United Flavour mají stříbro z International Live Award

United Flavour mají stříbro z International Live Award

26. 05. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
United Flavour úspěšně zakončili svou pouť mezinárodní hudební soutěží International Live Award 2008. Ve finále, které se konalo 1. května ve vídeňském Prateru, obsadili v mezinárodní konkurenci druhé místo a potvrdili tak své kvality i na evropské scéně.
V závěrečném kole soutěže se představilo deset finalistů – osm rakouských, slovenský zástupce Alalya a United Flavour. Velké pódium bylo situované na příjemném palouku mezi zelenajícími se stromy, což byl velký rozdíl oproti předchozím kolům, které se konaly v temné a depresivní atmosféře vídeňského klubu Planet. Každý účastník finále měl na své vystoupení vyhrazených 30 minut. První skupina vystoupila ve 12:30 a za ní následovali další finalisté v pořadí, které určilo emailové hlasování. United Flavour, kteří přicestovali na finále v doprovodu stodvaceti svých fanoušků, se dostali na řadu v 17:10, kdy byl prostor již řádně zaplněný a přetrhli tak stálý proud hardrock-metalových vln, které do hlediště vysílaly rakouské kapely. Ve svém speciálně připraveném setu představili vídeňskému publiku zkrácené verze devíti písní včetně několika novinek. Jejich energický mix reggae a latina dostal do varu většinu přítomných diváků, kteří odměnili vystoupení Flavour nadšeným aplausem.

united flavour

Vyhlášení výsledků soutěže International Live Award 2008, které se zúčastnilo letos více jak tisíc kapel ze šesti evropských zemí, proběhlo po vystoupení loňského vítěze – vídeňské skupiny Rooga. O umístění finalistů rozhodovaly hlasy přítomných diváků a odborné poroty složené z hudebníků, producentů a zástupců médií. United Flavour dostali nejvyšší hodnocení od odborné poroty a v hlasování převážně domácích diváků skončili na místě osmém. Součet bodů přinesl United Flavour stříbrnou pozici, což je vzhledem k tomu, že soutěž byla rockově zaměřená a že rakouské kapely měly velkou podporu domácího publika, velký úspěch.

United Flavour se nedávno představili také pražskému publiku. Ve vyprodaném Lucerna Music Baru vystoupili 24. dubna společně se slovenskou zpěvačkou Tinou a hosty King Kalabashem a Henrym D. Speciálně připravený set, ve kterém se plynule prolínaly skladby Flavour, Tiny a King Kalabashe a mixovalo se reggae, latino, ska a hiphop, roztančil všechny přítomné diváky, kteří pustili účinkující do šatny až po dvou a půl hodinách hraní a několika přídavcích.


International Live Award je mezinárodní hudební soutěž otevřená pro hudební skupiny všech žánrů s tradicí od roku 1981. V roce 2005 byla rozšířena i za rakouské hranice a v současnosti se mohou soutěže zúčastnit hudební skupiny ze šesti evropských zemí (Rakousko, Slovinsko, Itálie, Maďarsko, ČR, SR). V každé zemi probíhají kvalifikační kola, z kterých postupují kapely do čtvrtfinálových a semifinálových klání, které se konaly v lednu-březnu ve Vídni v klubu Planet. Úspěch jednotlivých kapel závisí na kvalitě a působivosti jejich živých vystoupení. O výsledcích soutěže rozhodují diváci - 50% a odborná porota - 50%, která hodnotí hráčské dovednosti, komunikaci s publikem, kvalitu textů a další kritéria.

Výsledky finále International Live Award 2008
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika