FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Gigant mezi giganty: Glastonbury 2008

Gigant mezi giganty: Glastonbury 2008
14. 04. 2008   |   Autor: samantha   |   Komentáře (1)
Unikátní projekt s letitou tradicí ani pro letos neponechal nic náhodě a pustil se do nových projektů, do zlepšení zázemí pro návštěvníky, do další pomoci na ochranu životního prostředí a zastřešil vše zvučnými jmény celosvětového kulturního dění – to je Glastonbury 2008
Sám zakladatel tohoto unikátního festivalu, Michael Eavis, si zatím mne spokojeně ruce nad všemi přípravami a vším děním kolem festivalu. Je velmi šťasten, že oslovení umělci jsou poctěni za nabídku hrát na festivalu a potvrzují svou účast téměř okamžitě, jako například Jay-Z, který obratem kladně své vystoupení na Worthy Farm.

Tento festival si neklade za svůj cíl jen pobavit kulturní nadšence všech možných druhů i podruhů, ale také je zde viditelná snaha o pomoc různými způsoby životnímu prostředí na naší planetě. Organizátoři právě s tímto nesobeckým zájmem vyzývají příchozivší návštěvníky, aby využili možnosti zakoupení vlakové jízdenky, která je doveze na festival a která ve svém důsledku zmírní čtyřnásobně dopad na životní prostředí tím, že nechají své automobilové miláčky odpočívat ve svých garážích.

glastonbury

Další letošní novinkou je vytvoření oddělené části, která nese zatím pracovní název Pennard Hill. Sem se budou moci všichni, jež budou chtít uniknou od všechn davů a shonů, na chvíli schovat a nabrat nové síly. Koncepce tohoto místa byla právě tvořena pro účel svobody a prostoru.

Od 8. dubna se otevřela další možnost registrace na festival, kde bude dokonce registrovaným účastníkům nabídnuta možnost ponechat si rezervaci po další tři roky.

Line up pro rok 2008 opět není vůbec žádným zklamáním. Z neoficiálních informací (jelikož ještě nebyl uveřejněn kompletní line up) stojí určitě za zmínku: Manu Chao, Fatboy Slim, Massive Attack, Chris Rea, Amy Winehouse, Will Young a nespočet dalších jmen. Stovky interpretů se představí na 6 hlavních stageích, na dalších 12 místech budou mít návštěvníci možnost shlédnout neopakovatelná představení a zažít neuvěřitelné momenty na například zbrusu nové stagei „El Rhytmo“, kde si budou moci všichni příchozí vyzkoušet temperamentní kurzy salsy. Na dalším pódiu se budou moci nechat unášet chvilkou poezie a pro děti všech věkových kategorií byl vyhrazen prostor, kde budou nenásilnou a zábavnou formou vzdělávány umělci či lidmi, kteří na festivalu trávili spoustu let ze svého dětství.

Tento festival byl vyhlášen jednou z ikon moderní Británie. A svůj titul si náležitě obhajuje od samého počátku své existence. Není to jen o hudbě, ale svým celkovým konspektem přispívá nejen k pomoci při ochraně životního prostředí, ale také zázemí festivalu se rok od roku zlepšuje, což mu otvírá brány k dalším a dalším růstovým možnostem a organizátoří toho stoprocentně využívají. Proto každý, kdo přijde, si svou vlastní cestou prožije divoký a nespoutaný zážitek.

www.glastonburyfestivals.co.uk
GLASTONBURY (UK)

GLASTONBURY (UK)

Pátek 27. 6. 2008
Bude upřesněno (cca okolo 150,- Liber)
Vystupují:
James Blunt, Morcheeba, Kate Nash, Band Of Horses, Jay-Z, Linkin Park, The Levellers, Fatboy Slim, CSS, Goldfrapp, Amy Winehouse, Beyonce, Neil Young, Massive Attack, Hot Chip, Editors, The Enemy, The Fratellis, Pete Doherty, Dizzee Rascal, Simon Atkinson & The Ben Marcato Trio, The Futureheads, Phantom Limb, Massukos, Portico Quartet, Sense of Sound Accapella Choir, Hilltop Hoods, Frank Turner, Alabama 3, Kings Of Leon, Shlomo and the Vocal Orchestra, The Verve, Neil Diamond, Jimmy Cliff, British Sea Power, Joan Armatrading, Solomon Burke, The Wombats, Estelle, Leonard Cohen, The Travelling Band, Dirty Pretty Things, Laura Marling, Neon Neon, Vampire Weekend, The Subways, Elbow, The Krak, Blood Red Shoes, The Cribs, Panic At The Disco, Will Young, Team Waterpolo, The Golden Silvers, The Thirst, Pipes and Drums of the Royal Scots Dragoon Guards, Adele, Duffy, Hobo Jones & the Junkyard Dogs, MGMT, Florence & The Machine, I Was A Cub Scout, Wild Light, The Pan I Am, Chris Martin, Jill Scott, The Feeling, The Kooks, Imogen Heap, The Roots, The Ting Tings, Does It Offend You Yeah, Mark Ronson, Foals, Simian Mobile Disco, The Teenagers, Joe Lean and the Jing Jang Jong, Babyshambles, Black Kids, Yeasayer, Frank Turner, Elle S'Appelle, The Rascals, Married To The Sea, The Daisy Riots, The Seal Cub Clubbing Club, Carnival Collective, Pama International, The King Blues, The Pietasters, The Slackers
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
povolna | 27. 06. 2008 | 09:52:31
vstupenky

Dobrý den,

mohu se zeptat jestli ČR zabezpečuje prodej vstupenek?

Děkuji Povolná

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |