Zoomujeme na Gridloka

Zoomujeme na Gridloka

13. 10. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kdo se bojí, nesmí na Bush! Další pokračování drumandbassového mejdanu v Roxy má na programu speciální představení, připravte se na „Kalifornský masakr motorovou pilou“. 17. října je totiž hlavním hostem Bushe americký drsoň Gridlok.
Ještě když Ryan Powell nebýval Gridlokem a nemasakroval partypeople svým syrovým drumandbassem, cvičil doma stupnice na housle. Ale nebyl to žádný slušný chlapeček, ze školního orchestru ho vyrazili, protože pil učiteli krev. „Vždycky jsem byl rebel,“ poznamenává Gridlok. Klasické hudební vzdělaní mu nicméně dopomohlo v jeho pozdější hudební tvorbě, lépe chápal princip komponování, usnadnilo mu to dát svým představám formu. Na druhou stranu při produkci drumandbassu musel záměrně porušovat spoustu hudebních pravidel, která si do hlavy vtloukl jako dítě. Vytloukání mu šlo dobře, už jako puberťák začal objevovat kouzla techniky, hrál si s čtyřstopým rekordérem a mikrofonem. Fascinovalo ho spojení rocku a elektroniky a od toho už byl jen krůček k drumandbassu. Stál u zrodu labelu Technorganic Recordings, kde začal v roce 2000 vydávat své první vinyly. Spolu s DJ Redcoatem založili partu Project 51, brzy následoval stejnojmenný label. Nejdřív moc nepočítali s releasy jiných producentům, při vyřešení distribučních záležitostí se label ale rozjel, Gridlok si pečlivě opatruje jeho úroveň a kromě samostatných prací a četných kolaborací vydavá třeba novozélandské Upbeats a Bulletproof.

gridlok

Jeho tracku Heatwave, který vyšel v roce 2004 u Violence Recordings, si pozorněji všimla širší veřejnost a Gridlok měl najednou o něco víc práce. Do portfolia si zařadil remixy Doorway (Usual Suspects), Compound (Ed Rush & Optical), Trippin´ (Mamphi Swift), Are You Ready (Calyx)... První album, něžně nazvané Welcome to Violence stvořili dohromady čtyři mušketýři Gridlok, Hive, Echo a Keaton. Pracovat v partě je fajn, ale Gridlok toužil po vlastním elpéčku, dva roky na tom makal a na jaře 2007 si statečně vydal sám autorskou desku Break the System. Že Gridlok nebude žádný žabař, dokazuje fakt, že si zručného producenta opakovaně vybírají služebně starší a zkušenější drumandbassoví harcovníci: Gridlokovy tracky a remixy zamíchal Andy C do svých megaúspěšných mixů Nightlife 2 a 3, pravidelné místo už mají na albech velmistra temnot Dieselboye. Letos v srpnu nahromadil říznou energii na dvojcédé Autopsy, kde si zamixoval s parťákem AK1200 a představil pikantní položky z katalogu labelu Project 51, třeba společná dílka s duem Dom & Roland, Shy FX nebo Pendulum. Svou tvorbou (žádné plytké bum-bum-bum) a právě i výčtem svých spolupracovníků Gridlok ukazuje, že nemá rád nudu a rád zkouší nové věci, současně se ale snaží vyhrabat to nejlepší z kořenů drumandbassu a udržet tomuto žánru respekt.

V pátek 17. října se po třech letech vrací na prkna Roxy. Přijďte si zahrozit do kotle na DJe, který poslouchá Black Sabbath a na otázku, jaké tři věci by chtěl mít na opuštěném ostrově, odpovídá: sex, drogy a rock’n‘roll.

www.myspace.com/gridlokp51

Profil: Elis - Drumandbass.cz, Dodal: Petr Tajčman, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUSH

Pátek 17. 10. 2008
Vstup: 170/250 Kč
Vystupují:
Djs: Gridlok IM Cyber, Rido, Morebeat, 2K 2nd stage - Yannick (roxy praha) & Luke Skunkwalker
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika