FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Resolut: Za vším hledej med, kámo!

Resolut: Za vším hledej med, kámo!
26. 06. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Nemyslíme si, že je opravdu bezpodmínečně nutné znovu a znovu nasazovat biografie headlinerů, kteří jsou v našich luzích a hájích dobře známí. Nebo myslíte, že Daho s Gingerem, Machine Funck nebo Cyp jsou jména absolutně neznámá? A víte vy vůbec kdo je to Resolut? A kde zůstal? Nevíte určitě, co?
Ahoj Míro, než se do sebe pustíme, tak se nám představ. Jméno, věk, znamení, vyznání, typ postavy, oblíbené mazadlo a tak podobně co je na seznamkách třeba :o)
Ahoj, tak jen ve stručnosti, dobře? Míra „Medák“, 28 let, lakto-ovo-vegetarián, alko – pivo, nealko – voda, Bionade, oči – dvě, nohy – také. Stačí? ;)

No, tak snad jsme zaujali a nikoli naopak, ale nemůžeš být stručný, Míro. Tak znova, jo? Odkud jsi, čím se živíš, proč Resolut a Sukulent, a vůbec proč Roots of Sound?
Tak Pájo, jsem ze Žirovnice, což je malé město na Vysočině. Je to tu moc fajn a ani za nic bych se nestěhoval do větších měst ;) V současné době se živím jednak jako skladník v expedici firmy IBK Trade, což je nejstarší firma v Čechách obchodující s ořechy a sušeným ovocem a mimo to rozjíždím vlastní internetový obchod se zdravou výživou.
Resolut, to je jednoduché, prostě jsem s djem Awacsem sedl kdysi dávno k anglickému slovníku a po pár hodinách jsme byli Resolut a Awacs ;) Proč Sukulent? Protože všichni 4 členové Sukulent sound systemu máme blízko k přírodě a sukulenty máme každý doma… A konečně Roots of Sound. Open air Roots of Sound. Opět kladný vztah k přírodě, nádherné prostředí centra Johanka, kde se festival tradičně koná, a v neposlední řadě snaha o opětovné sjednocení převážné většiny stylů elektronické hudby, která se čím dál víc dělí do různých „kast“… Prostě návrat ke kořenům této hudby…Stačí? :))

Vlastní obchod se zdravou výživou? Nebudeme dělat reklamu samozřejmě, ale zeptat se musím. Jaké to je zakládat e-obchod? S jakými ambicemi a plány jsi do toho šel?
No vzhledem k tomu, že začínám od nuly, není to nejsnazší, ale tak je to s každým podnikáním. Reklamu si tady dělat nemusím, bude taková, že tě stoprocentně nemine, ale to bude ještě pár měsíců trvat. Celé mě to ale dost chytilo a jednoduše mě to baví. Nenudím se a pracuji na něčem, co má podle mě vážně smysl, i kdybych na tom zrovna nezbohatl. Ambice...No pokud by se e-shop pořádně rozběhl, rád bych si otevřel někde i obchod kamenný, ale to je zatím jen takový sen ;o)

resolut

Roots of Sound je free, tedy bez vstupného. Jak to v dnešní době vůbec lze dělat? Prozradíš?
No není to nejjednodušší, ale díky všem nadšencům, kteří jakkoliv přikládají ruku, či jenom nápady, k dílu, se vše daří. Jádro lidí, kteří se na ROSu podílejí žije v okolí, či přímo v Kamenici nad Lipou, ale spolupracují s námi i lidé z celých Čech, čehož si všichni samozřejmě moc vážíme. Radši nebudu nikoho jmenovat, protože bych na někoho nerad zapomněl a dotyčného, nebo dotyčnou, by to mohlo mrzet ;) Tímto bych „Vám“ všem, o kterých tu právě hovořím, hrozně moc poděkoval…

Tedy solidarita a nadšení za vším stojí. A pak, že to nejde! Sám hraješ i produkuješ. Vraťme se zase zpět k tobě. Co ti nejvíce přirostlo k srdci? Z čeho hraješ a na čem tvoříš?

Ano, je to tak. I když přiznávám, že občas nadšení po akci střídá rozčarování z některých návštěvníků, ale takový je teď bohužel už svět a časem se přes různé nepříjemnosti, jako jsou například krádeže, či silně nevybíravé chování některých jedinců, přenesu. K té produkci a hraní. S produkcí jsem v podstatě skončil, není na to čas. Sice jsem v poslední době rozpracoval společně s Wetrixem u něj ve studiu nějaké materiály, ale kdo ví, kdy a zda to vůbec dokončíme :) Pokud se vypravím na nějaké to hraní, dávám si to převážně ze systému Serato, či klasických vinylů.

Kdo nebo co ti je inspirací a hnacím motorem?
Inspirací mi jsou všichni moji kamarádi a kamarádky, rodina, příroda, předchozí zážitky, veškerá fajná hudba...Prostě život, včetně jeho negativních stránek…

Když bych byl zvědavý milovník hudby a potkal tě někde, čím bys mě chtěl přesvědčit o tom, že Roots of Sound stojí za to prožít?
Opravdovému milovníkovi hudby by myslím měl stačit fakt, že převážná většina djs, live projektů a VJs vystupujících na festivalu tak činí bez nároku na honorář, čímž chci říci, že to nedělají pro nějakou pózu, ale z čisté lásky k hudbě. A čím dál víc návštěvníků našeho „rodinného“ festivalu toto chápe a přivádí na něj své známé, které to vše určitě též osloví ;)

Teď se koná již 3. ročník. S každým jdete nahoru co do promotéřiny, tak i do návštěvnosti. Místo toho, abych se nejdřív ptal, co že je přichystáno letos, tak se optám a poprosím o nějakou tu „veselou příhodu z natáčení“ z předešlých let. Vybaví se ti hned nějaká dobrodružná a vtipná historka?
No víš, momentálně si vybavím jen takové příhody, které tady nemám zapotřebí zrovna zmiňovat :o))) Každopádně ROS je vždy zárukou vtipných dobrodružství ;) Stačí si vzpomenout například na Elektrabela tlačícího Abua z Machine Funck na pivním vozíku napříč areálem, nebo na jednoho dje, který ve Space Tombole vyhrál CD svého opravdového rivala. Nezapomenu na jeho kyselý „ksicht“ :))))

Hezký :o). Co tedy letos? Zatím žádné veselé příhody? Co se změnilo na Roots of Sound, co čeká na návštěvníky z blízkého okolí i daleka?
Zatím nic, ale už jsme plni očekávání :))) Změny nejsou nijak převratné, nicméně můžou se těšit opět na opravdu silný line-up na obou pódiích, vynikající zvuk a videoprojekci, na výborné pitivo a pochutiny, nádherné prostředí Arboreta Johanka aaa... Člověk to musí sám zažít, aby pochopil ;) Věřím, že se tam všichni ve zdraví sejdeme..Už se nemůžu dočkat a moc se na Vás na všechny těším!

Co nějaký moudro na závěr?
Za vším hledej med, kámo!
ROOTS OF SOUND

ROOTS OF SOUND

Sobota 5. 7. 2008
zdarma
Vystupují:
Main Stage: Resolut, S-cat & Skypper, Click Joe, Insect Elektrika, Creaky Freezer, Daho & Ginger, Cyp, Machine Funck, Monotype, Jan Resin. 2nd Stage: Deus Ex Machina, Revolution of Sound, Murte, Flux, Olivaz, Awacs, Thinngy, Hanzall & Chito, Nygy Nega
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |