Menomena na strahovské sedmičce

Menomena na strahovské sedmičce

03. 07. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Vedle 31knots nebo The Blow patří mezi výrazné exportní artikly portlandské nezávislé hudební scény, jejich mnohovrstevné desky jsou zbožňované médii a o jejich živých vystoupeních s bleskovými výměnami nejrůznějších hudebních nástrojů kolují barvité historky.
Brent Knopf, Justin Harris a Danny Seim založili experimentálně rockovou úderku Menomena v americkém Portlandu již v roce 2000, ovšem na první nahrávku si počkali další tři a na první turné dokonce čtyři roky. Až po oslavných recenzích vlastním nákladem vydaného debutu I Am the Fun Blame Monster! (anagram „The First Menomena Album“) se jich ujal domácí label FILMguerrero a kapela mohla začít svobodně dýchat. Ze společného projektu s taneční skupinou Monster Squad vznikl v roce 2005 čistě instrumentální sountrack Under an Hour, další řadovou nahrávku ale kapela vypustila až loni.

Menomena

Deska Friend and Foe, která zdárně pokračuje po vytýčené stezce hledání neotřelých zvuků a postupů umně ukrytých do svěží písničkové formy, opět sklidila nadšené reakce a tentokráte nejen za hudbu. Přebal od kultového autora komiksů Craiga Thompsona, jehož grafický román Blankets vyšel i v češtině pod názvem Pod dekou, získal dokonce nominaci na cenu Grammy. O tom jak se téhle trojce daří nespočetnými živými nástroji převádět komplexnost desek na koncertní pódia se můžete přijít přesvědčit 10. srpna na strahovskou Sedmičku.

www.myspace.com/menomena
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika