Summer Of Love 2005

Summer Of Love 2005

15. 08. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Populární letní open air festival Summer Of Love 2005 se hlásí s už devátým ročníkem. Ještě týden a je to tady! Určitě nebude od věci si trochu přiblížit line up, který Tě bude celý víkend provázet. Jak už určitě víš, Summer Of Love je letos opět víkendovou párty, takže zážitků bude jistě nevídaně. Pro přesný časový line up se podívej v pondělí 15.8 na www.summeroflove.cz, kde bude jak v textové, tak I PDF formě. Ale teď si pojďme povědět něco víc o těch, kdo letos na Summer Of Love budou mít na starosti naše ušní boltce :-)
SUMMER OF LOVE 2005 první den, tedy v pátek 19.8 bude především o zajímavých koncertech. Na hlavním pódiu SEMTEX CLASH zahraje například americká superstar GREEN VELVET live a představí své alkuální album Walk In Love, ale učitě dojde i na staré známé pecky jako Flash, Lalaland, Genedefekt a další hity. Jen si vzpomeň na jeho vystoupení na Summer Of Love 2002… Pro mnohé jsou hlavními hvězdami celého festivalu britské hvězdy KOSHEEN. V DJ/PA setu se letos zjara ukázali v Roxy, které úplně celé rozezpívali a evergreeny jako Hide U, All In My Head, nebo Catch, zahrané v progresivních techno remixech patří k nezapomenutelným zážitkům. Těšíme se! Nebo SKYLINE? Chystají nové album, ty dvě předchozí už stihly zdomácnět a je-li v Čechách lepší taneční kapela, ukažte mi ji. A co víc, valnou část návrhů na letošní trička SOL vymyslela a nakreslila právě jejich zpěvačka Jitka Charvátová. Podpoří je například ECSON WALDES live nebo DJ TEXX.

Na exklusivním Global Zone pódiu uslyšíte německé hitmakery MÄRTINI BRÖS Dj Sound Lab, známé třeba z hitů Datamen, Flash nebo She’s Heavy Metal. Je to jejich první vystoupení v Čechách, právě proto doporučujeme nenechat si je utéct. Global Zone v pátek zažije též další českou premiéru, thajskou Djane NAKADIA, jejímž hostem bude AFRIKA ISLAM, jen pro zajímavost, Nakadia byla velmi úspěšná modelka a Miss Asie v roce 1999. Bude nejen co poslouchat, ale i na co se koukat!

Třetím pódiem je NUMARK CRASH, na kterém je hlavní hvězdou brazilský DJ THE PUSHER!. U nás se představil koncem loňského roku, postupně pak zahrál na několika velkých akcích, třeba na Imperiu, Kingdom nebo Space Odyssey a svým scratchovaným technem si získal mnoho obdivovatelů. SOUTHEAST jsou velmi nadějným projektem z Brna, podepsaným mimo jiné pod novou deskou Orbitha, jejíž vydání se chystá. Nedávno vyšel jejich společný singl s The Pusher!, vlastní deska je na spadnutí. Uslyšíte také třeba PIETRA, který si na SOL zahraje poprvé, dále MILANA KROUŽILA z Rádia Deejay, nadějného Dje P@CO nebo po jejich vystoupení na Carl Cox The Festival mnoha chválené CRASH DJ TEAM – Dje Dolphina a Sally.

Čtvrtým pódiem bude ČISTÁ STAGE presents PARTY.DE. Bude věnováno novým talentům, ale také legendám. Třeba takový JOSEF SEDLOŇ patří mezi skutečné pilíře domácí scény a na Open Air Field jen tak nezapomeneme, stejně jako na jeho neúnavné propagování dobré muziky na vlnách R1. To třeba dvojice SCHWARZZ & VICE z německého Cologne representuje to nové co se v muzice dá slyšet. Podobně je na tom český DJ PEACEMAKER. Ještě o nich uslyšíme!
Páteční program začíná v 16.00, hraje se od 17.00 do 24.00.

Po půlnoci bude přímo v areálu až do rána hrát NUMARK CRASH pódium, budou k dipsozici různé atrakce, fotbálky i pěnový fotbal, hry a soutěže. V Pardubicích budou od 22.00 do rána ve třech klubech after párty – největší bude ve stylu progressive house v klubu Žlutý Pes na Cihelně, hned vedle kempu. Zahrají například JOHN GIBBONS, MAREK ŘEŘICHA, GOES F, MICRONAUT, DAN COOLEY, WAKY a jistě přijede některá z hlavních hvězd Summer Of Love. Druhá after párty je v klubu OK Bar na Dukle, ani ne kilometr od Závodiště. Zahrají MICHAEL C a přátelé, účast přislíbil třeba AFRIKA ISLAM se speciálním trance setem. Třetí techno after bude v klubu Ponorka v Jiráskově ulici, zahrají třeba SCOOP, TZÉSAR, FAMINE a jako host přijde zahrát THE PUSHER! Vstupné na after párty se dvojdenní vstupenkou na SOL bude za 50%, tzn. 30 Kč u Žlutého Psa, 20 Kč v v Ponorce, zdarma v OK Baru. Pro ostatní zájemce je vstupné 60 Kč u Žlutého Psa, 40 v Ponorce a 60 Kč v OK Baru.

A pak už hurá do kempu, na koleje nebo domů nabrat nové síly na hlavní festivalový den.

V sobotu 20.8 nabídne Summer Of Love 2005 mnoho nových atraktivních jmen. Hlavní Semtex Clash pódium bude hostit čtveřici českých koncertních premiér: ALTER EGO, jejichž hit Rocker se loni stal hitem roku a sami dostali cenu za producenty roku, dále třeba německou koncertní skupinu roku podle German Dance Awards 2005, NORTHERN LITE. Thomas Schumacher je u nás velmi oblíbený DJ, ale jeho koncertní projekt s Cailin Devlin, ELEKTROCHEMIE LK jsme tu ještě neslyšeli. Věř, že je na co se těšit! Čtvrtou českou premiérou bude koncertní provedení projektu TECHNASIA, navazující na loňský DJ set Chelese Sieglinga.

Dle vašich reakcí bude ale hlavní hvězdou sobotního Summer Of Love 2005 německý Dj CHRIS LIEBING a ty určitě víš proč! Lahůdkou bude kanadský zvukový kouzelník, neúnavný experimentátor a jeden z nejlepších Djů planety, RICHIE HAWTIN či jeho krajanka a vycházející hvězda, vysloveně krásná kočka MISSTRESS BARBARA. Mnohé potěší holandský Dj a producent STEVE RACHMAD, rakouský FELIPE či domácí LADIDA a ORBITH. Novou tradicí od nynějška bude otevírací set Djského objevu roku, letos tedy severočeskému Dji SPYROVI. A dopolední finále? DJ KITA, nový moravský talent ze Zlína…

Na Evropa2 presents Grooves In The Ride pódiu fanoušky zlomených beatů rozláme ‚Carl Cox drum’n’bassu‘, tedy britský GROOVERIDER či jeho krajan SIMON BASSLINE SMITH, oba dva jsou u nás velmi oblíbení a úspěšní, takže se těšíme, až je přivítáme na SOL. Z Brazílie přiletí mistr neuvěřitelných scratchů a cuttingů, jeden z objevů posledních let – BAN BAN, Slovenskou scénu zastoupí SOUNDPHREAKERS. Chybět nemůže domácí špička, KOOGI, KATCHA, SAYKO nebo LULU RULEZ s MC VAANTEM.

Progressive bude letos znít na TIME OUT Visage stage, speciálně vyzdobené a velmi zajímavě udělané. Hlavní stars jsou známý německý Dj a autor mnoha hitů OLIVER KLEIN spolu s neúnavným propagátorem progressive ALEXEM FLATNEREM, společně s dnes evropsky úspěšným MICHAELem BURIANem hlavními taháky. Uslyšíte ale také předního maďarského borce CHRISSe, loni na SOL04 velmi oblíbeného JOHNa GIBBONSe z irského Club Educate, residenta SOL Tomáše Haverlíka, který se letos představí poprvé bez svého kolegy Tkáče. Českou scénu zastoupí brněnský RADAN MACH či talentovaný pardubický MICHAEL C. Po skončení programu Visage stage zde bude od 7.00 do 12.00 speciální minimal house experimental program v podání slovenského TIBORa HOLODY a kanadského JEFFa MILLIGANa, poté právě zde proběhne after párty až do večerních hodin v režii populárního Studia 54.

Luxusní Global Zone pódium v sobotu nabídne vystoupení amerických MACHINE DJ Sound Lab, tedy ochutnávka nového projektu Afriky Bambaata, Grandmastera Flashe, Ice T., Axe, Chucka D či Afriky Islama. Kdo s Afrikou z tohot teamu přijede? Do této chvíle potvrdil Axe z BodyCount, jednáme o Grandmasterovi Flashovi… Hudebním fajnšmejkrům nesmí utéct koncert české legendy OHM SQUARE či elektroklashových MOIMIR PAPALESCU & THE NIHILISTS, svými sety program Global Zone osvěží slovenský POPREDNNY či LITTLE LOUIE. Global Zone si vychytej hlavně v podvečerních hodinách, kdy je tu k dispozici opravdu hodně her, soutěží a překvapení.

American Audio Techno stage bude skutečný šrumec! Schranzz? Jeden z nejtvrdších Djů planety ROBERT NATUS, scratchované hard techno předvedou Brazilec MURPHY s německým Christian Fisherem v show na 4 gramnofony a dva mixy, či slovenská mlátička BOSS, stranou jistě nebude ani domácí AGENT. A to není všechno: maďarská techno legenda BUDAI, polští SOLAR KINGDOM live, moravský multitalent ELEKTRABEL live… A DAHO? Jasně, bude zase UFO! Jako zákusek zahraje známý holandský progressive DJ MOGWAI, který si vystřihne tvrdý techno set.

Sobotní program posílí také ČISTÁ STAGE presents PARTY.DE pódium, které podobně jako v pátek, I tento den představí legendy české scény – Dje TVYKSE a BÉLU EN, a mnoho zajímavých talentů. Třeba německého Dje MARCO LEVELLERA či koncert projektu WANJA. To ale není vůbec všechno. Máš rád ambient a na festivalech ti chybí? Speciální ambientní sety JOSEFA SEDLONÉ a RODENTA s LAUROU LEVEL udělají radost každému, kdo miluje křišťálovou čistotu nadpozemsky ambientních prostorů mimo naši Galaxii..

Sobotní program začíná v 16.00, hraje se od 17.00 v sobotu odpoledne do neděle 12.00 v poledne, poté přímo v areálu na TIME OUT Visage stage bude after párty se STUDIEM 54.

Na poslední týden před festivalem je připraveno také spousta zajímavých rozhovorů, setů, soutěží a her v mnoha rádiích, televizích či denících. Určitě si vychytej sobotní (13.8.) Dance Extravaganzu na Evropě 2, která bude celá Summer Of Love speciál. Uslyšíš sety Kosheen, koncerty Elektrochemie LK, Northern Lite či Green Velveta, DJ sety Chrise Liebinga či Richie Hawtina s Ricardo Villalobosem. A bude se naplno soutěžit o hromadu cen. Další speciál bude ve středu 17.8 na pardubickém Radiu Life v pořadu Re:Fresh. Vylosujeme speciální soutěž o nejlepší nakreslenou slunečníci, uděláme bleskovou soutěž o lístky a trička, povíme spoustu zajímavostí. Ale to nejlepší bude Substance z Kosheen a John Gibbons přímo ve studiu! Ano, opravdu! Substance totiž přijede už v úterý 16.8, takže kromě Rádia Life bude ke slyšení na Radiu Fajn, v Clubmixu na Bontonu – I tady budou Summer Of Love speciály se spoustou her a soutěží. Další rozhovory budeme anoncovat na www.summeroflove.cz.

Český mejdan letošního léta je za dveřmi.
Uvidíme se tam!


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika