Maxime: Jako umělec chci být volný

Maxime: Jako umělec chci být volný

17. 09. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tento pátek se v brněnském klubu Fléda opět setkáme s francouzským DJem a producentem, který si říká Maxime. Čemu se v současnosti věnuje a jaké jsou jeho plány, to se dozvíte v rozhovoru.
Ahoj Maxime! Právě je to 15 měsíců, co jsme si mohli naposledy vychutnat tvoje vystoupení na brněnské párty Elektra. Co je u tebe nového?
Spousta věcí, pařížský život je práce na plný úvazek! Mezi labelem, vystoupeními a produkcí se cítím jako žonglér s časem!

Žil jsi 7 let v Praze a pak ses odstěhoval zpátky do Paříže. Co tvoji přátelé, které jsi nechal v ČR? Jste pořád v kontaktu nebo se sem vracíváš?
Ano, samozřejmě jsme v kontaktu, opravdoví přátelé zůstávají přáteli na celý život, nebo ne? Není to tak, že bych s nimi mluvil každý týden jako dřív, ale co je důěžité: můžeš zavolat po šesti měsících a po dvou dvětách se cítíš, jako bys tu osobu viděla včera. Nemůžu na těch 7 let v ČR zapomenout tak jako tak, jezdím sem docela často, naposledy jsem se zde zastavil s Dimem Chrisem, to byla fakt zábava!

maxime

Fusion Recordings (label DJ Centre Records) tento rok vydal tvůj vlastní track, Onion Ring. Jaké byly reakce tvých přátel a známých? Chutnal jim tvůj cibulový kroužek (onion ring pozn. red.)?
Hehe, teď jsi na to kápla, cibule má několik různých chutí :o). Jo, reakce byly dobré, hrálo se to v pařížských undergroundových klubech (dokonce jsem to párkrát slyšel) a taky vyšla recenze ve francouzském časopise Only4 People a taky na nějakých internetových stránkách, co bych měl chtít víc u vlastního tracku, který nebyl naformátován s tím, že nepůjde do rádií? Chci dělat něco jiného ve vlastní hudbě, než co dělám pro label.

Zvažuješ pokračovat v produkci hudby, ať už sám nebo ve spolupráci s někým jako projekt?
Když jsem sem přijel, každodenní životní tempo bylo tak odlišné a ta výzva připojit se k velmi dobrému francouzskému nezávislému labelu byla tak mocná, že jsem na chvíli s vlastní produkcí přestal. Ale v posledním půlroce jsem se k tomu vrátil, s novýma a u Fusion mi vyjde za několik měsíců další track. A stejně tak jsem teď manažerem pro další DJs a jistým způsobem se na jejich projektech podílím, dávám je dohromady, radím jim s hudbou a tak.

Pracuješ pro DJ Center Records. Co máš na starosti?
Booking, management DJs a producentů a rozvoj mezinárodní licence.

Jako DJ hraješ hudbu, jako producent ji vytváříš a jako zaměstnanec s hudbou pracuješ taky. Je v tvém životě nějaká část, kdy se nemotáš kolem hudby? Co děláš ve svém volném čase?
Clubbing… :o) Hlavně bych rád poznamenal, že nejsem zaměstnanec ale freelance (na volné noze pozn. red.). Pracuji, s kým chci, to je velký rozdíl! Vybral jsem si tenhle způsob života, protože jako umělec chci být volný :o).

Na poslední Elektře v Brně jsme měli to potěšení poznat Dima Chrise (taky nám řekl, že jsi mu doporučil Flédu jako nejlepší český klub). Téměř každý Elektra představuje nějaké francouzské jméno ()Oxia, Da Fresh, Vitalic…), koho z Francie bys nám doporučil pro další akce?
Řekli mi, že tam budete mít i Popofa, to je podle mě hodně dobrá volba.

A… Nemůžu se nezeptat – během tvé další návštěvy v ČR, na co se nejvíc těšíš?
To je nemožné říct v rozhovoru!! :o) O tom si promluvíme na místě!

Díky za odpovědi a uvidíme se již tento týden na Elektře v klubu Fléda!
Uvidíme se :o)

Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 19. 9. 2008
Vstup: Bude upřesněn
Vystupují:
Stephan Bodzin, Maxime, Orbith, Cole aka Hyricz, Fedar, Hawran, Peter Pea, Ibe
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Elektra - 19.9. Fléda
1. cena - Adidas taška, 2x 2 vstupy, placka Elektra, 500,- kredit na baru, 2. cena - Adidas taška, 1x 2 vstupy, placka Elketra, 300,- kredit na baru, 3. cena - Adidas taška, 1 x 1 volný vstup, placka Elekra
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika