode, Tears for Fears, Kraftwerk, Gary Numan,Thomas Dolby, Alan Parson´s, Vangelis nebo Jean Michelle Jarre. K dalším zdrojům jeho inspirace patří kapely jako Roxy Music (Bryan Ferry) a Marillion (Fish), které ho fascinovaly svou lehkou tendencí k melancholii a vážnosti.

Jako producent stojí hned za několika alby (Jigsaw Pieces, Diary Of A Lonely Sailor, Paintbox), které i s odstupem doby neztratily nic na svém kouzlu a přitažlivosti. Jean F. Cochois má své sety i skladby důkladně promyšlené. Intro, interlude, texty a kreativní část jsou pro něj stejně důležité jako emoce a to, jak jeho hudba bude působit jako koncept. Základní myšlenkou, které se drží, je komunikace se svým publikem.

Není to však jen produkce, která ho proslavila, ale také série výborných remixů. K jeho spolupracovníkům patří např. Wolfgang Flür (ex-Kraftwerk/Yamo), Mike Oldfield, Yello, Faithless nebo Boy George. Kromě hostování na parties na mnoha místech planety (New York, Londýn, Švédsko, Dánsko, Kanada, Mexico, Španělsko, Řecko, Turecko, Chorvatsko, Maďarsko, Rusko…) hrál jako rezident po boku Svena Vätha v Coocoon Club. V současnosti vede rezidentní noc v Budapešti.

The Timewriter patří do stáje labelu Plastic City. (stejně jako např. Terry Lee Brown Junior, Scope, nebo Budai a Vic). A právě pod tímto labelem najdete také jeho poslední album Soulstickers z roku 2007, které je ojedinělým příkladem precizní práce s mixy a schopností energicky podat deep house, soul a ambient v patnácti skladbách tak, jak to umí jen opravdová špička houseové scény, kam lze bez pochyby Timewritera zařadit.

Ukázky z alba Soulstickers:

www.juno.co.uk/products/267592-01.htm
www.plasticcity.de/index.php?main=releases&kid=plac049-2

Další linky:

www.myspace.com/thetimewriter
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HUMAN TRAFFIX

Pátek 4. 4. 2008
Vstup: 170/230 Kč
Vystupují:
The Timewriter, Loutka, Face, Fun, Cubik, Diome
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

23. 03. 2008 | 22:31:13
+0 | -0

......

Už se na něj mooc těšim.....on je fakt moc dobrej!!!!!!!!!!!
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika