Akira: S Anakinem jsme se hledali..

Akira: S Anakinem jsme se hledali..

20. 08. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Akira, rodák ze zápodočeských lázní proslavených dvanácti prameny nevalné chuti a zápachu a vynikajícím pramenem třináctým. V následujících řádkách se vám Akira představí naprosto stějně, jako by jste právě potkali u baru.
Ahoj Štěpáne, k mé radosti budeš hrát na podzimním Pig Festu v Plzni a tak bych s tebou rád spáchal rozhovor, pokud bys souhlasil :) Začnu ale standardně a zeptám se jak se máš?
Mám se docela dobře. Sedím v práci a dávám se do kupy po Mezinárodním Filmovém Festivalu a taky po včerejší airsoft válce v kanclu s kolegama. Jsem samá modřina. Jinak léto užívám standardně pracovně. Přes tejden práce a služebky a o víkendu hraní. Teď převážně festivaly, čeká nás toho s Viperz docela hodně. Pokud můžu tak se věnuji co nejvíc svým dvěma kočkám (11 měsíců, 26 let)

Dvěma kočkám? Počkat počkat, je fakt, že jsme se delší dobu neviděli, ale že bych snad něco prošvihnul? Svatba, první dovolena v Jugoslávii, 1 dítě?? :)
Nestraš mě svatbou a dětma please!! :) Děti mám moc rád, ale ne moje. Radši rozmazluji synovce. Brzo ode mne dostane prak a luk. Mám už skoro pět let tu samou princeznu a k tomu bengálskou kočku, vostrou, loví holuby.

Ahaaa....diky za vysvětleni. Vraťme se ale k filmovému festivalu ve Varech, kde si ty, jako správnej Varák, nemohl chybět že? Myslím, že jsem tě viděl i v line-upu na nějakou akci ve Wéčku, takže mě zajímá jak sis to letos užil? Stihnul jsi i nějaký filmy nebo se nějak jinak zapojit do festivalového procesu?
Hehe. Mě hlavně už ten fesťák nějak moc netankuje. Já sem celý rok v procesu, každý víkend někde jinde a většinou dálky z Varů. Takže Vary mám jako útočiště a oázu klidu je to jediné místo, kde odpočívám. MFF no way, je to takovej šrumec, že bych ten festival zakázal :o)) Tradičně, jako už několik let jsem dělal Festival Bass ve Wéčku, který se tradičně povedl. Big up všem. Pak jsem ještě neplánovaně hrál v Lázních 1 po Ohm Square, protože Ghonzales zjistil, že by tam měl hrát 5 hodin sám a nabídl mi připojit se. Dali jsme obíhačku po tracku cd player vs serato a bylo to cajk. S Honzou se hraje vždycky super, je to pan Dj! Filmy jsem na festivalu neviděl žádný. Nebaví mě stát frontu a tlačit se. Ty kousky co mě zajímají, si stejně časem seženu, koupím nebo na ně zajdu do kina. Jsem filmovej freak, dám týdně 4 a více filmů. Ale aby jsme to ukončili, díkybohu, že už je po fesťáku: :o))

akira

No mě právě přijde filmovej festival jako snad jediný období, kdy se ve Varech "něco" děje. Přeci jenom, když jsme se my dva potkávali ještě v tehdejší Propagandě, dnešním Rotes Belin, fungovalo spousta míst, kde to žilo. Garáže, Area 51, ostrovské Domino, Mko, jezdilo se do Vitamínu do Frantovek nebo do Chodova. Teď mi ale přijde, že je na západní frontě od Plzně během roku podezřelý klid, nebo se pletu? :)
Nepleteš, je to tady zabitý dost. V Karlových Varech v podstatě už funguje pořádně jen to, když si partičky udělají férovej mejdan ve Wéčku. Ať už je to reggae, dnb nebo rovnátka. Jinak je to tady téměř mrtvý až na pár výjimek. A Rotes Berlin?? Heh, nemá cenu ani komentovat.. pač pohřbít, zazdít a totálně vypálit atmosféru v takhle paradním prostoru uprostřed města, to se opravdu jen tak nevidí! Já v podstatě můžu děkovat bohu, že tohle nemusím řešit a jsem a každý víkend mimo město po různých klubech a open airech.

Nějak už delší dobu nechápu proč tomu tak je? Že by chyběli schopní promotéři, nebo snad taneční hudba lidi nezajímá? Co tedy lidi o víkendech ve Varech dělají?
Tohle je debata na hodně dlouho. Nejsou tady na to pořádný místa, v podstatě tady nikdy nebylo nic, co by do puntíku splňovalo označení "kvalitní klub". Možná bylo, když jsem ještě nechodil "ven" ,) Promotérů tady taky moc nezaznamenávám. A co dělají lidi o víkendech?? Chlastaj!! :) Ale aby se tady hromadně chodilo za klubovou hudbou, tak jako někdy jo, ale musíš proto udělat fakt maximum. Já osobně, když už jsem jednou za čas ve Varech o víkendu, tak jdu radši ke známejm nebo do Wéčka. Přes tejden je to jasný, Čajovna Universal.

Maximální boost patří různejm crew, který tady a v okolí dělají svoje mejdany, jinak by tu fakt nic nejelo. Dry Village crew (Keduel a spol.) a jejich deep/tech house mejdánky a ostřílená trojka reggae a dubwize borců Syncro , Loverman a Kakao junior. Potom taky dvojka Bouler a Logic, který tady sou hlavně přes urban music. Respect jim všem. Jinak hodně světlou výjimkou bude určitě opět a zase fesťák Digital Sun u Mariánských lázní. Posledních pár let pokaždé super.

Dobře, tak si pojďme povídat chvíli o technice, v jedné z předešlých odpovědi jsi psal ze jste si s Gonzhalesem dali během karlovarského festivalu obíhačku CD-player vs. Serato. Přiznám se, ze dnb scénu víceméně vůbec nesleduji, takže mne zajímá jestli už je i zlomená scéna ovládaná nulama a jedničkama skrze CD-playery, Final Scratche, Serata a Abletony a hraní z desek už se stává spíše raritou?

Cože? Ty nesleduješ DNB scénu?? A víš co je to žvejkačka a Coca Cola?? Teče ti doma teplá voda?? Máš barevnou televizi? :o) Ne teď vážně. Vývoj nezastavíš kámo. Takže už mraky lidí kolem mě hrajou jen ze Serata a nebo jen z CD playerů. Já jedu desky furt, sem vinyl junkie a budu tak dlouho, jak to jen bude možný. Rád ale kombinuju desky s cédéčkama. Ideální pro mě je mít v klubu dva gramce a dva pioneery 1000 po ruce. Nejlepší stav. Celkově si myslím, že bude přecházet čím dál víc lidí na digital. Je to levnější než desky a taky, kdo by se chtěl donekonečna tahat s těžkým bagem, že jo. Ale ať tak nebo tak, deska bude mít vždycky lepší zvuk (hlavně bass) a vždycky bude nejvíc sexy. Nedávno jsem šel hrát do Lázní 1 a vzal sem si jen cd bag do podpaží a sluchátka, jo a uznávám, bylo to pohodlný. Takže mi digitalizace zas tak nevadí a je dost možný, že za pár let už budou desky jen v poličce. Ale bude to boj! Spíš mě nebere model dj konzolí a hraní marných mp3 z netu. To slovo marný v případě mp3 ať si každý přebere po svým.

Určitě, s tím souhlasím, mam na to podobný názor... i když, ale když to vemu podle sebe, tak čím jsem starší, tak mě nějak už tolik nebere DJ sám o sobe, ale čím dál víc mě "rajcujou" live projekty jako třeba UNKLE nebo Soulwax..nepřemýšlel jsi někdy i o tom vydat se touhle cestou, nebo nějak jinak dodat tvému hraní přidanou hodnotu? :o)

Tak ty woe Unkle jsou top třída a už od prvního alba Psyence Fiction moji oblíbenci. To to dělal s Jamesem Lavelem ještě DJ Shadow. Takže touhle cestou při mým časovým vytížení a dispozicích možná v příštím životě. Hehe. Ale nikdy neříkej nikdy že jo.

Jako je DJ a dj že jo? Každej to p(r)odává jinak. Když budeš umět udělat maximální energy (jen) s deskama a cédéčkama, tak aby to bavilo nejen crowd ale i tebe tak není co řešit, ALE cokoliv co obzvláštní ten samotnej DJing nebo ho posune na next level je určitě super. Několikrát sem hrál s různnejma MCs, zpěvákama, rapperama, párkrát i muzikantama nebo turntablistama. Je to super a dodává to tomu hraní další rozměr. Na to ale musí být čas a chuť dát se s těma dotyčnejma dohromady a jít do toho. Takže jsem pro každou špatnost.

A co Deadly viperz? :o)
A: No to je kapitola sama o sobě. To by vydalo na román. Ale hledali jsme se s Anakinem až jsme se našli. Z prdele jsme si vymysleli na Slovensku po jednom ultra mejdanu, to jsou na Slovensku skoro všechny, ten název a už nám to zůstalo. Takže téměř každej víkend na cestách a snažíme se drtit partypeople, co se chtěj bavit, jak to jen jde. Už mě někdy ani nebaví hrát sám, jak jsme spolu sehraný.

No právě, všimnul jsem si, ze se vám úspěšně daří vplížit se do line-upu na čím dál více akcí :) Navíc jsem zchecknul i váš myspace a tam se to jen hemží spřízněnými dušemi něžného pohlaví:) náhoda?
No nevím jestli vplížit. Promotéři volají a píšou maily, takže mi pak sedneme do auta a jedeme. Na plížení není čas. K tomu myspace..no nevím jestli náhoda, spíš nehoda :oD Ale tak asi takhle, máme rádi ženy a uctíváme je a oni mají asi nás asi taky rády. Nebo rádi?? Jako kamarádi??

Hehe, mnoo myslím, ze je nejvyšší čas nasměrovat tenhle rozhovor ke zdárnému konci. Na podzimním Pig Festu budeš hrát s DJ Aphroditem, se kterým, pokud se nepletu, si hrál třeba na loňském SOL. Kdo je podle tebe DJ Aphrodite a proč by tuhle akci určitě neměli lidi minout?
Cože? Konec? Zrovna sem začali kecat o chicas a ty to utneš?? No tak dobře. Hele Aphrodite je svým způsobem legenda už. Pro někoho za zenithem, ale pro mraky lidí a dá se i říct, že pro čím dál víc lidí je to big name a super bavič. Důvodům proč by tuhle akci neměli lidi minout je vícero:

1) je to přece Aphrodite ;)
2) bude poprvé v Plzni.
3) Když vezmete s sebou mámu a tátu tak i je zaručeně rozskáče
4) Bude to Pig Fest a to je prej záruka kvality
5) Jsou v tom namočený Wenkowsound, takže to prostě bude mejdan a né že NE!
6) Určitě tam bude mraky pěkných chickz, když je to v Plzni.
7) Cause I am a jungle brother, true blue brother!!

stačí?

Myslím, že to bylo naprosto vyčerpávající :o) Diky moc za fajn pokec a těším se na brzkou shledanou
Taky taky. Můžeme zavzpomínat na starý časy! ,)

Ptal se: Shorty
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PIGFEST

Pátek 24. 10. 2008 až Sobota 25. 10. 2008
Vstup: Předprodej: jednodenní 229 Kč, dvoudenní 399 Kč, Na místě 299 Kč, dvoudenní 499 Kč.
Vystupují:
Aphrodite, Ortin Cam, Clodagh, Arcane, DJ Boss, Philip TBC, Dj Pixie a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika