Umění plakat

Umění plakat

02. 04. 2008  |  Autor: Pierre  |  Komentáře (0)
Pláčem a vyhrožováním sebevraždy se rozhodl vydírat a zneužívat zbylé členy rodiny. Mrazivý vhled do mechanismů toho jak „dobrý“ pláč dokáže své. V kinech od 3. dubna.
Umění plakat je drama s prvky černého humoru, které se odehrává v Dánsku v 70. letech. Příběh své rodiny vypráví jedenáctiletý Allan, jehož duševně nemocný otec je pro svou schopnost dojmout lidi k slzám vyhlášeným pohřebním řečníkem. Doma si však otec vlastním hraným pláčem vynucuje soucit celé rodiny. Allanova rodina je kvůli tomuto citovému vydírání v troskách – matka již rezignovala, jeho starší bratr se odstěhoval a sestra skončí na psychiatrii, kam si odnáší jedno děsivé tajemství. Allan se rozhodne udělat cokoli, aby otce učinil šťastným a rodinu dal znovu dohromady … Umění plakat vyniká typicky severským humorným nadhledem.

Režie: Peter Schønau Fog Hrají: Jesper Asholt, Bjarne Henriksen, Hanne Hedelund

Režisér: Peter Schønau Fog se narodil 20. dubna 1971 v dánském městě Fanø. Filmovou režii studoval na pražské FAMU a na Dánské filmové škole (The Danish Film School) v Kodani. Jeho absolventský snímek na Dánské filmové škole Little Man z roku 1999 získal více než 10 mezinárodních ocenění a v roce 2000 se promítal v Cannes. Po skončení filmové školy začal Peter Schønau Fog učit na Filmhøjskolen v Ebeltoftu a na Dánské filmové škole v Kodani. Kromě toho pracuje i na vlastních filmových projektech, především na Umění plakat (na motivy románu Erlinga Jepsena), který se stává jeho prvním celovečerním filmem. Další krátké filmy režiséra Petera Schønaua Foga: Lustich Bedford, One + One, I.N.V.U., Tippy & Tony, The Last Ditch
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika