Ortin Cam: Žiju jeden sen..

Ortin Cam: Žiju jeden sen..

30. 09. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Méně než měsíc zbývá do začátku Pig Festu nové generace na kterém mimo jiné vystoupí Ortin Cam. Jedná se o zkušeného člena posádky belgické flotily, který má za sebou například účast na misích s krycím názvem I Love Techno, Awakenings, Techno Masters nebo Apokalypsa. Čtěte rozhovor.
Ahoj Tome, nejdřív bych se tě ráda zeptala jak sis užil léto? Bylo to víc léto pracovní nebo relaxační?
Ahoj, popravdě musím říct, že tohle léto jsem docela proflákal. Do studia jsem se za poslední tři měsíce skoro nedostal a podíval jsem se akorát na pár velkých festivalů. Přestěhoval jsem se do nového bytu a většinu času tak strávil s kámošema a rodinou. Byl to parádní odpočinek před další bláznivou hudební sezonou.

Jsi mladý a velmi talentovaný producent, který hraje na akcích po celém světě. Jak to na tebe působí, změnilo tě to nějak?

Ano, jsou to 4 roky co takhle jezdím a musím říct, že hlavně poslední dva roky byly opravdu velké. Bylo to hlavně poté co jsem vztvořil hymnu a mix pro I love techno. A jestli mě to nějak změnilo? Změnila se hlavně jedna věc, nemám už tolik volných víkendů a tak nemám tolik času na svý kámoše. Všechno ostatní mám stejně jako před tím, hvězdný manýry ode mě nečekejte

ortin cam

Co bys dělal, kdybys neprodukoval hudbu? Jaké zaměstnání by se ti líbilo?
To je těžká otázka…pravděpodobně bych si našel nějakou pohodovou, nenáročnou práci..třeba jako prodavač desek nebo bot. Určitě ne někde v kanceláři, na to já opravdu nejsem.

Jak vlastně vznikl tvůj nick Ortin Cam, znamená to něco?
Ortin je obráceně Nitro, což znamená nabitý či výbušný a Cam je pozpátku Mac. To pochází z mého šlechtického příjmení MACyoe

V mediích rád prohlašuješ že „techno is not dead“, myslíš že tomu bude i na dále? Přeci jenom, se taneční hudba čím dál víc komercionalizuje, žebříčky popularit ovládají tranceový Djs atd..
Popravdě řečeno je mi úplně jedno jestli je techno víc nebo míň populární, a jaké to bylo dřív. Je mi to úplně fuk. Důležité je věřit tomu co děláš a dělat to co tě baví nejlépe jak umíš. Když se teď podíváš na všechen ten rozruch kolem minimalu, můžeš jasně vidět kdo opravdu miluje techno a kdo ne.

Před třemi měsíci jsi u nás hrál společně s Cavem na brněnské Apokalypse, jaké to bylo?
Ano, hrál jsem u vás už podruhé a opět to bylo skvělé! Lidé byli pokaždé úžasní a bylo vidět že technu rozumí, takže se k vám 25.října opravdu moc teším.

Jak jste se vlastně s Cavem dali dohromady?
Začlo to v roce 2004, oba jsme byli začínající producenti a oběma se nám líbilo to co dělal ten druhý. Začali jsme spolu komunikovat přes MSN a nakonec z toho vznikl nápad skloubit Cavevovo funky tribal techno a moje mnohem temnější pojetí techna. Od té doby jsme spolu vydali pět desek a jedno mix CD a stále nás to spolu baví.

Dostal jsi možnost složit hymnu k belgickému festivalu I Love Techno, což je vlastně tvůj „domácí“ festival. Co to pro tebe znamená a jaká jiná party v Evropě na tebe udělala dojem?
Jako Belgičana je pro mě I love techno věcí, na kterou jsem hodně pyšný, i když letos se tam představilo méně pravých techno Djs než v rocích předešlých, což je docela ostuda. Ale stále je to největší belgická techno akce, která má zvuk i za hranicemi naší země. Mojí další oblíbenou akcí je pak Awakenings, kde jsem hrál dvakrát na letní edici a loni v listopadu i na indoor verzi. Vždycky je to super mejdan s více jak 8000 crazy party people.

Máš nějaký cíl či sen, který by sis chtěl splnit?

Jsou jistě ještě věci, které bych rád v životě zkusil ale co se týká mých cílů a snů tak můžu říct, že vlastně jeden takový sen žiju posledních pár let, což mně zcela naplňuje a ke štěstí nepotřebuji o moc víc.

A nakonec bych se ráda zeptala v co věříš?

V sílu peněz :o)

Ptala se Katka, Dodal: Martin Nauš alias Agent, Motor A.G.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PIGFEST

Pátek 24. 10. 2008 až Sobota 25. 10. 2008
Vstup: Předprodej: jednodenní 229 Kč, dvoudenní 399 Kč, Na místě 299 Kč, dvoudenní 499 Kč.
Vystupují:
Aphrodite, Ortin Cam, Clodagh, Arcane, DJ Boss, Philip TBC, Dj Pixie a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika