Blíží se koncert Jamese Blunta

Blíží se koncert Jamese Blunta

20. 10. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Britského zpěváka a kytaristu Jamese Blunta provází na jeho evropském turné, v rámci kterého přijede 27. října i do pražské Tesla Areny (HC Sparta Arena Praha), velmi pozitivní recenze.
Například britský The Journal v reakci na koncert v Newcastlu píše, že se zpěvák představil během 20 písní ve vynikající formě a že dokázal bavit diváky po celý téměř dvouhodinový koncert. Noviny Western Mail v recenzi vystoupení v Cardiffu píší, že Blunt na pódiu potvrdil to, proč prodává milióny desek po celém světě a proč místo sezení doma u CD přehrávače stojí za to jít na koncert. Doslova uvádějí: „Je to velmi, velmi talentovaný hudebník…Ať už byl právě styl písně jakýkoliv, dokázal zachovat kvalitu zpěvu i hraní. Blunt vložil do každé z písní vášeň, která učinila koncert jedinečným.“ Jejich slova potvrzují noviny Express And Stars - „Blunt uhranul plný sál a předvedl neuvěřitelný koncert, který udržel ve varu diváky po celou dobu,“ nebo The Birmingham Post - „Zjistíte, proč má Blunt takový úspěch – jeho písně obsahují jeho vlastní pocity, přesvědčení, lásky, ztráty a neúspěchy,“ obé v reakci na koncert v Birminghamu. James Blunt v průběhu večera vybíral rovnoměrně písně ze svých dvou alb a přidal i několik zbrusu nových skladeb. Diváci mohou očekávat také velkoplošné projekce, mezi dalšími i s obrazy z Kosova během písně „No Bravery“, která se prý stala vrcholem večera. Nechyběl samozřejmě také největší hit „You´re Beautiful“. Pokud se bude opakovat scénář z Velké Británie, pak se diváci dočkají i překvapení v podobě netradičně umístěného druhého pódia (oříšek pro ochranku) a přídavku se známými písněmi „So Long, Jimmy“, One of the Brightest Stars“ a „1973“ ze zatím posledního alba. Všechny recenze se na závěr shodují, že šlo o výjimečný a silný zážitek.

Vstupenky na pražský koncert, při kterém před Bluntem vystoupí nakonec dokonce dvě předkapely (David Deyl, The Bishops), jsou k dostání v síti Ticketpro v kategoriích od 740,- do 1500,- Kč. V předprodeji také stále platí sleva pro ty, kdo si koupili CD kompilaci Jamese Blunta – 20% sleva na až 2 vstupenky při předložení obalu. Začátek ve 20 hodin.

Složení předkapel se pro pražský koncert opět změnilo: australská zpěvačka Sandrine odřekla ze zdravotních důvodů celé turné s Jamesem Bluntem, role předskokanů se tedy nakonec zhostí český hudebník David Deyl a britské trio The Bishops. Hudba The Bishops je inspirována 60. léty a rock´n ´rollem, v současné době připravují druhé album.

Zajímavosti k Bluntovi:

• Strom, který předal James Blunt před svým prvním koncertem Správě Pražského hradu, je v současné době cca 100 cm vysoký a roste v pro veřejnost nepřístupné části jako solitérní strom před tzv. domkem zahradníků. Jde o javor - Acer platanoides Variegata. Dle svého vlastního vyjádření za každou prodanou vstupenku přes internet nechá Blunt vysázet jeden strom.

• Magazínu Hellomagazine.com Blunt prozradil, že neumí vůbec vařit, a to ani jeden pokrm. Zároveň prý v současné době píše knihu o tom, kde po světě dělají nejlepší kuřecí křidélka. První místo nemůže prozradit, ale na třetím místě je restaurace v Tokiu, která se jmenuje Vest. Nejoblíbenější restaurací je pro Blunta In-N-Out Burger v Los Angeles, kam chodil každý den během 4 měsíců nahrávání alba „All The Lost Souls“.

• Do Prahy přijede Blunt s pětičlennou kapelou v rámci evropského turné z Bratislavy a bude pokračovat do Vídně. Jeho výpravu s technickým vybavením včetně druhého menšího pódia přiveze šest kamiónů a čtyři autobusy. Jamese Blunta také doprovází v zázemí při všech koncertech jeho vlastní catering, který zajišťuje oblíbené pokrmy a občerstvení. Diváci se mohou těšit kromě jiného na postranní velkoplošné obrazovky.

Britský zpěvák a písničkář James Blunt se do Prahy vrací po dvou letech. Poprvé beznadějně vyprodal prostor Lumbeho zahrady na Pražském hradě v roce 2006. Přijede v rámci evropského turné, na kterém představí své druhé album „All The Lost Souls“, které vyšlo na podzim 2007 a které obsahuje známé skladby jako „1973“, „I Really Want You“, „Same Mistake“ či „Annie“. Dle svých webových stránek se Blunt již nemůže dočkat, až předstoupí před své fanoušky. „Turné je největší zábava, co můžete zažít. Je to nejlepší vynález, se kterým kdy kdo přišel,“ říká. James Blunt patří k nejúspěšnějším a nejpopulárnějším světovým umělcům současnosti a na svých početných koncertech si svými působivými písničkami, podmanivým hlasem a charismatickou osobností vytvořil nadšené zástupy fanoušků. Za tři roky od vydání „Back to Bedlam“ se prodalo 11 miliónů kopií tohoto debutového alba, v 18 zemích světa se dostalo na vrchol hudebního žebříčku, v 35 pak do první desítky nejprodávanějších alb. Byl nominován na pět Grammy, jeho hit „You´re Beautiful“ byl první britskou písní od dob Eltona Johna a jeho „Candle in the Wind“ z roku 1997, která se v USA dostala na 1. místo hitparády. James Blunt získal dvě ceny MTV Awards a dvě Brit Awards.

Právě vydání „Back to Bedlam“ v roce 2004 znamenalo počátek pozoruhodného hudebního příběhu. Z Jamese se stal nečekaný král hitparád, který se vyšvihl z hudebního podzemí na celosvětové hvězdné nebe. Absolvent vojenské akademie, který sloužil jako voják v Kosovu, připouští, že právě v písních nachází svobodu vyjádřit to, o čem nedokáže hovořit. „Moje hudba je autobiografická, je to vyjádření mých pocitů a postojů. Píši ji pro sebe.“ říká.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: JAMES BLUNT

Pondělí 27. 10. 2008
Vstup: Prvních 500ks za 490 Kč, poté 740 až 1500 Kč
Vystupují:
James Blunt
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika