Bassinfection: Kdo je Bong-Ra?

Bassinfection: Kdo je Bong-Ra?

13. 04. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Již tento pátek proběhne v brněnském klubu Favál oblíbená dnb party Bassinfection s pořadovým číslem 20. Kromě hlavního headlinera, kterým není nikdo jiný, než všemi očekávaná Noisia, zde vystoupí i zástupce u nás ne tak dobře prozkoumaného hudebního směru, kterým je breakcore. Pozvání přijal mistr na slovo vzatý – holandský killer Bong-ra.
Bong-Ra (NL) je bezesporu nejzásadnější postavou breakcoru. Jako DJ začal v roce 1996 a od 1997 produkuje vlastní hudbu. Rok poté vydal na labelu Djax-X-Beats debutové album New Millennium Dreadz a 12-ti palcovou serii Darkbreaks vol. 1 a 2 s MC Guzmanem.

V roce 2001 založil label Clash Records orientovaný na hardcore jungle. Ve stejném roce ho legendární John Peel pozval do Radia 1, což rozšířilo povědomí o Bong-Rovi na britské scéně.

bong-ra

Bikini bandits, Kill! Kill! Kill! – druhé drouhohrající album vyšlo v roce 2003 na Supertracks Records. Track 666MPH byl použit na DVD Bikini Bandits a videoklip 666MPH se dokonce objevil na MTV  Díky této audiovizuální tvorbě, kterou dokonce prezentovalo Muzeum moderního umění v Arnhemu, se Bong-Ra objevil na největších nizozemskéch festivalech Lowlands, Metropolis a Eurosonic. Také podnikl tour s DJem Scudem a Soundmurdererem po Británii.

Roku 2004 založil svůj druhý label Kriss Records (sublabel Clash), zaměřený na kombinaci metalu se zlámanými beaty, na kterém vydal Jahba (hrál na Bassinfection v listopadu 2006) své nejlepší EP Warpigz VIP. V témže roce ho oslovilo Centrum elektronické hudby (CEM) v Amstrdamu, aby vytvořil specální 4-trackové EP za použití výhradně analogových nástrojů z jejich studia. Výsledek? Colony of Electric Machines EP na labelu Vynalogica.

O rok později se Bong-Ra účastnil The Monsters of Mash Up European Tour s breakcorovými velikány Shitmatem (UK) a Enduserem (USA) a tour po Japonsku s Parastie (UK). Následovalo třetí dlouhohrající album I am the God of Hellfire vydané na labelech Very Friendly a Ad Noiseam a jungle/raggacore CD kompilace Warrior Sound na holandském labelu Supertracks.

V roce 2006 vydal Bong-Ra na nejrespektovanějším britském labelu experimentální elektroniky Planet Mu speciální 4-trackové EP obsahující remixy alba Rossz Csillag Allat Szuletett od fenomenálního Venetian Snarese a také album svého projektu The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, kde Bong-Ra hraje na baskytaru a klávesy.

www.bong-ra.com

www.myspace.com/teambongra

Bong-Rovy další projekty:
The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble
Servants of the Apocalyptic Goat Rave
Glowstyx
Deathstorm
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BASSINFECTION

Pátek 18. 4. 2008
Vstup: Do 22 hod. 150 Kč, poté 170 Kč
Vystupují:
Noisia (NL), Bong-Ra (NL), Yardcore DJs (UK), Soldik + Mercur, Panda, Luna a Netiks,Notoric Natty, Peeni Walli
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika