Bob Dylan přijede do Ostravy

Bob Dylan přijede do Ostravy

01. 04. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dylan, kultovní postava světové hudby, vystoupí 9. června v ostravské ČEZ Areně. Bude to vůbec první koncert tohoto legendárního písničkáře, hudebníka, autora a básníka na Moravě a ve Slezsku.
„V rámci trasy plánového evropského turné Boba Dylana se Ostrava jevila jako nejlepší město. My jsme tuto nabídku s nadšením přijali, i proto že půjde o vůbec první koncert v této části České republiky,“ objasňuje volbu místa Borek Jiřík, zástupce promotérské agentury Charm Music. Bob Dylan patří k osobnostem, bez kterých je historie moderní hudby nepředstavitelná - osobnost, která dějiny formovala, která se stala ikonou a idolem mnoha generací, mluvčím společenských i politických změn 20. století. Například časopis Rolling Stone považuje Boba Dylana hned po Beatles za druhého největšího umělce všech dob a dvě z jeho desek umístil do první desítky nejlepších alb celé historie. Podle týdeníku Time patří Bob Dylan do stovky nejvlivnějších osobností minulého století. Za téměř 50 let tvůrčího života napsal přes 500 písní a prodal přes 74 miliónů kopií svých 43 alb. Je držitelem několika cen Grammy, Zlatého Globu a Oscara. V roce 1982 byl uveden do Síně slávy skladatelů, o 6 let později do Rock´n´rollové síně slávy. Jeho písně přepracovalo přes 2.000 kapel a hudebníků – mezi nimi The Rolling Stones, Rod Steward, Neil Young, Jimi Hendrix, The Byrds a podobně. Je autorem mnoha skladeb, které zlidověly, například „Blowin´ in the Wind“, „Knockin´ On Heaven´s Door“, „Like a Rolling Stone“ či „The Times They Are a-Changin´“. Byl několikrát za své texty nominován na Nobelovu cenu za literaturu.

bob dylan

I přes svůj věk (letos oslaví 67. narozeniny) Bob Dylan i v novém tisíciletí pilně skládá a vystupuje po celém světě. Je pravděpodobné, že na ostravském koncertě, který je součástí evropského turné, mimo jiné představí i zatím poslední album „Modern Times“ z roku 2006, které sklidilo velkou chválu kritiků a jehož se prodalo přes 2,5 miliónu kopií. Hned v první týden po uvedení na trh v USA se toto album vyhouplo na první místo v žebříčku Billboard Top 200. Předcházející studiové desky „Time Out Of Mind“ (1998) a „Love & Theft“ (2001) patří k jeho komerčně nejúspěšnějším a zároveň nejvychvalovanějším. Každého se prodalo přes milión kopií, obě byly nominovány na Grammy, „Time Out Of Mind“ toto ocenění získalo v roce 1998.

V České republice vystupoval Bob Dylan několikrát, vždy však pouze v Praze. Poslední koncert v roce 2005 se odehrál v Sazka Areně. Vstupenky na ostravský koncert budou v prodeji od čtvrtka 3. dubna 2008 v cenách od 690 Kč (stání) do 1500 Kč (VIP) exkluzivně v síti Ticketpro.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika