Premiéra Electronic Connection je za námi

Premiéra Electronic Connection je za námi

05. 05. 2008  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (0)
Píše se datum 2. května roku 2008, den, na který byl ohlášen prvotní počin nové moravské agentury. První ze zpráv říkala, že jeden z účinkujících nevystoupí, bohužel pro mě to byl zrovna jeden z DJs, na kterého jsem se dost těšil. Zprávy o jeho neúčasti byly dvojího charakteru. Ať tomu ten večer bylo tak nebo tak, jisté bylo, že Johan Gielen během tohoto eventu hrát nebude.
Do HC Sparta Arény (HCSA) jsem dorazil chvilku po desáté hodině a pohled na stage, tedy přesně řečeno pohled pod stage, kde byli návštěvníci této párty, nebyl až tak veselý. Ale zas na druhou stranu to překonalo jednu z posledních špatných zpráv, která mluvila o velmi malé návštěvnosti (informace ze dvou portálů, kde se prodávaly vstupenky, byly velmi smutného charakteru, než jsem odcházel na party). Netroufnu si odhadnout, kolik přesně návštěvníků dorazilo na Electronic Connection (EC) party, ale odhadem bych to viděl někde kolem 3.000. Záhy přišla jedna z dalších rána, kterou jsem dostal během tohoto dne, která byla v podobě absencí šaten, ať jsem dělal, co jsem dělal, nikde jsem nenašel informaci o tom, kde se nalézají šatny. Rozřešení přišlo v momentě, kdy kolem mě prošla jedna ze zaměstnankyň úklidové firmy se slovy: „Tu bundu si budete muset nechat u sebe, šatny dnes nejsou v provozu“. Na jedné straně jsem byl zklamaný, že se s ní budu muset celý večer tahat, na druhé straně to přišlo vhod, a to v momentě když jsem si šel odpočinout na tribunu, kde zas tak moc velké teplo nebylo. To si myslím, že by bylo asi tak vše z té negativní stránky, která postihla včerejší EC party.



Z hudebního pohledu to bylo ale mnohem lepší. V momentu, kdy jsem dorazil do HCSA, stál u mix pultu britský producent Dave Spoon a v davu už to pěkně vřelo. Komunikaci mu tak trochu možná znemožňovaly z mého pohledu kouřomety, které byly nastaveny tak, že veškerý dým místo toho, aby šel do prostoru pod stagí, se usídlil přímo na stage. A možná taky docela dost velká vzdálenost od publika, ale chvilkami bylo vidět, že se snaží nějakými gesty aspoň reagovat.

Chvilku po jedenácté hodině Brita vystřídal zástupce francouzské scény, pan Sébastien Léger. S tímto člověkem v mých očích následoval obrat komunikace mezi DJs a návštěvníky o 180°, během jeho setu bylo vidět, že nejen v mých očích tomu tak bylo. Showman, který dokázal dát lidem to, kvůli čemu dorazili do prostor HCSA – zábavu. Během jeho setu bylo úplně cítit jak je dav nabíjen energií, která z tohoto pána vyzařovala všemi směry. Parket již byl naplněn, a publikum bylo v plném proudu zábavy. V tu chvíli jsem si vzpomněl na černé myšlenky, které kolovaly mou hlavou před začátkem party, ale přesně v tento okamžik úplně zmizely.



Po tomto charismatickém Francouzovi opět nastoupil Brit, a to moderátor legendárního pořadu britského Rádia 1 Essential Selection, na kterého jsem byl opravdu zvědavý, Pete Tong. Začal slibným trackem Pryda – Armed, ale bohužel mě pak během několika minut velmi zklamal, jeho set neměl žádný vývoj, jen se dál odehrával v tom samém rytmu, kterým se rozloučil Sébastien. Naštěstí jsem byl jediný, koho Pete zklamal a tak parket byl i nadále zaplněn, akorát já a pár známých jsme si šli oddychnout na vyprázdněné tribuny.

Na parket nás dostali až Cosmic Gate (Nic Chagall a Bossi), kteří potěšili nejen nás, ale i příznivce, kteří na dnešní event dorazili kvůli trance music. Pánové ze sousedního Německa se s tím moc nemazlili a začali pěkně od podlahy. tracky jako Markus Schulz – Cause You Know (Nic Chagal Remix), Sia – The Girl You Lost To Cocaine (Stonebridge Remix), Motorcycle – As The Rush Come a Veracocha - Carte Blanche dokázaly zvednout nejen nás ale i zbytek HCSA. Z jejich vlastní produkce zaznělo Body Of Conflict. Když jsem se rozhlédl kolem sebe, tak tam kam jsem se podíval, byli vidět jen samí bavící se party people a usměvavé tváře. Čas se nachýlil ke čtvrté hodině ranní a Casmic Gate se pomalu rozloučili i když na nich bylo vidět, že by i rádi přidali.



V čas, kdy měl vystupovat nedorazivší Johan Gielen, se na stage objevila dvojice Fred Baker a Laydee Jane, která se předvedla v exklusivním back2back (b2b) setu. Tah to byl zcela určitě dobrý. Tato dvojice už snad dokázala zvednout všechny ty, co nezvedla předchozí dvojice Cosmic Gate. Hned ze začátku vypálili pecku Ernesto & Bastian – Thrill (letošní znělka Trance Energy v Utrechtu), jako další salva byla vypálena v podobě, následovali First State – Falling a Rank 1 & Jochen Miller - And Then. Prostě b2b jak se patří, jedna skladba lepší než ta druhá. Bohužel asi v tu nejlepší dobu jsem byl nucen opustit prostory HCSA a tak jsem přišel o dokončení tohoto kvalitního setu.

Je vidět, že ať se promotér snaží sebe víc, ať přiveze jakékoliv jméno, tak se nikomu snad nezavděčí. Poslední party, které jsem měl šanci navštívit v tomto roce také s návštěvností neměly na růžích ustláno. Měl jsem za to, že se party dělá pro nás, pro party people, ale kladu si teď otázku, kam se vůbec partypeople poděli. Pokud si dle mně promotér nepozve Dyka, Tiësta či někoho podobného slavného známého, tak aby se vůbec bál o návštěvnost. Příkladem budiž velmi vydařená a dobře obsazená Kick da Night Special v Retro Music Hall s Nicem Chagallem a Ronaldem van Gelderenem.

Klady
+ b2b Freda Bakera a Laydee Jane
+ set Cosmic Gate
+ pěkná, ačkoliv jednotvárná intra pro DJs

Zápory
- Návštěvnost by mohla být o něco vyšší
- Absence šaten
- Zima

Hodnoceni
- 6/10
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELECTRONIC CONNECTION

Pátek 2. 5. 2008
Vstup: Předprodej 550 Kč, na místě 700 Kč
Vystupují:
Pete Tong, Cosmic Gate, Sébastien Léger, Dave Spoon, Johan Gielen, Fred Baker, LayDee Jane a Martin Hloch
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika