FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Massive Attack: Sladká tečka za Rock for People

Massive Attack: Sladká tečka za Rock for People
09. 07. 2008   |   Autor: Sonja   |   Komentáře (0)
Jako vyvrcholení 14. ročníku festivalu Rock for people si pro nás pořadatelé připravili vskutku ojedinělého hosta. Ojedinělého v tom slova smyslu, že by jej leckdo neočekával na akci, která je založená především na interpretech rockového založení. Čtyřdenní maraton ukončili britští Massive Attack a svého úkolu se zhostili výborně.
Přesně ve 23:05 mělo začít vystoupení této legendy, která na sebe jako na správnou hvězdu nechala čekat a začala jako jedna z mála kapel o 15 minut později. Ve 23:20 se konečně za hutného pískotu objevili na pódiu se skladbou All I Want. Jak je všeobecně známo, hudba Massive Attack je syntézou klasického akustického soundu a moderní elektroniky, což z kapelu dělá jedinečnou. Tuto jedinečnost navíc podtrhla kapela naživo díky spojení s pozdně večerní atmosférou a vhodným efektům, vážení a milý, koncert začíná.

Massive Attack překvapili zajímavým setlistem, který se skládal i z tracků z nadcházejícího alba, která má teprve vyjít. Posluchačstvo se tedy kochalo neoposlouchaným a neznámým soundem skladeb nových, nechyběly ale ani známější věci. Dub, up-tempo, reggae a trip hop sálaly z každičkého „pomalého beatu“, navíc sem tam byly známé melodie oblečeny do „nového“ kabátu, což jednoznačně potvrdilo, že jsou Massive Attack kumštýři každým coulem a se svým repertoárem si umí vyhrát.



Bohužel všechna tato pozitiva vystřídala v některých okamžicích i ta negativnější stránka koncertu. Z některých skladeb byla cítit po jistou dobu neurčitá stereotypnost. Stereotyp rytmů a zvuků, „stejnakost“ nápadů bez zajímavějšího hudebního motivu, i tak na mě působily některé zařazené tracky jako Harpsichord či Red Light, ač byly instrumentálně excelentně zahrané.

Největší podíl na úspěchu koncertu měli samozřejmě vokalisté: bez Stephanie Dosen, (která zpívala vynikající singl Teardrop), Yolandy,(Safe From Harm a Unfinished Sympathy) a Roberta Del Naja (ten měl na svědomí reggae singl s rapovanými rýmy Karmacoma), by to zkrátka a jednoduše nešlo.

Atmosféru podtrhovala projekce v pozadí, z které se bylo možné dočíst všelijaké „zajímavosti“ ze světa (nejen showbusinessu), také splnila svůj účel a pokud nebyl vnímán skutečný smysl těchto textů, jako výtvarné doplnění fungovala výborně.
Po krátkém jednoslovném rozloučení „cheers“ následovaly ještě dva přídavky v podobě výborné Unfinished Sympathy a Dobro – songy, které měly za následek vyloženě emoce drásající, skličující a zároveň fascinující závěr celého setu, sice část publika nadšeně přijala, někteří ale nevydrželi a odebrali se ještě před samotným závěrem koncertu k odchodu. Publikum bylo v podstatě vcelku vlažné, což mohla způsobit únava, a nebo ve srovnání s ostatními interprety festivalu určitá stylová odlišnost Massive Attack. I tak k nám tahle bristolská partička přivezla slušnou porci toho „pravého“ trip-hopového opojení a (nejen) fanoušci tohoto stylu si závěrem festivalu přišli na přímo lahůdkový hudební zážitek.
ROCK FOR PEOPLE

ROCK FOR PEOPLE

Středa 2. 7. 2008 až Sobota 5. 7. 2008
Předprodej 950 Kč, na místě 1100 Kč
Vystupují:
The Offspring (USA), Kaiser Chiefs (GB), Massive Attack (UK), Los de Abajo(MX), Helmet (USA), i0 (DE), Locos (SPA), Madball (USA), N.O.H.A .(DE), Outvile (UA), Skop (DE), Demented Are Go (GB), Dreadzone (GB), VNV Nation, Watcha Clan (FR), Park Avenue (IT), Karras (DE), Enter Shikary (GB), Black Mountain (CA), Donots (DE), Flogging Molly (USA), H2O (USA), Holy Fuck (CA), Penten Rococo, Kissmet, Zulu 9:30, La Kinky Beat.Aneta Langerová, Anna K, Atari Terror, Bára Zemanová, Bikini, Blue Effect, Bundy Ted, Clou, Cocotte Minute, Čankišou, Dark Gamballe, David Koller, Demented Are Go, Divokej Bill, Dreadzone, E!E, Eggnoise, Electrik Mann, Fourth Face, Gaia Mesiah, Gang ala Basta, Gipsy.cz, HC3, Horkýže slýže, Kabát, Karras, Khoiba, Kryštof, Landmine spring, Lavagance, Liguére, Maradona jazz, Medvěd 009, Mig 21, No Gravity, Nuck Norris, Outvile, Para, Park Avenue, Priesnitz, Prohrála v kartách, Psí vojáci, Rattle bucket, Skop, Skyline, Southpaw, Status Praesents, Sto Zvířat, Sunshine, Tatabojs, Temperamento, The Chancers, Tleskač, Tři sestry, UDG, United flavour, Už jsme doma, Vladimír Mišík & ETC & hosté, VNV Nation, Vypsaná fixa, Watcha clan, Wohnout, X Core, X Indl, Xavier Baumaxa, Znouzecnost, Žlutý pes, EMPYR, The Ghost, Indios Bravos, Montreal, Happysad Martin Gredner, Poprednny, Matt Hardwick, Tomas Haverlik, Roger Venzent, Cubik, Northern Lite LIVE, Weki djs, Joshek, Suki, Pixie, Aphrodite, Sayko a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |