FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Novinky okolo Sázavafestu

Novinky okolo Sázavafestu
13. 06. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) O2 Sázavafest letos uvítá velké množství zahraničních hostů a opět se posouvá o laťku výš a především si zachovává svou jedinečnost, kterou je nejen hudební všestrannost. Velkou novinkou letos je, že návštěvnící festivalu budou moci platit i platebními karty.
Představí se například R´n´B zpěvák Sean Kingston, který do České republiky zavítá vůbec poprvé, ale i jamajští ska mazáci The Skatalites, taneční Sister Bliss, mladí bozi ze Švýcarska říkající si The Young Gods, početná britská formace Trans-Global Underground, legendární německá elektronická kapela Camouflage proslavená hitem Love is a shield, charismatická reggae zpěvačka Yaz Alexander a stovky dalších zahraničních i domácích umělců.

Prvním slovem, které vystihuje O2 Sázavafest je multižánrovost. „Žádný žánr nám neuniká, každý si přijde nejen na své, ale určitě i něco nového objeví,“ říká zakladatel, ředitel a dramaturg této unikátní akce v jedné osobě Pavel Kloupar. „Tento festival nepředhazuje svým návštěvníkům své hvězdy velkými písmeny, ale nechá je, aby si sami určili, kdo pro ně byl tím největším překvapením a na čí vystoupení nezapomenou,“ dodává.

O2 Sázavafest přináší nejen ochutnávku různých žánrů z různých koutů světa, ale také hudební špičku ze sousedního Slovenska i domácí scény. Mladé nadějné neobjevené kapely dostanou šanci prosadit se a najít si na festivalu své fanoušky. O2 Sázavafest Battle 28. 6. na Konopišti, kde se na bitevním poli rozhodne, kdo bude mít šanci zahrát si na festivalu v létě stejně jako kdysi pop-punková kapela Rybičky 48, která kdysi tuto soutěž vyhrála, a nedávno oslavovala vydání již druhé desky. Letos přijedou zavzpomínat i na Konopiště, kde zahrají společně s Pehou, Annou K, Sto Zvířaty, Kamilem Střihavkou a Keksem.

Druhým slovem, které k O2 Sázavafestu neodmyslitelně patří, je multikulturnost - film, divadla, workshopy a autorská čtení – vše na prvoligové úrovni. Ukázky ze svých knih letos opět představí spisovatel Michael Viewegh a Natálie Kocábová, současně vystupující jako host kapely Michala Pavlíčka ml. Gang-ala-Basta.

„Návštěvníci se mohou těšit na vynikající představení Piš Kafka, piš!, které je sestaveno ze známých, méně známých a vůbec neznámých textů a dopisů Franze Kafky,“ říká organizátor divadelní části Petr Bergmann a dodává: „Ačkoliv se nejedná o představení divadla Sklep, přesto si diváci užijí originální sklepácký humor a poetiku.“

V obrovském tanečním stanu s kapacitou přes 3 000 lidí jsou na každý den Letního O2 Sázavafestu připraveny ozvěny z vybraných filmových festivalů. Pro diváky je přichystán mezinárodní festival filmů o hudbě MOFFOM (Music on Film - Film on Music), festival Jeden Svět (One World) pojednávající o problematice lidských práv nebo AniFest – mezinárodní festival animované tvorby. „Vybírat obsah budou ti nejpovolanější – sami ředitelé těchto akcí,” nechal se slyšet Pavel Kloupar.

Netradiční ohňovou show představí po dva večery seskupení Pa-li-Tchi, spojující prvky tance, akrobacie a tradičního indického umění ohně Banethi. Letošní O2 Sázavafest přinese svým návštěvníkům i další novinky v podobě doprovodných služeb a doplňkového programu. „O2 Sázavafest se stane prvním open air festivalem v ČR, na kterém bude návštěvníkům umožněno platit prostřednictvím platebních karet. Návštěvníci festivalu si tak nebudou muset s sebou brát větší obnosy hotovosti a mohou své výdaje za vstupné, občerstvení a dárkové předměty rozprostřít mezi hotovost a platební kartu,“ uvedl Ján Čarný, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku, Slovensko a Ukrajinu. Pro uživatele platebních karet MasterCard budou na festivalu připraveny také drobné dárky, které zpestří jejich bezprostřední zážitky.

„Mladí lidé pro nás představují jednu z dynamicky se vyvíjejících skupin držitelů karet, což je také hlavním důvodem, proč jsme partnerství s tímto hudebním festivalem uvítali. Kromě samotné akceptace platebních karet jsme pro návštěvníky připravili také doprovodné aktivity, jako například turnaj v human socceru ,“ dodal Ján Čarný.
O2 SÁZAVA FEST

O2 SÁZAVA FEST

Středa 30. 7. 2008 až Neděle 3. 8. 2008
Předprodej od 790 Kč, na místě 1000 Kč
Vystupují:
Roni Size & Mc Dynamite (UK), Sister Bliss (UK), Makoto & Mc Deeizm (JAP/UK), Transglobal Underground, The Skatalites, Sudhy Kheterpal, Sean Kingstone, Yaz Alexander (UK), Camouflage, The Young Gods, Di Grine Kuzine (GER), Client (UK), Pantéon Rococó, Chinaski, Kryštof, Monkey Bussiness, Sto zvířat, Wohnout, Vypsaná Fixa, bratři Ebenové, Jiří Schmitzer, Gaia Mesiah, Pražský výběr, Gipsy.cz, Guločar, Clou, Blue Effect, Anna K., Kamil Střihavka, Michal Pavlíček s Bárou Basikovou, akustická Lenka Dusilová a Petr Spálený, Peha, Polemic, Horkýže Slíže či Meky Žbirka Airfare, Mňága a Žďorp, Medvěd 009, Tleskač a mladičká Ewa Farna, Raidem, Dan Cooley, Loutka, Josef Sedloň, Tibi, Bo.dan, Jimmy Van M, Roman Rai, Nitrous, 2K & Sweg a Deadly Vipers a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |