Dan Bárta & Illustratosphere pokřtí nové album v Akropolis

Dan Bárta & Illustratosphere pokřtí nové album v Akropolis

13. 04. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Vydání nového alba Dana Bárty a Illustratosphere bude předcházet jeho živá ochutnávka v podobě dvou dubnových koncertů v pražském Paláci Akropolis. Na tato vystoupení pak naváže první část turné, které bude mít pokračování v září a říjnu.
„Jaká ta deska bude, to se teprve uvidí, ale myslím, že se dá říci, že bude fungl nová a bude na ní hodně písní. A všechny z nich jsme si napsali sami. Takže bude navíc autorská. Teď jsme v takové fázi, že nemůžeme s jistotou říci, kdy přesně vyjde. Myslím ale, že formulace „letos na jaře“ udělá radost vám i nám…“

Tímto svým způsobem charakterizuje své nové – v pořadí již třetí studiové album – Dan Bárta. Novinka, kterou připravuje s kapelou Illustratosphere bude obsahovat 14 nových skladeb, na kterých se autorsky podíleli Filip Jelínek, Dan Bárta a Robert Balzar. Autorem textů je Dan Bárta, který si v několika případech přizval ke spolupráci Alexe Limburga a Tim Gillman-Ševčíka.

Co se jejího názvu týká – je Dan již o něco sdílnější: „Jestliže se nedostaví žádný nápad, kterému nebude lze odolat, bude se deska jmenovat Animage, jakkoliv je ten název takhle sám o sobě trochu nicneříkající, ale počkejte a uvidíte..“

Nahrávání Animage probíhalo od října 2007 v polském Zbygniev Preissner studiu. Proč? Dan to vysvětluje následovně:

„Robert Balzar natáčel se svým triem desku ve Varšavě se zvukařem Tadeuzsem Mieckowským a přišel s tím, že má dojem, že je to náš člověk. Tak jsme se rozhodli, že to zkusíme a prověříme. Navíc je ve studiu v Nepolomicích místnost zvlášť pro bicí, která dobře zní. A místnost zvlášť pro piáno i s piánem, která dobře zní a navíc jsou propojené kamerovým systémem s režií, ve které to dobře zní..."
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika