Noisia & Bong-Ra na Bassinfection

Noisia & Bong-Ra na Bassinfection

19. 03. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Jubilejní dvacátá Bassinfection - to je důvod k oslavě. Jak jinak, než se silným line-upem! Představujeme vám tedy dva headlinery, kteří v současné době platí za absolutní světovou špičku svého oboru.
Postupným vývojem party se začal klást větší důraz na to, zaujmout v jeden večer žánrově širší spektrum posluchačů. Na své si tedy přijdou příznivci drumandbassu, breakcoru, junglu, breakbeatu, reggae či hiphopu.

První „BI“ party v roce 2001 byla zároveň první „větší“ brněnskou d´n´b akcí. Tenkrát ještě s ryze českým lajnapem. Od té doby Bassinfection crew do Brna přivezla mnoho zásadních jmen světového d´n´b. Mnohé party headz jistě příjemně zamrazí v zádech při vzpomínce na party se severským králem Teebeem, nebo se zaoceánskými raggajunglovými diktátory Krinjahem a R Colou. Z hlavy se nedá vymazat ani nářez novozélandských Concord Dawn, německých neurofunkových mistrů Phace, či masakr live v podání holandských Black Sun Empire. Dobře se vzpomíná na příjemně laděný a především pro něžné pohlaví dobře stravitelný set, který vykouzlil Paul B doprovázen MC Coppou. Jak už bylo naznačeno, Bassinfection se vrhla také do role inovátora, který se nebojí zabrousit i do dosud ne tak dobře prozkoumaných temných vod, jakými na naší scéně stále zůstává breakcore a raggacore. Byli zde představeni jedni z nejzásadnější zaoceánských tvůrců Aaron Spectre a Jahba. S výčtem věhlasných jmen bychom mohli pokračovat dál a dál (Muffler, nPhonix, Metrik, Omar Perry, MC Lord Bitum, MC Jamalski, Big Famili...).

Raději vám ale představíme jméno, které všechny výše uvedené svou slávou přece jen o něco převyšuje, někoho, kdo svou poutí a tvrdou prací v oboru drumandbass došel až na absolutní vrchol, někoho, kdo si se skromností může říkat král. Dámy a pánové, prosím přivítejte ikonu d´n´b jménem Noisia.

noisia

Noisia: Je tomu již 6 let, kdy se začala psát historie holandského projektu Noisia, který tvoří „svatá“ trojice Nik, Martijn a Thijs. Není snad na světě člověka, který by o těchto hudebních géniích alespoň jednou v životě neslyšel. Vedle proklamovaného drumandbassu se objevují jejich stopy i v jiných hudebních žánrech jako je minimal, hous, breakbeat, downtempo a v neposlední řadě, ač to může být některým vyznavačům „tvrdého zrna“ proti srsti, ve světě dance/pop music.

Díky novátorskému, originálnímu a nebývale preciznímu zvuku, který ve světě jednoduše nemá konkurenci, jsou členové Noisie vyhledáváni těmi nejprestižnějšími labely (Renegade Hardware, Moving Shadow, Ram, Subtitles, Shogun Audio, Virus, Citrus …). Jejich vlastní label se jmenuje Vision, kde vydávají to nejčerstvější ze své tvorby. Ať už jako Noisia nebo jako alter ego "Drifter" jsou oslovováni slavnými jmény k remixování jejich skladeb (Moby, Amon Tobin, Robbie Williams). Své přinesli i do breakbeatu jako Hustle Athletics a založili svůj další label, tentokrát s non d´n´b produkcí, s názvem DiVision. Do Brna na Bassinfection přijede odehrát svůj drumandbassový set Thijs. Chystejte se na pořádný výprask! www.myspace.com/denoisia

Bong-Ra:  Bong-ra začal jako DJ v roce 1996 a už v 1997 začal produkovat vlastní hudbu. O rok později vydal na labelu Djax-X-Beats debutové album New Millennium Dreadz a 12-ti palcovou serii Darkbreaks vol. 1 a 2 s MC Guzmanem. V roce 2001 založil label Clash Records orientovaný na hardcore jungle. Ve stejném roce ho legendární John Peel pozval do Radia 1, což rozšířilo povědomí o Bong-Rovi na důležité ostrovní scéně. Mezi lety 2001 a 2004 organizoval spolu s FFF "party Breakcore a Go-Go!", jednu z prvních pravidelných breakcorových nocí v Evropě.

bong-ra

Bikini bandits, Kill! Kill! Kill! – druhé dlouhohrající album vyšlo v roce 2003 na Supertracks Records. Track 666MPH byl použit na DVD Bikini Bandits a videoklip 666MPH se dokonce objevil na MTV. Díky této audiovizuální tvorbě, kterou dokonce prezentovalo Muzeum moderního umění v Arnhemu, se Bong-Ra objevil na největších nizozemskéch festivalech Lowlands, Metropolis a Eurosonic. Roku 2004 založil svůj druhý label Kriss Records (sublabel Clash), zaměřený na kombinaci metalu se zlámanými beaty, na kterém vydal Jahba (na Bassinfection v listopadu 2006) své nejlepší EP Warpigz VIP. Třetím dlouhohrajícím albem bylo I am the God of Hellfire vydané na labelech Very Friendly a Ad Noiseam. Ve stejném roce vyšla také jungle/raggacore CD kompilace Warrior Sound na holandském labelu Supertracks. V roce 2006 vydal Bong-Ra na nejrespektovanějším britském labelu experimentální elektroniky Planet Mu speciální 4-trackové EP obsahující remixy alba Rossz Csillag Allat Szuletett od fenomenálního Venetian Snarese a také album svého projektu The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, kde Bong-Ra hraje na baskytaru a klávesy. www.myspace.com/teambongra

Yardcore DJs: Na Bassinfection přivítáme také djs a pořadatelé žánrově podobné londýnské párty "Yardcore". Jak jejich akce, tak jejich hraní bývají vyváženou směsicí invence na poli elektronické taneční hudby (d´n´b, jungle, breakcore, dubstep, breakstep etc.). Očekávat ale můžete set, který bude laděný převážně do tvrdšího junglu s tracky londýnských tvůrců patřících do jejich crew.

Na hlavní stagi otevřou večer Mercur a Soldik, poté vystoupí Noisia. K ránu bude na parketě ještě přituhovat;) díky setům Bong-Ry a Yardcore Djs. Malou stage otevře hip hopovým setem Panda a s reggae naváže Luna s Netikz (Bassinfection sownd). Na ně poté navážou hosté Notoric Natty, jejichž reggae vystoupení bude okořeněno MC Danem a k ránu Peeni Walli.

Nakonec bychom chtěli vyjádřit velký dík všem příznivcům party Bassinfection. Jsme rádi, že na naše akce chodíte a pomáháte tak spoluvytvářet příjemnou a zábavnou atmosféru. Dík patří také mnoha českým crew a djs, kteří na Bassinfection předvedli své sety a baví je s námi spolupracovat: Redrum crew, Pohon crew, Sayko, Pawlač zewls, Peeni walli, Adham Riddimsurfer, Jahly sound, Im Cyber, Punkwa, Otaku, Roots´n´future, Suki, 2.3, Ghonzales, Matoa, Eastek crew, Katcha, Philip TBC, Admirál Kolíbal, Gardenzitty, Nesta, Prosound system, Peet, Aphrikka sound system, Chilli.org, Simbiotic, Ngomau, Vosa sound system, Penny, Babylonrocker, Soundproof, Coltcha united, Mikatchou, Morebeat, Cocojammin, Pixie, Czajovna sound system, Cosmopunk.

www.bassinfection.com
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BASSINFECTION

Pátek 18. 4. 2008
Vstup: Do 22 hod. 150 Kč, poté 170 Kč
Vystupují:
Noisia (NL), Bong-Ra (NL), Yardcore DJs (UK), Soldik + Mercur, Panda, Luna a Netiks,Notoric Natty, Peeni Walli
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika