Známe line-up jubilejní Apokalypsy

Známe line-up jubilejní Apokalypsy

28. 08. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Aktualizováno o tiskovou zprávu) Přinášíme vám seznam vystupujících na jubilejním třicátém díl Apokalypsy. Mrkněte se na headlinery pro 21.11.2008 a napište nám na diskuzní fórum, jak se vám tento line-up zamlouvá.
Je tu Apokalypsa 30. Myslíme, že hlavní myšlenka této kulaté edice je pro nás všechny jasná – vidět nevídané, slyšet neslýchané, zažít nezažité a hlavně, užít si svoji párty minimálně tak, jak se pro pořadové číslo 30 sluší a patří. Apokalypsa 30, s podtitulem Jubileum - je před námi mejdan, na který se nezapomíná. Téma večera –„Něco mezi nebem a zemí“

Hlavní pódium, které bude vizuálně a technologicky vyjadřovat jakési „místo mezi nebem a zemí“ navštíví guru a zakladatel skandinávského techna, majitel labelu Drumcode, tak typický pro svoji hutnou a těžkou basovou linku, zejména díky které své jméno katapultoval na samý vrchol světové techno produkce. Nejdůležitější postava švédské taneční scény, která velkou měrou přispěla k formování typického soundu této severské země. Přišli jsme s nabídkou a vidinou party, na kterou nám tento umělec s úsměvem a nadšením řekl ANO, jeden z mála DJů, který Apokalypsu navštíví poprvé, švédská „techno legenda“ – Adam Beyer.

Také Vám ankety týkající se djů přijdou mnohdy nesmyslné a nic nevypovídající? I když, v tomto případě hovoří výsledky a čísla velmi přesvědčivě… Celkem 4x byl další host Apokalypsy označen za nejlepšího dje a producenta Španělska, dle Djmagu byl 3x zvolen za nejlepšího techno dje, několik ocenění získal za svá alba, tracky a label Pornographic, má za sebou více než 100 skladeb pro prestižní světové labely, v roce 2007 byl zvolen jako nejlepší techno dj světa dle International Ibiza Awards. Cely výčet ocenění nás jen ubezpečil, že tento sympatický umělec si vše naprosto právem zaslouží – jsme si tudíž jistí, že jeho neskutečná hra na 4 gramofony a velký cit pro hudbu vás uchvátí na 100% - Cristian Varela.

Ryzí techno má na tomto díle „zelenou“. Na minulé Apokalypse nás všechny velice potěšil The Advent a my máme radost, že „posla dobrých zpráv“ v tomto duchu máme i na výročním díle Apokalypsy. Ostré, kovově studené rave techno, stejně přesvědčivé, jako v podání jeho kolegů Dylana Drazena, Jamese Ruskina, The Adventa či Olivera Ho. Důkazem jeho kvalit je i jeho notoricky známý label WarmUp, či skladby, které vydal na mnoha respektovaných labelech. Pokud jste jej nezažili jako Dje, nevíte jak zní skutečné techno! Máte jedinečnou příležitost užít si jeho vystoupení na „vlastní kůži“ - Oscar Mulero

Rarita série Apokalyps. Tak by se dali charakterizovat další vystupující, kteří patří mezi nejstabilnější projekty djů na světové taneční scéně. Ano, máme na mysli battle, který tvoří bývalí „skejťáci“, majitelé labelu Potential, headlineři mnohých akcí po celé Evropě, pocházející z Anglie. Tak přesně toto duo vyprodalo poprvé Apokalypsu v roce 2002, avšak pro zdržení jednoho z členů na letišti společně nevystoupilo. Ano, musíme říci, že tento prohřešek dřívější doby musíme napravit a poprvé v Bobycentru prožít set, neobyčejnou techno show ovlivněnou hip hopem a funkem - Jamie Bissmire & Ben Long aka Space Djz

„Ďábelský hardtechno taneček. Producentské, excentrické, crazy a přitom tak důrazné, promyšlené a energické sety. Ano, kluci z „klanu“ Svena Wittekinda, Marca Remuse, Vipera XXL či Roberta Nata, kteří se jednoho dne spolu potkali „za pultem“ a rychle jim došlo, že jejich spolupráce bude více než zajímavá. Na Apokalypse už oba byli každý zvlášť a jejich vystoupení se setkalo s vaším velkým ohlasem. Sami své vystoupení označují za „hardtechno válku“ tvrdých a rychlých basů, souboj Berlin VS Frankfurt, Kne’Deep VS Killaz, či setkání punkera a „mexického ďábla“. Poprvé v České republice společně vystoupí duo, které se skrývá za typickým názvem Dance With The Devilz aka Frank Kvitta & Torsten Kanzler

A u hardtechna či schranzu zůstaneme, jelikož k Apokalypse zkrátka už tak nějak patří a publikum ho miluje. Určitě budete vědět, co znamená zkratka NGOHT či chcete-li New Generation Of Hardtechno, které je v současné době asi tím nejsilnějším a nejzajímavějším seskupením DJů a producentů kolem stylu hardtechno. Jistě znáte jména, jako jsou Killswitch, O.B.I. nebo jste určitě slyšeli o undergroundových schranz parties v klubu K2. Ano, mladý, divoký, plný nápadů a energie – Reset!

Pokud zhodnotíme, kdo z českých vystupujících za poslední rok tak zaujal a pobavil, napadá nás pouze jediný – disharmonic Scorn! A známe také českého Dje, který exceloval v brzkých ranních hodinách, avšak jeho aktuálně „změněný“ sound více vynikne v dřívějším čase Apokalypsy, náš kolega, jehož „objevením“ se spustila vlna hardtechna v ČR - Dj Home, který se vám představí tak, jak ho mnozí zatím ještě neznáte! Celý tento „party maraton“ samozřejmě ucelí domácí matador, Dj Jerry, svojí účastí jistě potěší i další rezidentka Apokalypsy, která se vám představí v electro-house a funky techno setu - Misa Salacova.

Jako klubová alternativa rozjetého mejdanu 30. Apokalypsy bude opět sloužit LaGrotta, a to pod názvem Aloe Vera Intesive. Ano – celý večer se bude na tomto pódiu opravdu nést ve velmi svěžím a intenzivním duchu. Druhou stage poprvé v historii série Apokalyps „povede“ Michael Burian, kterého si jistě pamatujete z akce Sensation White, či klubu Roxy. Michael je v současné době jedním z českých nejúspěšnějších DJů a producentů a my máme radost, že se představí také na výročním 30. díle Apokalypsy.

A u klubu Roxy ještě zůstaneme, jelikož k nám dorazí další osobnost - Chris Sadler, jehož rezidentní party Climax, typický sound a originální vystupování není třeba blíže představovat. Dalším vystupujícím jistě potěšíme všechny, co mají rádi progressive, atmosféru ostravského Fabricu a ruce nad hlavou – Martin Gredner.

Naopak „minimaloví experti“ jistě rádi uvidí DJe Molczika, kterého mohli zažít například na letním festivalu Hradhouse čí vynikajících plzeňských akcích Discovery. Pokud sledujete dění okolo českého djingu, jistě jste narazili na djský projekt Mata C & Mark Airman - rezidenti Pekelnýho baru a akce Language of Trance – Matamar.

Koncept „Něco mezi nebem a zemí“ nezůstává pouze u hudební myšlenky, ale také u celkového vzhledu tohoto dílu Apokalypsy - za design hlavní scény se postavil dekoratér, divadelní kritik a scénárista Jaroslav Milfajta, který je celou myšlenkou uchvácen, a věřte, že vy budete realizací jeho vize také! Propojení přírody a země s digitálním nebem zajistí také led technologie LEDView a Vjing od tvůrců grafiky Apokalypsy, uskupení Cube-Vision. Samostatnou kapitolou budou slovenští mistři na laserové show a animace, v podstatě jediná kvalitní parta v tomto oboru, která vystupuje pod značkou Ministry SK.

O dalších detailech jubilejní 30. Apokalypsy se budete postupně dozvídat i dále. Nicméně pro první nedočkavce máme dobrou zprávu a to, že přesně 2000 prvních návštěvníků obdrží ZDARMA CD Apokalypsa (MP3), na kterém najdou oficiální záznamy našich rezidentů, včetně LIVE vystoupení Michala Poliaka z Apokalypsy 29.

Main Stage:

Adam Bayer
Cristian Varela
Oscar Mulero
Space Djz
Frank Kvitta & Torsten Kanzler
Reset
Jerry
Home
Scorn
Misa Salacova

2nd Stage:

Michael Burian
Chris Sadler
Martin Gredner
Matamar
Molczik
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA

Pátek 21. 11. 2008
Vstup: Předprodej 369 Kč
Vystupují:
Adam Bayer, Cristian Varela, Oscar Mulero, Space Djz, Frank Kvitta & Torsten Kanzler, Reset, Jerry, Home, Scorn, Misa Salacova, Michael Burian, Chris Sadler, Martin Gredner, Matamar, Molczik
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika