Mini & Maly: Zoomujeme na Dubfira

Mini & Maly: Zoomujeme na Dubfira

28. 08. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ve světě taneční hudby máte malou skupinku lidí, kteří vytyčují cestu, a pak ty ostatní, kteří po ní jdou. Dubfire po celou dobu své bohaté hudební dráhy patřil mezi ty první. Už jako polovina legendárního elektronického dua Deep Dish (spolu se Sharamem Tayebi) vyhrával ceny Grammy, tvořil hitovky jak na běžícím páse, remixoval největší hvězdy showbusinessu a hrál v nejvýznamnějších klubech světa.
Zatímco Deep Dish si nyní vybírají zasloužené volno, Dubfire se posouvá opět dál novým směrem, což nás ovšem od hudebního závisláka, který má doma kolekci desek od house přes industrial až po punk, nepřekvapí.

Jeho pestrý stylový záběr lze cítit už z jeho hitové desky „I Feel Speed,“ cover-verze nedoceněných Love & Rockets, kterou si i sám nazpíval. Tento návrat ke kořenům také dokazuje, že Dubfire se nebojí prolamovat hranice, za což se mu během minulého roku dostalo nejednoho ocenění – časopis Mixmag jej požádal, aby pro něj namíchal kompilační CD, DJ Mag a Raveline jej dali na titulku a slavní DJs jeho produkce pravidelně zmiňovali v rozhovorech i ve svých soukromých žebříčcích. Jeho tracky, jako „Roadkill“ nebo „RibCage.“ předznamenaly fenomenální nástup Dubfirova digitálního labelu Science + Technology Digital Audio (SCI + TEC). Tuto značku, kterou dnes najdete jak na iTunes, tak na Beatportu, si Dubfire sice původně založil jen pro sebe, nyní zde však také plánuje vydávat novinky začínajících i slavných jmen z různých koutů světa.

dubfire

Vloni Dubfirovi vyšla i první sólová mixovaná kompilace ze slavné řady Global Underground s podtitulem Taipei. Tato smělá kolekce undergroundového techna a další elektroniky samozřejmě nezůstala bez ohlasu, nejedna recenze na ni vyšla v kolonkách Album měsíce. Jeho klubové sety nezůstávají za tímto záznamem nijak pozadu, a tak není divu, že Dubfire objíždí všechny kontinenty a vybírá si i speciální zakázky, jakou bylo třeba i letošní devítihodinové hraní v Brazílii.

Mezi Dubfirovou remixérskou prací najdeme tracky od Nitzer Ebb, Robbieho Rivery, Smith & Selway či Unkle, stejně jako okouzlující přepracování nesmrtelné minimalové klasiky „Spastik“ od Richieho Hawtina alias Plastikmana. Nyní již musí být jasné, proč si klub Roxy pro rozjezd své nové klubové noci Mini & Maly vybral právě tohoto člověka. Jednoho z nejlepších minimal techno DJs si tam můžete přijít poslechnout 19. září.

www.myspace.com/djdubfire
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MINI & MALY

Pátek 19. 9. 2008
Vstup: Předprodej 390 Kč, na místě 490 Kč
Vystupují:
Dubfire (Deep Dish), Ladida, Marwin Shamma, Nipp, Lillou, Vilém, Bo.Dan
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika