MOFFOM 2008 prozrazuje první jména

MOFFOM 2008 prozrazuje první jména

12. 08. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Jubilejní 5. ročník festivalu, zaměřený na New York City, proběhne od 16. do 20. října v kinech Lucerna, Světozor a Evald. Představí přes 50 snímků o legendárních či současných skupinách a hudebnících, hudebních stylech či hudbě samotné
“Každý rok se zaměřujeme na jednu zemi či region z celého světa. Letos je to právě New York, který je všeobecně vnímán jako multikulturní a dynamické město. Samozřejmě nemůžeme opomenout fakt, že je také kolébkou několika hudebních žánrů jako je hip hop, jazz či punk”, prohlásil organizátor festivalu John Caulkins. V sekci New York City nemůže chybět kultovní film z roku 1968 The Producers. Snímek A Great Day in Harlem přiblíží pozoruhodný okamžik v historii jazzu, při kterém se v roce1958 desítky amerických jazzových legend nečekaně shromáždily na fotografii, která se stala symbolem zlatého věku jazzu. Naopak dokumentární snímek NY77: The Coolest Year in Hell, popisuje jednu z nejvíce šokujících dob pop kultury v americké historii, kdy v New Yorku došlo k úpadku a chaosu. Výrobu koncertního křídla Steinway L1037 přiblíží film Note by Note.

Festival zve každoročně významné hosty. Svou účast potvrdil režisér a významný producent David Leaf (USA), který představí filmy největších ikon americké populární hudby, jako je zakladatel skupiny The Beach Boys Brian Wilson: Beautiful Dreamer: Brian Wilson and the Story of 'Smile' a James Brown: The Night James Brown Saved Boston. Své snímky v Praze osobně uvede Brad Abramson (USA) výkonný producent seriálu hudební kabelové televize VH-1 "Rock Docs". Jedná se o příběh rokové legendy The Who: Amazing Journey: The Story of the Who a americké R’n‘B hvězdy Lisy "Left Eye" Lopes z TLC: The Last Days of Left Eye. Jamie Catto (UK) tvůrce audio-vizuálního projektu dvojnásobně nominovaného na Grammy 1 Giant Leap a zakladatel hudební skupiny Faithless přijede se svým čerstvým projektem What About Me?.

Diváci se mohou těšit i na několik premiér dokumentárních snímků hvězdných kapel jako KISS: Kiss Loves You, Gogol Bordello: Gogol Bordello Non-Stop či Bela Fleck: Throw Down Your Heart.

Festival otevře novou sekci Planet MOFFOM kam jsou zařazeny nonverbální filmy. Například Laya Project, na kterém se podílí muzikanti pocházející z pobřeží a okolních oblastí, které byly v roce 2004 postiženy katastrofou tsunami. Middle of the Moment je černobílý snímek doprovázený nádhernou hudbou loni oceněného skladatele Freda Frithe.

Součástí jsou tradičně i audio-vizuální živá vystoupení v sekci Kino-Koncerty.
Alexandre Hacke a Danielle di Picciotto představí originální projekt Ship of Fools, domácí skupina Ty Syčáci hudebně doprovodí komedii Bustera Keatona The Navigator a k němému historickému filmu z roku 1928 La Passion de Jeanne d'Arc přijede zahrát kapela In The Nursery z Velké Británie.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika