Kdo je Jeff Amadeus?

Kdo je Jeff Amadeus?

04. 05. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Dalším zahraničním vystupujícím jistě potěšíme všechny milovníky opravdu rychlé „jízdy“. Technika tohoto DJe je do značné míry ovlivněna hip hopem, což znamená, že Vás čeká opravdu precizní show. Osobnost, která svým energickým vystupováním a vstřícnou komunikací s publikem konkuruje samotnému DJi Rushovi.
Jeff Amadeus žije v Londýně a hudbě se věnuje od roku 1998 coby DJ, o dva roky později začal s vlastní produkcí. Pro tohoto velmi charismatického DJe je typická precizní hra ze tří gramofonů a také společná show ze čtyř gramofonů s kolegou, DJem Cripem. Jeho sound zahrnuje všechny odnože techna a houseu – funky house, tech house, tribal house, acid techno, melodic techno, hardtechno, setkat se ale také můžeme s prvky hardcore a D&B.



Začátkem 90. let Jeff poslouchal zejména rap, hip hop, ale také všechny druhy elektronické hudby. V roce 1994, kdy svět doslova zaplavila vlna holandského hardcoru, viděl Jeff poprvé na francouzské televizní stanici záznam z akcí Thunderdome. Tento moment v podstatě „odstartoval“ celé následující dění v Jeffově životě. Byla to právě tato drsná a tvrdá hudba, které se Jeff rozhodl věnovat. Pořídil si první desky, půjčil si gramofony a začal trénovat. V této době Jeff opustil Paříž, ve které do té doby žil a odstěhoval se do švýcarské Ženevy, kde se hudbě samozřejmě věnoval dál. Vystupoval zde v několika místních klubech, většinou ale jako house DJ. Bohužel Ženeva nesplnila Jeffovo očekávání ve směru rychlého vývoje jeho kariéry. Věci se kupředu příliš neposouvaly a tím si Jeff uvědomil, že pokud má v této práci dosáhnout nějakého úspěchu, musí Ženevu opustit. Jeho novým domovem se proto stal Londýn, který je dodnes považován za „Meccu“ elektronické scény. V Londýně se Jeff již naplno věnuje technu, směru, který tak obdivoval u legend, jako jsou Carl Cox, Mark Williams, nebo Ben Sims…

V roce 2001 pak Jeff zakládá vlastní label, Squat Records, jehož zaměřením je vydávání nejen nových tracků, ale také klasických techno hitů, které dodnes slýcháme od mnoha Djs po celém světě. Jeff se během krátké doby vypracoval na populárního DJe, který pravidelně hrává na mnoha významných akcích – jmenujme pro příklad Mysteryland, Jakn, Astropolis, Heineken Music Hall.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA TECHNO CONGRESS

Pátek 20. 6. 2008
Vstup: Předprodej 479 Kč
Vystupují:
Kevin Saunderson, The Advent, Cave & Ortin Cam, Candy Cox, Axel Karakasis, Michal Poliak, Jaroslav Beck aka Jay Beck, Dj Nois a CZscream, The Keeper & Steen, Tráva, Milan Lieskovsky, Robert Burian, Tommy Rogers & Peet, Texx, Joshek
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika