Páteční Itch My Ha Ha Ha

Páteční Itch My Ha Ha Ha

29. 04. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po dvou měsících přichází 2. května na program opět klubová noc Itch My HaHaHa. Tentokrát jako doprovodná akce mezinárodního festivalu Multiplace. Od jejího vzniku v roce 2004 už se ledacos hnulo na české i světové klubové scéně.
Už to není „ta klubovka s divným názvem kde hrají divné věci“. Dnes už patří k respektovaným akcím. S mírnými úkroky do toho či onoho stylu přiváží do Brna na Flédu pravidelne kvalitní a progresivní klubovou – převážně elektronickou - muziku. Dramaturgie je od začátku na české poměry docela nekompromisní a tak je to správně. Jen tak si Itch My HaHaHa dokázala zachovat svoji tvář, punc undergroundu s důrazem na inovaci zaběhaných klubových klišé, všichni asi víme o čem je řeč... Ne jinak je tomu i tentokrát.

Kdybychom chtěli najít jedno slovo charakterizující a spojující umělce kteří vystoupí na tomto dílu, asi bychom sáhli po slovu Punk. Rozhodně ideově a se všemi souvislostmi, které se na něj během těch asi 30 let od jeho vzniku nabalily. Klíč hledejte ve slovech, která Vám automaticky naskočí: divokost, energie, rychlost, jednoduchost, nezávislost, nihilismus, destrukce a dekonstrukce, nepořádek, chyba i čistý humor. Punk je „defaultně neideologický směr“ a tak je to i s hudbou, kterou uslyšite na nejbližší IMHHH. Přidejte elektroniku hi-low-tech kalibru, bezelstnou radost, chuť vykrást a zrecyklovat co se dá a co si to zaslouží, hravost a neodbytné nutkání roztančit dav, třeba by to mělo být mlácením do zbustrovaného dětského klavírku a ozvučené remosky. Pojďme si představit jednotlivé umělce.

Eats Tapes (USA)
Video umělkyně Marijke Jorritsma a expert v kroucení čudlíků Gregory Zifcak vdechují nový život zastaralým modulačním křivkám svými podomácky upravenými synťáky značky Roland a automatickými bubeníky. S příchutí Wolf Eyes a Daft Punku, s kaleidoskopickými vibracemi Perryho a Kingsleyeho, přichází Eats Tapes s dokonale analogovým a vysoko energickým acid soundtrackem pro vaše pokojíkové pařby či nezapomenutelné páteční parties. Eats Tapes, dříve známí jako Boom de la Boom, jsou už zajetá jména v sanfranciském zálivu. Jejich hudba je jako nutkání, chaotická jízda, jako předčasný sestup do hrobu. Na pódiu rozrezonovávají kvílící nástroje a mutují povahu underground techna transplantáty, jenž pocházejí z plodné sanfranciské scény noise music.

Kyl The Sistem (CZ/SK)
Kyl The Sistems startují v roce 1991. Tehdy jim došlo, že veškerá hudba, jež je obklopuje, nestojí ani starou bačkoru. Takže si pořídili extrémně drahé vybavení a složili několik potenciálních celosvětových hitů, aby tak zachránili hudbu. Jejich debutová nahrávka vyšla v témže roce. Bývalý členové Peet Mischalekh Special [messiAhh], Mr. Incredible [vyhozen kvůli úchylce na zvířata], The Chronic Chronicler [bývalý bubeník, záhadně zmizel během World Public Toilette tour 93], Fliegenrasse [(*1959 †1992) bývalý zpěvák na prvním LP "Dark Wheels of Fury", vyhozen kvůli kanibalismu], Bill Gates [hrál na klávesy na druhém LP "God made us, we made techno", stále velmi blízký přítel] a mnoho, mnoho dalších.

1A2V1
Beep bip beep puf puf tzik tzik tzik ttttzik boom trrzsss boom tun dun trrzsss beep. Miroslav Hározník a Honza Šrámek - pod těmito občanskými jmény se skrývá Jaro Haro a VJ Kolouch - ne neznámé persony - zkušeně si pohrávající se současnými odkazy taneční kultury zvukově i obrazově. Low-fi synťáky s 8-bitovou hloubkou a disco rytmy, k tomu rychle stříhaná videoprojekce strikní v animovaných zdrojích. Netřeba hledat nějaké „za rohem“ či „v druhém plánu“. Dostanete tučnou dávku taneční hudby střihu 2008. Nic víc, nic méně. Vrčáky a dvoučtvrťový tak. Poprvé v Brně na dobrém zvuku. Na Sperm 08 předvedli to nejlepší co v nich je a my se ptáme: Předvedou i na IMHHH?

Like She
Po minulých I love 69 popgejů další vyšinutí Ostraváci. Jejich dicsotrashpunk patří k tomu nejdivočejšímu co na tomhle poli v ČR najdete. Web Ikalkata.cz říká: „páreček s plyšovými maskami na hlavách, ona zpívá a "tančí", on hraje na kytaru do zběsilého rytmu elektroflorbal. Zvuk je všude, slovům je jen stěží rozumět, ale o to tady ani moc nejde. K tomu pestrobarevná projekce, diskokoule a klub plný lidí. Tančí se na pódiu, pod pódiem, za barem i na baru. Decibely nedovolují jen tak sedět…


Miss Ucentou
Tajemný blog: „Nechceme na nikoho zapůsobit, tudíž píšeme česky, to abychom si jednou provždy ujasnili některé detaily týkající se naší medvědí kapely>> V současnosti se (asi) nezávisle na sobě objevilo několik názorů, které nas obviňují z kopírování RID. Zřejmě se po Brne rozmohla jakási prapodivná horečka, která tyto názory způsobuje. Ale, přátelé, pojďme si to uvést na pravou míru: my se odpradávna, seč můžeme, z hloubky našich srdcí a našeho tajného výřího kodexu, který nám ukazuje cestu, tak jako neony zbloudilému opilci, jít po stopách Black Sabbath a Tondy Divokýho. Odpusťte, ale o nějakých RID nelze diskutovat. Zřejmě jde o nějakou šerednou davovou mýlku. Děkujeme za pochopeni. MISS U. NAZHLE“ a my dodáváme: přesvědčíme se na IMHHH!

www.myspace.com/itchmyhahaha
www.multiplace.sk
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ITCH MY HA HA HA - MULTIPLACE

Pátek 2. 5. 2008
Vystupují:
Eats Tapes (Usa), Like She, Kyl The Sistem, Miss Ucentou, 1 a 2v1 / DJs: GHC, Romano Porni, Valoa & PPigeon
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika