Apokalypsa Techno Congress

Apokalypsa Techno Congress

30. 03. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tak je to tady, konečně Vám můžeme představit 29. díl Apokalypsy, který s sebou přináší také další podtitul, a to „Techno Congress“. A proč právě toto označení? Čtěte dále. (Předprodej vstupenek v našem obchodu začíná už 14.4.2008)

Hlavní důvod je ten, že Apokalypsa po více než devíti letech svého působení dostala šanci představit a přivézt osobnost, která stála u zrodu elektronické hudby vůbec. Tento člověk je jedním z korunovaných „vynálezců“ směru, který tak dlouho prezentujeme – techna. Celý koncept tohoto dílu je tedy pojat tak, že se bude dít skutečné „techno jednání“ na té nejvyšší úrovni, a to za účasti detroitského „předsedy“ celého klání, dne 20.6.2008.

Osobní přání vystoupit na Apokalypse až z dalekého Detroitu, města zrodu techna, jsme opravdu nečekali. A už vůbec ne od samotného guru techno music, který již od počátku 80. let (ano skutečně, už od této doby) byl jedním z prvních, kteří stáli u vzniku hudby, kterou dnes nazýváme techno. Je podepsán pod projekty jako E-Dancer nebo Inner City, podařilo se mu dostat zprvu silně undergroundový styl hudby na vrcholky hitparád a vlastně i díky němu a pár dalších klukům z Detroitu teď tisíce lidí chodí na masové techno akce, a to i u nás. Pokud to vezmeme s jistým nadhledem, tak pokojíčky vyzdobené plakáty parties, první djské sety, undergroundovou atmosféru, rave oblečky – to vše máte díky detroitským legendám a zmiňovanému headlinerovi 29. Apokalypsy.

Co vlastně dál říci o člověku, který se zasloužil o prosazení techna a který je nositelem titulu “Father of Techno”, založil hudební styl dnes zvaný jako „detroit techno“, své tracky produkoval v době, kdy mnoho z nás ještě ani nebylo na světě?   Má za sebou přes více než 6 milionů prodaných desek a mimo jiné se také proslavil ve směrech houseu a popu. Jeho techniku je nemístné jakkoliv hodnotit, neboť to byl právě on, kdo představoval první způsoby, jak se dá hudba mixovat…

Nebudeme se dále rozepisovat co tato osobnost dokázala a co umí, protože musíte sami uznat, že v případě tohoto jména si každý okamžitě udělá vlastní úsudek o jeho nesporných kvalitách. Jsme si jisti, že až jej spatříte na hlavním podiu, zatají se Vám dech a zamrazí Vás v zádech, protože své Detroit heavy techno přijede exkluzivně až z Detroitu představit námi stanovený předseda Techno Congressu – dámy a pánové, pan Kevin Saunderson!

Kevin Saunderson

Výše zmíněnou osobností by za normálních okolností zahraniční obsazení končilo, nicméně jsme si jisti, že takový díl Apokalypsy si zaslouží mnohem, mnohem více.

A kdo jiný by měl ukázat o čem je pravé techno, než Portugalec vystupující převážně LIVE, který v ČR zanechal na své poslední vystoupení velké vzpomínky. Majitel labelu Kombination Research a Alpha recordings, osobní zvukař Derricka Maye, koproducent Luka Slatera nebo Joeya Beltrama, který spolupracoval se jmény jako jsou John Lydon (Sex Pistols), Robert Plant (Led Zeppelin), Wild Bunch (Nelly hopper & Massive Attack). Jeho velmi propracovaný live projekt zahrnuje temné techno se špetkou elektra – Cisco Ferreira aka The Advent live!

the advent

A co byste řekli osvědčenému duu - norskému producentovi a belgickému odborníkovi na rychlé tribal techno? Tito dva totiž tvoří tak sehraný pár, že je až těžké uvěřit, že jejich vystoupení je výsledkem naprosto spontánní spolupráce. Po desetileté kariéře přijíždí na Apokalypsu ostřílení borci, majitelé labelu Spilo, vydávající svou produkci u dalších vydavatelství, jako jsou Drumcode Adama Beyera nebo MB Elektronics Marca Baileyho, umělci, jejichž tracky si pravidelně umisťují do svých TOP 10 například Ken Ishi nebo Richie Hawtin (vzpomeňme třeba legendární track jednoho z nich - Street Carnival). Dva ďáblové, kteří se prostě „hledali, až se našli“ – nezkrotná LIVE show a energický set – Cave & Ortin Cam live!

cave and ortin cam

Jako z čistého nebe přišla informace z německého Nerven bookingu Marca Remuse, že nejlepší brazilská hardtechno DJka plánuje na léto 2008 exklusivní turné po Evropě a má zájem o vystoupení v České republice. Neváhali jsme ani minutu, neboť obsazení této talentované mladé dámy bude jistě stejně dobrým „tahem“, jako irská Clodagh na minulé Apokalypse. DJka, která dokáže s gramofony přímo divy potěší asi více mužskou část publika, neboť kombinace křehké krásy a zběsilého hardtechna je jen těžko popsatelná… Máte se na co těšit – poprvé u nás a exkluzivně na Apokalypse - DJane Candy Cox!

candy cox

Nejlepší DJ Řecka - majitel labelu Omega Audio – precizní technika při hře na tři gramofony – nezaměnitelné řecké charisma. Tak by se dal stručně v několika bodech charakterizovat profesně nejstarší DJ této krásné jižní země. Sám vydal mnoho desek na labelu Cristiana Varely, spolupracuje mimo jiné třeba s Markem Nasticem, procestoval celou Evropu přes Belgii, Francii, Švýcarsko, často se objevuje v line upech akcí v Lucembursku, nebo Holandsku. Jeho podmanivé sety si získávají stále více fanoušků – vždyť i jeho poslední vystoupení v ČR, v brněnské Flédě bylo nezapomenutelné - Axel Karakasis!

axel karakasis

Posledním zahraničním vystupujícím jistě potěšíme všechny milovníky opravdu rychlé „jízdy“. Technika tohoto DJ je do značné míry ovlivněna hip hopem, což znamená, že Vás čeká opravdu precizní show. Osobnost, která svým energickým vystupováním a vstřícnou komunikací s publikem konkuruje samotnému DJi Rushi, majitel Squat Records, úspěšný producent a ještě známější DJ, přijíždí z Anglie do ČR poprvé a my jsme si jisti, že nikoliv naposledy - Jeff Amadeus!

Toto výjimečné uskupení doplní exkluzivně Michal Poliak live, ostřílení jihočeští „Space DJz“ - The Keeper & Steen, „diktát“ v podobě hardtechna a schranzu Vám předvede Czscream, těšit se také můžete na nováčky na poli české taneční scény – zahraje Vám Jay Beck a svoji jedinečnou šanci dostane také DJ Nois.

Na řadu se dostává druhá Mentos stage, které bude vévodit - s velkým údivem pro mnoho fanoušků - legenda českého djingu, punker a rebel v jedné osobě - DJ  Tráva, a to v exkluzivní 3hodinovém setu. Sekundovat mu bude slovenský expert na trance music, který má za sebou spolupráci s Eddiem Senderem, rezident akce Progress Your Mind – Milan Lieskovsky, dalším vystupujícím je zástupce slovenského klubu Dopler, producent, jehož tracky se dostaly na kompilaci Ibiza Chill Out, Dream Dance, či dokonce na label Markuse Schulze – Coldharbour rec. – pan Robert Burian. Hříšnou jízdu v rytmech happy-club-house rozjede velmi oblíbené duo - Tommy Rogers  & Peet, jistě Vás potěší groove house od šéfredaktora serveru techno.cz – DJe Texxe, milovníci elektra a minimalu si přijdou na své při setu experta na tyto styly - DJe Josheka.

A jaké další zajímavosti Vás čekají 29. díl?

Určitě se může prvních 2000 návštěvníků těšit na DVD Apokalypsa vol. 2 zdarma (součástí některých DVD je také překvapení od Mentos). Doufáme, že všichni oceníte tématické dekorace od osvědčeného dekoratéra a výtvarníka Jaroslava Milfajta, multimediální show, videoprojekce, kamerový přenos zaštiťuje již tradičně skupina Cube Vision, která budou mít své pole působnosti na 2 videowallech, ale hlavně na LED systémech od firmy Livela. Barevná a plnobarevná lasershow od Ministry (SK) je již samozřejmostí, stejně tak ozvučení NEXO, dál Vás čeká zajímavě upravené podium Lasershowhall, letní zahrádka s občerstvením a posezením a mnohem, mnohem více, co Vám zpříjemní průběh celého techno kongresu. 

Organizační průběh akce zůstane zachován, více se budeme za pomocí moderních technologií soustředit na bezpečnost návštěvníků, zvyšujeme počet pracovníků úklidové čety a čeká Vás spousta dalších „vychytávek“, které se dozvíte v průběhu dvou následujících měsíců příprav Apokalypsy.

Cena lístku na Apokalypsu Techno Congress v předprodeji je od 14.4.2008 za 449,- a můžete ho zakoupit v kamenných obchodech (viz web Apokalypsa.eu), nebo na shop.poslouchej.net (od 14.4.2008). Na místě bude lístek stát 549,-

Jak již bývá zvykem, nachystali jsme pro Vás exkluzivní Warm Up, a proto Vás zveme 15.5.2008 na „zahřívačku“ před Apokalypsou Techno Congress. Do brněnského klubu Perpetuum Vás přijede „nabudit“ svým funky setem Djka Clodagh z Irska! Přijďte se pořádně „nachystat“ na Apokalypsu do klubu s Djkou, která si nebere servítky a která Vás tak bavila na hlavním podiu minulé Apokalypsy!

A teď pozor – pokud se u vstupu na Warm Up prokážete zlevněnou (lístek prodávaný za 369,-) a platnou vstupenkou na Apokalypsu Techno Congress, máte vstup zdarma!

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA TECHNO CONGRESS

Pátek 20. 6. 2008
Vstup: Předprodej 479 Kč
Vystupují:
Kevin Saunderson, The Advent, Cave & Ortin Cam, Candy Cox, Axel Karakasis, Michal Poliak, Jaroslav Beck aka Jay Beck, Dj Nois a CZscream, The Keeper & Steen, Tráva, Milan Lieskovsky, Robert Burian, Tommy Rogers & Peet, Texx, Joshek
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika