Take Control s náboji nejtvrdší ráže

Take Control s náboji nejtvrdší ráže

30. 03. 2008  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Máme už tak trochu jaro. Teplou nocí, parkem zahaleným mlhou z v povzdálí svítících světel mířím k tramvaji, co mě doveze do stanice zlámaných beatů. Za zvuků padajících květů zlatého deště vychází najevo, že tahle noc vyrukuje na ráno s pěkně tvrdými lokty. Tvar jí udal „řezník“ z UK Audio. Ano, přesně tenhle pán byl hostem 12 dílu.
Take Control přichází společně s oním jarem a dodává svěžest v podobě neohraného jména. Strojvedoucí celého konceptu Im Cyber tak přichází něco po půlnoci v černém kabátku takřka do rytmu na dolní stagei znějícího breakbeatu a její rolí je uvedení aktéra role hlavní. Protáhne Audia davem, kterému je prozatím i s celou svou produkcí ukradený. Po supportu Besta67 si s davem větším než malým pohrává DJ Kyanid z ostravského uskupení dvoika.troika. Společně s prvním pivem přemýšlím jaký asi byl set Beasta. Dorazil jsem s jeho odchodem. Dlouho mi to přemýšlení ale nevydrží. Kyanid do toho šlápnul vcelku z ostra. Hraje věci spíše z kategorie těch profláklých než neznámých. A nutno říci, že to funguje – dav se baví. Já s ním. Zazněl nějaký ten Teebee, samozřejmě Audio a také Spor, což je z určitého pohledu taková drobná paralela. Pro tu ortodoxnější část DnB fans byla párty se Sporem někdy v listopadu 2006 poslední pořádnou akcí. A právě Audio je týpek co má potenciál dostát pověsti „řezníka“ a udělat tak další zářez na pažbě patřící ke zbrani s náboji nejtvrdší ráže.

A svůj potenciál naplnil. Vše podstatné řečeno v jedné větě. Málo světel, hodně beatů, tak akorát vzduchu, tak akorát lidí, co si to vážně užívali. I když při detailním prohlížení dění okolo bylo patrné, že ne všichni byli okouzleni tvrdostí. Já si jeho set užíval dokud jsem se snažil dostat ze sebe nějaký ten pohyb. Po těch pivech to však šlo ztěžka a než bavit po chvíli dav kreacemi více než sám Bůh DJ raději jsem pod rouškou soudnosti opustil centrum dění a uklidil se doprovázen dalším precizním mixem do kouta. A pak se to stalo. Jakoby pohyb přestal ubírat sluchovému aparátu jeho sílu a ta se začala naplno věnovat zvukům linoucím se z tentokráte nevisícího repra. Fakt jsem chtěl, ale už to nějak nešlo, začalo mi to splývat, a to je vždycky špatně. Třeba za to mohli panďuláci panáci kooperující s pivem, co já vím? Při konzumaci jednoho z nich se mi tak trochu psychedelicky rozvlnil obraz. To bylo ale spojeno se začátkem Audiova setu a bylo to dobrý. Jako když už konečně položíte prkno na to bílé smetí, odrazíte se a krájíte oblouky jak Brno. Prostě nástup výborný. Pecka. Hýbu se chvíli jako parní lokomotiva, chvíli skáču jako při skáčku a spolu se mnou všichni. Ne kvůli mně. To je jasný. To kvůli maestra s kérkou krášlící jeho předloktí. Šlape to. Jako celý tenhle stroj s názvem Take Control. A dál? To už víte. Co víc k tomu napsat. Třeba – nebylo to špatné, mohlo to být lepší. Trochu lakonické ale výstižné.
 
Jako plus se dá bez okolků označit spodní breakbeatová stage držená shadowboxí trojkou v čele s Philipem TBC, doprovázeným skvělým výkonem Akiry, kterého jsem stihnul jen tak tak a Swega, kterého jsem naopak nestihnul už vůbec. Podobně jako závěr na pódiu hlavním v režii dvojky Bifidus Aktif a Suki. Shrnuto podtrženo, nakonec pro mě byl největším zážitkem Kyanid a Philip TBC. Ono to tak občas bývá, že hvězda hlavní září méně než ty supportující. A nakonec je to i dobře. Znamená to totiž, že tady v tý malý zemi máme jména co těm světovým sakra šlapou na paty. Takže díky TC crew za tohle poznání, který je beztak skoro všem jasný, ale připomenout si ho není od věci a uvidíme se na třináctce 23. května, kde by dle všeho měl mimo jiné zahrát Jakub Holovský aka Kubatko a také dost možná další borec z UK D-Bridge, ale to se nechme překvapit.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TAKE CONTROL

Pátek 28. 3. 2008
Vstup: 150/200 Kč
Vystupují:
Audio (UK), Kyanid, Beast 67, Suki, Bifidus Aktif, Philip TBC, Akira, Sweg
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika