FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Jihočeský Muffin Open Air

Jihočeský Muffin Open Air
24. 04. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Již druhým rokem otevírá festivalovou sezónu na jihu Čech open air Muffin v Kempu Mláka u Třeboně. Lze snad léto nastartovat lépe než prosluněným reggae a našláplým d´n´b?
Na reggae stage obvykle okupovanou kompletním ProSoundSystemem tentokrát zavítají noví hosté, Admirál Kolíbal a Herby Boy, kteří půjdou na věc s námořnickou rozvahou. O Herby Boyovi se toho moc neví, snad jen, že má rád rostlinky. Jaké? To nám možná prozradí do mikrofonu.

Údajně synovec večerníčkového dědy Lebedy z třetího kolene v popularitě překonal svého příbuzného. Pouští desky a zpívá, píše o muzice a od ledna ´05 se intenzivně věnuje produkci a bookingu pod hlavičkou JahMusic.net & Promotion. Kouzlu vinylů propadnul před devíti lety díky dvojce DJs jménem Angel Dust, ale to pro něj ještě byly časy experimentálního hiphopu, triphopu, lounge, d´n´b a anglickýho dubu. Od té doby se díky pouštění desek s Beatz Smokin Weedz (Captain Oneheartman & General Kryshpeen) začal čím dál více soustředit na jamajskou scénu, aby následně svůj fokus opět rozšířil na muziku, kterou ho baví poslouchat a hrát lidem kolem sebe (v poslední době vedle reggae a dancehallu hlavně world music a nebrání se ani kvalitnímu r´n´b). Hmmm? Za ta léta měl tu čest hrát před či po koncertech muzikantů, jako jsou Black Uhuru, Julian Marley, Lee Scratch Perry, Dub Syndicate nebo Hypnotix a Zion Train. Minulý rok mu byl asi největším impulsem pro maximální nasazení jamajský zpěvák Mr. Mention, který ho trénoval v rámci společných setů. Možná díky tomu se mu v roce 2005 podařilo vyhrát turnaj selektorský turnaj 45Clash, a hlavně si vychytat, že selektor pouští v první řadě pro lidi, ne jen pro sebe.

Zpívat začal jako absolutní samouk roku ´98 s kapelou Peciwailers, která se později jmenovala Lion Dread. Od roku 2000 zpívá se skupinou Urban Bushman, kteří se stali jeho bratry na cestě, mnohé ho naučili a vydželi to s ním dodnes. Minulý rok se konečně pustil do konstantní práce na svém hlasovém projevu a psaní písniček v angličtině i češtině. Zároveň vedle druhého alba Urban Bushman připravuje vlastní EP, kterým by rád prezentoval lyrické propojení reggae a hiphopu. První nahranou vlaštovkou jsou vokály pro nový singl Prago Union a písnička "Mír" nahraná v rámci soutěže o nejlepší česky zpívanou verzi na Rodeo riddimu v producki německých Seeed a Germaican Records. Pecka, kterou mj. obohatily vokály Yellow Sisters a studio Mustakillah, skončila na druhém místě.

Ptáte se, co dělají Dr.Kary a MC Susha? Odskočili si za hranice se stále úspěšnější kapelou Fast Food Orchestra. Snad zazáří u nás v září. Těšte se i na rezidenty festivalu, JaBasta a ZBNK to tradičně rozbalí ve funky, jazzy a groovy stylu. Novými tvářemi na reggae stagei budou BP Jamming Bastards, původně BossPeople, českobudějovická kapelka na pomezí hiphopu, ska a punku v extatické live show! Pokud se tahle parta nedá stylově zařadit, tak DJ F.I.L. bude totálním oříškem pro škatulkáře se svou freestyle show.

www.muffin.cz
MUFFIN

MUFFIN

Sobota 24. 5. 2008
99 Kč
Vystupují:
General Kryshpeen, Admirál Kolíbal, Herby Boy, Ja.Basta, ZBNK, BP Jamming Bastards, F.I.L., Revolution of Sound feat. Slavick, Kloc, Hanzall, Chito, Fruta Kru, Thinngy, Clipper, Tubus, Squid, Dukor, Brock, Sergi, Yenik.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |