Warm up Sázavafest na Free Mondays

Warm up Sázavafest na Free Mondays

25. 05. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Pro své věrné a věčně nedočkavé fanoušky připravili pořadatelé O2 Sázavafestu speciální akci, zahřívací kolo, tzv. Warm up O2 Sázavafest v rámci Free Mondays. Ten se bude konat zdarma 16. 6. v Praze v Dlouhé ulici v klubu Roxy, kde zúčastnění budou mít jedinečnou šanci zakoupit si i zvýhodněné vstupenky na Letní O2 Sázavafest.
V Roxy se 16. 6. představí čtyřčlenná kapela Le Pneumatiq, která na tomto místě na konci minulého roku pokřtila své nové CD. O DJ´s show se postarají shadowbox.cz: 2k, Nitrous, Sweg, chill out djs: Tibi & Bo.dan. O videoprojekci se bude starat VJ Tha.Sun.

Součástí letošního ročníku O2 Sázavafestu bude i divadelní představení Piš Kafka, piš!, které je originální, mnohachuťovou zavářkou autorů inspirovanou známými i neznámými díly Franze Kafky, dramatickými náčrtky popsanými v jeho Denících či vzpomínkami životopisce. Představí se David Vávra, Jan Slovák, Monika Načeva a Lenka Vychodilová. Tato čtveřice autorů, herců, je provázána letitým členstvím v divadle Sklep. Z dalších známých tváří se v Kácově objeví např. Jan Budař, nedávno oceněný Českým lvem za vedlejší roli ve filmu Václav. Více k divadelní části říká její organizátor Petr Bergmann.

Čí byla myšlenka propojit hudební multižánrový festival s divadlem?
Myšlenka to byla moje, ve skutečnosti je už přes deset let stará, kdy jsem pracoval jako manažer souboru Teatr Novogo Fronta a snažil se prosadit jejich vystoupení na hudební festivaly, což se ukázalo jako ideální spojení. Po loňském vydařeném ročníku O2 Sázavafestu jsem s nabídkou vytvoření divadelní scény přišel za ředitelem festivalu Pavlem Klouparem, kterého nabídka nadchla, i když samostatná divadelní scéna nakonec nevznikne. Jednotlivá vystoupení se skutečně prolnou s koncerty na více pódiích.

Co mohou návštěvníci čekat od čtveřice David Vávra, Jan Slovák, Monika Načeva a Lenka Vychodilová známé z divadla Sklep?
Návštěvníci se mohou těšit na vynikající představení Piš Kafka, piš!, které je sestaveno ze známých, méně známých a vůbec neznámých textů a dopisů Franze Kafky. Ačkoliv se nejedná o představení divadla Sklep, přesto si diváci užijí originální sklepácký humor a poetiku. Je úplný zázrak, že se podařilo v letním období soubor přesvědčit, aby přijel na O2 Sázavafest zahrát, takže je to nutno chápat jako opravdu výjimečnou příležitost.

Z dalších známých tváří se v Kácově objeví Jan Budař, nedávno oceněný Českým lvem za vedlejší roli ve filmu Václav. Mimo jeho herecký talent je známé, že je i hudebně aktivní. 29. května by měl být na YouTube zveřejněný jeho nový klip Zaplétat těla. Můžeme tedy čekat i jeho hudební číslo či o jaké představení půjde na O2 Sázavafestu v Kácově?
Jan Budař je sice znám především jako herec, ale na letošním O2 Sázavafestu vystoupí výhradně jako frontman své hudební skupiny Eliščin Band.


V jakých prostorách festivalu se budou tato vystoupení konat?
V rámci univerzální scény tanečního stanu, kde poběží odpoledne filmy, večer divadla a v noci DJové, bude prostor pro dvě hlavní představení, a to již zmíněné Piš Kafka, piš! v pátek 1. 8. a v sobotu 2. 8. taneční představení Střepy života v choreografii Ayi Řezaninové na hudbu Yellow Sisters, zpívanou přímo na jevišti Japonský butó tanečník Ken Mai a ohňová show v podání souboru Pa-li-tchi budou na hlavních pódiích v nočních hodinách. Další představení, jako pantomima Tondy Novotného a podobně, proběhnou ve stanu Balbínka a nebo na ploše festivalového areálu, případně v prostorách kácovského zámku. Myslíme i na rodiče s dětmi, i pro ně budou připravena představení v odpoledních hodinách.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

WARM UP SAZAVAFEST

Pondělí 16. 6. 2008
Vstup: "zdarma"
Vystupují:
Le Pneumatiq, 2k, Nitrous, Sweg, Tibi & Bo.dan
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika