IAMX představí v Roxy skladby z připravovaného alba

IAMX představí v Roxy skladby z připravovaného alba

24. 09. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Některé hudebníky znáte jen podle jejich produkce, ale na pódiu jsou nenápadní jako myšky. To rozhodně neplatí pro projekt IAMX z Berlína, jehož vystoupení jsou vždy plnohodnotným hudebním i vizuálním zážitkem.
V centru celého dění stojí Chris Corner známý z kapely Sneaker Pimps. Jeho směs dramatického synth-rocku, temného popu a chytře vystavěné nezávislé taneční hudby je vřele přijímána po celé Evropě – Chris už vystupoval po boku Placebo, Franz Ferdinand či The Cardigans, v Americe měl vyprodáno od New Yorku po Los Angeles a jistě si sami pamatujete i několik jeho úspěšných vystoupení v naší zemi.

IAMX zní jako elektro glam-rockový soundtrack pro animované podivnosti Jana Švankmajera, jako nepostihnutelný mix mezi sexualitou Prince a chladnou úctyhodností kapely Roxy Music. V hudbě IAMX se Chrisovy erotické vokály proplétají s hudbou, která je divoká, přesto jasně pod kontrolou. Jeho album The Alternative není ničím jiným než právě poutavou alternativou k nudné pop music, kterou slyšíte z rádia. Najdete na něm jak dramatický valčík s filmově rozmáchlou atmosférou („President“), tak perkusivní sexem nabité zvrácenosti („Negative Sex“) či chytlavý syntezátorový pop („Spit it out“). Anglický deník The Guardian desku dokonce nazval „elegantní moderní verzí desky Pretty Hate Machine od Nine Inch Nails.“

To vše se samo sebou posouvá ještě dál během bouřlivě přijímaných koncertů. Když Chris vtrhl se svou neodolatelnou show na pódium slavného amerického festivalu SxSW, časopis Hits Magazine nemohl než komentovat, že se „všichni shodli na tom, že IAMX odehráli hvězdnou show.“ My jsme jeho dekadentní vystoupení viděli jak na předních festivalech, tak v intimitě nejlepších klubů. Pokud jste ještě nezažili svůdnou živelnost IAMX, budete mít šanci to napravit 14. prosince, kdy se Chris se svými spoluhráči vrátí do pražského klubu Roxy, kde IAMX odehrají své jediné letošní samostatné vystoupení v Česku.

Vstupenky v ceně 400,- Kč + poplatky jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, na místě pak budou za 490,- Kč.

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: IAMX

Neděle 14. 12. 2008
Vstup: 400/490 Kč
Vystupují:
IAMX live
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Marden
25. 09. 2008 | 20:46:23
+0 | -0

moc pěkná hudba

prostě tuhle kapelu žeru, mám jejich CD od spolužáka punkera a hned jak jsem si ho pustil, musel jsem pořád a pořád dokola si je omýlat:-) Je super, že vystoupí právě v Roxy...
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika