FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Zajímavosti okolo Creamfields

Zajímavosti okolo Creamfields
01. 04. 2008   |   Autor: Pav   |   Komentáře (0)
Hlavní pořadatelská tvář festivalu Creamfields Central Europe, konaného na břeclavském letišti v polovině července, Pavel Tesař, se vyzpovídal v chatu na zpravodajském portálu iDnes.cz. Některé odpovědi jsou pikantní, některé spíše hořké. Dle všeho by však měl být konec sladký.
Dostalo se na 24 otázek a nutno podotknout, že si Pavel Tesař poradil se všemi. Co, že tedy prozradil?

Kapacita areálu v Břeclavi je skutečně garantovaných 30tis. lidí, ale očekává se účast někde mezi 15-20tis. Hodně velkou neznámou dle nás může být v předpovědi návštěva jak z blízkého Rakouska, Maďarska, ale také z Polska.

V případě kolidujících termínů u Ferryho Corstena a Johna Digweeda (oba na Dance Valley v Nizozemí) se není ničeho obávat. John přiletí standardním spojem podvečer do Vídně a pro Ferryho Corstena pošlou pořadatelé soukromý tryskáč. Kořením k této informaci je cena letu. 12000 Eur (tedy nějakých 312000 Kč). Inu když je někdo hvězda, nedá se svítit, že?

Rozhodně zajímavou informací je, že se Pavel jako jeden z prvních v ČR nebojí nahlas kritizovat ceny za vystoupení světových hvězd. Fakt, že díky internetu padl příjem velkým firmám, které zastupují a vydávají hudební ikony posledních let vyšrouboval cenu koncertů je nepopiratelný. Cream Liverpool nabízelo do Břeclavi Groove Armada za 125tis. Eur. To už je trochu přehnané, také si myslíte? Držíme Pavlovi palce a rádi bychom, aby se nebál zveřejnit i ceny, které si účtují čeští umělci.

pavel tesar

Na Live Stage se stále řeší jména, která obsadí 7 zbývajících hodin zábavy. V této souvislosti padla otázka i na dnb a Andyho C. Pavel s tímto stylem počítá od 1 hodiny ranní, kromě Andyho C je v hledáčku ještě Teebee, ale ani sám Pavel není ještě rozhodnutý.

Headliner je zatím ve hvězdách, zdá se. Původní informace o Fat Boy Slimovi a Mobym byly liché. Moby dle vyjádření Pavla Tesaře startuje tour od srpna a to pouze jako solový koncert. Výjimkou bude tak asi jen vystoupení na německém open air festivalu Sonne Mond Sterne na konci prvního srpnového týdne.

Na Global Stage již nikdo nepřibude. Nyní už známe první kousky z puzzle jménem line up. Booka Shade vystoupí vpodvečer, protože přejíždí do Maďarska na festival Balaton Sound, Sasha s Digweedem vystoupí od 22. hodiny a Ferry Corsten spustí ve 3 ráno.

Hip Hop stage definitivně nebude. Vše bylo postavené na vystoupení Missy Elliott, jejíž management ovšem dle Pavla Tesaře nesmyslně navýšil honorář z 80tis Eur na 125tis Eur. Bez Missy nemá hip hopová stage tento ročník větší smysl.

Velmi dobré téma otevřel čtenář Aktamix. Ceny na barech a vegetariánská kuchyně. Tady Pavel Tesař omluvil avizované vyšší ceny rozpočtem festivalu, který je okolo 10mil. Kč. Argument, že ceny budou i tak levnější u nás než na západě, není moc dobrý. Pivo za 38, vodka za 50 a RedBull za 65 je sice někde těsně nad 1/3 ceny srovnatelných festivalů jako Melt! nebo SonneMondSterne, ale příjem/kapesné u nás a u západních je zcela v jiné dimenzi.

Dle našich soukromých zkušeností tedy Creamfields Central Europe v Břeclavě vyjdou průměrného návštěvníka na 2000 Kč, a to není na začátku prázdnin věru málo.

Kromě hudebního vyžití Pavel představil Wegett zone, kde by měly být všelijaké vychytávky, fotbálky, skákadla, odpočívadla, beach volejbal a další „relaxační“ vyžití.

Z toho, co zatím víme, nejen z oficiálních zdrojů a chatů jakým byl ten s Pavlem Tesařem na iDnes.cz, je zcela zřejmé, že Creamfields Central Europe bude největší hudební událostí u nás. Srovnání k tomuto festivalu u nás nelze najít. Nejbližší dramaturgií jsou vícedenní Pohoda na Slovensku, Melt! a Sonne Mond Sterne v Německu a několik dalších festivalů či monster parties v Polsku a Rakousku. Pro někoho může být festival takové velikosti spíše mumrajem a kolotočem, který nedokáže přinést to pravé ořechové, co se týče prožití hudebních vystoupení, pro někoho naopak fantastickou zábavou, kde se stále něco děje a je jen velmi málo pravděpodobné, že se tu nebude nudit. Tak jako tak, bude to zcela unikátní zkušenost a my budeme samozřejmě u toho.

shop
CREAMFIELDS CENTRAL EU

CREAMFIELDS CENTRAL EU

Sobota 12. 7. 2008
Předprodej 850/890/930/970 Kč, na místě 1100 Kč
Vystupují:
Gus Gus, Coldcut (UK), Sasha (UK), John Digweed (UK), Ferry Corsten (NL), Booka Shade live (GER), Bridgeheads (SK), Andy C + Mc GQ (UK), Sébastien Léger (FR), Michel De Hey, Kasey Taylor, Smokin Jo (UK), Funk D Void (UK), Lexicon Avenue (UK), Lucca (CZ). Corvin Dalek (HU), Markantonio, Preach (CAN), Monkey Business (CZ), Hot X (HU), Wehbba (CZ), Chriss of The Quassar (HU), Ladida (CZ), Navigators (CZ), Elio (CZ), Lakeside X (CZ), Inina Gap (AT), Felipe (AT), Orbith (CZ), Javy Union (ESP), DisaZt (AT), Javas (CZ), Jerry (CZ), Dandy (HU), Kühl (HU), Michal Poliak (CZ), Agent (CZ), Chris Sadler (CZ), Katcha (CZ), Sayko live (CZ), Hyde (CZ), Texx (CZ), Crazy Sonic (AT), Breeth (SK), Pappi (SK), Monoriders live (CZ), Bela En (CZ), Enrico (CZ), Martin Hloch (CZ), The Fakes (CZ), Holy (CZ), Josef Sedloň (CZ), Coyote (HU), Michael C (CZ), Dan Cooley (CZ), Roman Rai (CZ), Kaisersoze (CZ), Javas, Michal Poliak, Stepan Bruck, Michael C, Antena (SK) a Drinkteam (SK)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ SOUTĚŽ

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |