Aphrodite: Rád kombinuji nové a staré tracky

Aphrodite: Rád kombinuji nové a staré tracky

14. 10. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tentokrát jsme zahrnuli otázkami headlinera s poetickým řeckým pseudonymem. Scénáristé filmu Human Traffic komentovali jeho singl Stalker slovy: „Tohle dokáže i Haré Krišnu proměnit v ostrýho týpka.“ Pevně se držte a zhluboka dýchejte. Na Pig Fest nemíří nikdo menší než Dj Aphrodite.

Ahoj. Před tím, než ti položím otázky týkající se hlavního tématu našeho rozhovoru, zajímá mne jedna věc. Kromě toho, že nejspíš sedíš u kompu a chystáš se odpovídat, určitě něco slyšíš. Ať už hudbu, nebo ruch z ulice...zajímá mne, co právě teď posloucháš.
Ahoj právě se prodírám balíkem empetrojek, který mi přišly a taky který jsem si našel na iTunes. Je tam docela dost dobrejch věcí např. od DC Breaks, Heavy Hittahz, Camo and Wobble T. Hluchý místa mezi jednotlivými tracky mi pak vyplňují hlasy dětí, které si hrají na zahradě.

Všímáš si, jak jsme neustále obklopeni nějakým zvukem? Má to pro tebe jako hudebníka nějaký zásadní význam?
Já osobně hodně zajímavých zvuků pochytám z televize, třeba některé show hollywoodské produkce obsahují skvělé zvuky. Nemálo zajímavých tónů či samplů je ke slyšení na pirátských radiostanicích a víceméně je inspirace všude kolem nás, ale bohužel až moc málo času na to, aby se vše dalo zužitkovat.

aphrodite

Z čeho čerpáš inspiraci pro svou hudbu?Jak bys vlastně svůj zvuk definoval?
Je to jednoduché, drum and bass je hudba kterou hraju a tracky které dělám jsou tracky, které bych chtěl mít ve svém record bagu. Prostě track, který udělám musím chtít zároveň sám hrát.

Teď k našemu hlavnímu tématu. Na podzim vystoupíš jako headliner na jedné větší akci v ČR. Prohlásil jsi, že máš rád publikum v této části Evropy, máš nějaké opravdu hodně oblíbené místo? Nebo to pro tebe není podstatné....
Rád hraju kdekoliv, dobré publikum se dá najít skoro v každé zemi. Pokud se podaří skloubit dobré místo, sound, promotéra a bavící se lidi pak je to dobrý základ pro nezapomenutelnou noc.

Loni jsi v naší zemi hrál na festivalu Summer of Love. Tenkrát jsi v půl deváté večer na hlavním podiu, které mimochodem většinou patří rovným beatům, vytvořil neuvěřitelnou atmosféru, lidi tě přijali s nadšením a tvé vystoupení bylo jedno z nejlepších za celou noc. Vzpomínáš si na to? Pokud ano, jaký se ti vybaví pocit z té chvíle?
Určitě, tu noc si pamatuju velmi dobře. Bylo to jedno z nejlepších posledních několika let. Lidi byly natěšený a MC Junior Read je rozjel ještě víc. Byla tam fantastická atmosféra. Pamatuji se, že jsem začínal docela zvolna, ale pak mě to vyhecovalo a hrál jsem tvrději a rychleji s každou deskou.

Řekni nám něco o hudbě, kterou hraješ. D&b je hodně specifický styl, zajímá mne, čím je pro tebe zajímavý. Umíš si představit, že bys hrál i něco jiného? Říká se o tobě, že jsi „jediný pravý junglista“.
Ve svých setech rád kombinuju jak nové, tak i starší kousky, speciální dubplates ale i třeba méně známé nebo klasické tracky. Před érou junglu /DnB jsem hrál hodně house, takže to je taky moje srdcovka, ale nic nepřebije pařící kotel na DnB párty. A to je důvod proč miluji DnB.

Jsi jedním z těch, kteří stále milují své gramofony Techniccs a odoláváš pokušením digitálního světa. Jak to vidíš do budoucna?
V tomhle jsem asi opravdu staromódní, ale já fakt miluju ten kontakt s deskou a podle mě je je i mixování o dost rychlejší a jednodušší s deskami než CDs či Seratem. V současné době je ale pro mě větší problém to, že ne vždy jsou gramofony na akcích připraveny tak jak by měly být a to především, když všichni ostatní hrajou z CDs. Není potřeba vysvětlovat, že špatná odezva nebo skákající jehly můžou totálně pokazit celou party.

Jsi spokojený s tím, kolik hudby dnes na deskách vychází?
Ne, určitě bych si dokázal představit, že by toho vycházel mnohem více. Krom toho zvuk desky je mnohem „teplejší“ a většinou tolik nekolísá jako mp3. Z vysoké frekvence a zkreslení vás hodně rychle může rozbolet hlava.

Sám jsi producent, vydáváš na svém labelu Aphrodite Recordings. Zajímá mne, jestli své tracky poskytuješ i v digitální podobě, nebo se striktně orientuješ jen na vynily...je možné si tvou produkci někde koupit, a vypálit na CD?
V současné době je pro mě stále prim vydávat na vinylech ale je jasné, že se nad digitální distribucí se bude třeba zamyslet.

Zpět k tvému vystoupení v Plzni. Těšíš se k nám?
Určitě, Čechy jsou pro mne synonymem dobré party.

A na závěr mne zajímá, jak vypadá tvá představa blízké budoucnosti...chystáš něco zásadního? Ať už cokoliv....
Rád bych se ještě více prosadil jako producent a zároveň jako DJ bych chtěl oslovit širší veřejnost. No uvidíme…

Ptala se -kat-, Dodal: Martin Nauš alias Agent, Motor A.G.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PIGFEST

Pátek 24. 10. 2008 až Sobota 25. 10. 2008
Vstup: Předprodej: jednodenní 229 Kč, dvoudenní 399 Kč, Na místě 299 Kč, dvoudenní 499 Kč.
Vystupují:
Aphrodite, Ortin Cam, Clodagh, Arcane, DJ Boss, Philip TBC, Dj Pixie a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika