Momentka z výstavy Musikmesse od Maxistore

Momentka z výstavy Musikmesse od Maxistore

23. 03. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(4 Djs) Minulý týden se definitivně uzavřely brány rozsáhlého výstavního komplexu ve Frankfurtu. Vystavovala se světelná a zvuková technika a samozřejmě i klasické hudební nástroje. K vidění byla jak technika, kterou si běžný smrtelník díky ceně nikdy nepořídí, tak běžná technika pro mixující Dje a domácí studia.
Do té první kategorie lze například zařadit projekční laserovou techniku od firmy Lobo, která zvládá vytvořit takřka 3D obraz přímo na place. Do té druhé kategorie lze zařadit spoustu Djské techniky, která se stala již před nějakou dobou opravdu spotřební elektronikou. Výrobci volí taktiku podobnou jako například producenti mobilních telefonů. Různé nové funkce a možnosti přehrávání. Uživatel je schopen si dnes koupit nový cd přehrávač jen proto, ze se do něj dá zasunout flashka a DJ má tak možnost využívat paměť naplněnou zvukovými soubory.

musickmesse

Mezi těmito výrobky by si maxistore dovolil vypíchnout CD přehrávač Denon DN-S 1200, který tuto možnost má, navíc se tento přehrávač dá používat jako midi kontroler, takže stačí připojit počítač a můžete mixovat. Cena této novinky by měla být pravděpodobně stejná, jako u staršího modelu Dn-S 1000. Cena je stlačena nejspíše kvůli použitému materiálu, tak kvůli tomu, že Denon v tomto případě opustil svoje výrobní kapacity v Japonsku a u tohoto přehrávače zvolil levnou pracovní sílu v Číně. Nicméně know how zůstává stále Japonské. K vidění bylo i čistě čínské know how – tedy ukradni design, dej podobný název a šup na trh.

Designovým kopiím Pioneeru CDJ 200 nebo mixážního pultu DJM 400 od stejnojmeného výrobce se prostě nešlo nezasmát. Výrobci z Asie ale nepředstavovali pouze elektroniku, ale i klasické hudební nástroje, včetně tahacích harmonik apod. Techniku představovali jak místní Djské star, tak u stánku firmy Stanton hrál náš Michael Burian. Pokud se o světelnou a zvukovou techniku zajímáte trochu více, tak neváhejte a za rok si najděte čas a vyražte směr Frankfurt. A my se za pár dnů vrátíme z výstavy z Rimini, tak pokud narazíme na další novinku nebo zajímavost, určitě ji zveřejníme.

www.musik.messefrankfurt.com
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika