The Keeper: Můj ideální line-up?

The Keeper: Můj ideální line-up?

21. 10. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (123)
Pochází z jihočeského města Tábor, ale již několik let žije v Praze. Jako Dj začal vystupovat již v útlém věku na školních parties, ale o elektronickou hudbu jako takovou se začal více zajímat v šestnácti letech. Vystoupí také na Techno Masters a zde si s ním můžete přečíst aktuální rozhovor.
Ahoj Keepere, nejdřív bych Ti rád poděkoval, že jsi přijal společně se Steenem pozvání na třetí díl TM. Určitě jsi vnímal první dva díly. Zajímá mě tvůj názor na tuto sérii akcí.
Ahoj,i já bych předem rád poděkoval za pozvání. Sérii sleduji,byl jsem na obou předchozích dílech a oba jsem si užil. Věřím,že tato akce má všechny předpoklady k tomu stát se jednou z pravidelných halových akcí, zaměřené čistě na techno,kterých je u nás v dnešní době dost málo. Určitě k tomu má našlápnuto správnou nohou. Držím pořadatelům do budoucna palce!

Steen mě říkal, že trénuješ hraní a scratchování každý den několik hodin. Podle mě jsi ve scratchování naprosto přesný a úžasný. Kdy si s tím začínal a jak dlouho a jak často trénuješ?
Děkuju, to vždy potěší. Ale k přesnosti a úžasu bude potřeba ještě spousta let píle a dřiny. Trpělivost mi ale nechybí, tak věřím tomu, že to třeba jednoho dne přijde. :) Jinak první impulz v tomto směru mi dali Space Dj'z, konkrétně Ben Long s jeho mixem The Last Dj'z on Earth, kde jsem scratching začal vůbec tak nějak vnímat. Já s tím začal asi před třemi lety,kdy už mě moc nebavilo samotné míchání desek do sebe. Chtěl jsem do toho dát více svojí kreativity, nápadu a něčím to oživit. Dnes už bych si bez toho hraní neuměl představit
a myslim ze ani Steen. Uz to v sobě máme prostě zafixovaný. Každý den tomu věnuji tak ty 3-4 hoďky.

the keeper

Hrajete na čtyři gramofony, ale na TM budete hrát „versus“ to znamená že se budete střídat za dvěma gramofony. Je v těchto dvou typech hraní nějaký rozdíl?

Určitě v tom je rozdíl. Přesně jak to popsal Steen.. Celkově nám hraní ze čtyř gramofonů dává o dost více možností. To ale neznamená že to nebude jízda na jakou jste od nás dvou zvyklí! ;)

Teď k lineupu TM. Koho si jistě nenecháš ujít a co si vlastně o celém line-upu myslíš?
Vždy jsem chtěl slyšet Beltrama, ještě jsem ale neměl tu příležitost, takže teď je jasný koho si nenechám ujít. Minulý rok jsem na Svojšice jet nemohl ,tak teď to konečně vyjde. To že s nim budu hrát mi taky udělalo obrovskou radost! Dále se těším na A.Paula, hrajem od něj spoustu tracků tak mě zajímá, jak je na tom i po té Djské stránce. Po té producentské mu není co vytknout, má náš velký respekt v tom, kolik už má na triku vydaných alb a EP's kvalitního techna. Bollanda jsem slyšel naposledy v L-Klubu někdy v r. 2001, tak toho si také připomenu rád, i když tentokrát bez Mc-ho.. Marko Nastic mě na prvním díle Technomasters překvapil tím, jak hravě a s klidem zvládá 3 gramce a zahrál hodně energický a kvalitní set, takže i na něj se moc těším!

Jak dlouho hrajete se Steenem a popiš nám jak jste se seznámili a jakou hudební cestu jste urazili od počátků až dodnes?
Potkali jsme se tuším v roce 2003 na free tekk party ve starém skladu, kde gramce stáli na zrezivělých sudech a mezi nimi bylo něco jako mixážní pult. Ale i za takové podmínky jsme byly v té době rádi. Hlavní bylo to, že bylo kde hrát. Časem jsme se potkávali čím dál častěji, skoro každý víkend, ať už to bylo nějaké hraní v hospodském přísálí, nebo v malé klubovně u kámošů na vesnici.. Hráli jsme zkrátka všude kde se dalo. Rok na to už jsme společně pořádali akce a hraní bylo zase o něco víc. Taky přišel nápad zkusit zapojit čtyři gramofony a od té doby téměř jinak nehrajem, je to prostě to, co nám nejvíce vyhovuje pro náš styl hraní.. Jinak v době kdy jsme se seznámili už každý z nás hrál techno a nikdy nás nic netáhlo k nějaké změně, i když poslední dobou nás celkem bere tech-minimal, v podání Adama Beyera, Paca Osuny, Alexe Undera, tak je možné, že nás budete moci v budoucnu slyšet i v tomto jemnějším podání techna. Za dobu co spolu vystupujem, jsme si zahráli jak na menších akcích, tak na velkých eventech po celé České Republice.

Za produkcí taneční hudby to v Čechách není nijak slavné, a i když bych nerad zapomínal na některé opravdu skvělé producenty, nemyslím si, že jich máme dost. Nechystáš se do toho šlápnout a začít tvořit něco vlastního?
Moc jich není, ale určitě je to lepší než v dřívější době a myslím že ten rozdíl je znatelný, hlavně v posledních třech letech. Já se o svou hudební produkci začal pokoušet před dvěma lety, přez softwareové programy jako Fruity Loops , Reason nebo Sony Acid pro. Ze všeho nejvíce mi ale vyhovuje Ableton Live, který mi zatím při skládání poskytuje skoro vše potřebné i když se v něm mám ještě hodně co učit. Při skládání se snažím hlavně o to aby track měl jak se říká hlavu a patu,dynamiku a něco čím posluchače zaujme. Nikdy nevypustím track s kterým nejsem na 100 % spokojen, proto jsem schopen nad jednou skladbou strávit i několik měsíců.

Ptám se každého na tuto otázku tak nevynechám ani Tebe. Líbí se ti v současnosti nějaký nový/začínajíci DJ, někdo na koho by si rád upozornil a třeba mu pomohl trochu se zviditelnit? Na koho si máme dát pozor?
Věřím, že u nás je spousta nových nadějných Djs a producentů o kterých bude v budoucnu hodně slyšet. Neměl jsem ale možnost slyšet je všechny. Z těch co znám si myslím,že velký producentský talent má bez pochyby Elektrabel, nebo Spiriakos, který skládá jeden track za druhým a je jen otázkou času kdy se jeden z nich objeví na nějaké 12“ ..Z Dj's musím jmenovat brňáka Noise, pražandu Claire, mlaďase Scarpa nebo Jaye Becka.. Mají svůj styl, hrají moc dobře a je znát že je to baví.

Tvůj ideální lineup? Kdyby si dělal akci a nemusel si se dívat na finance? Koho by si postavil?
No pokud bych fakt nemusel hledět na finance,tak by to pro mě byl takový lineup snů. Main: Richie Hawtin, Derrick May, The Advent_live, Aril Brikha_live, Jeff Milligan, + cz djs
2nd : Adam Freeland, Dj Krush, Stanton Warriors, Rennie Pilgrem, Lady Waks, + cz djs. Problém by byl ,že bych asi nevěděl kam dřív.

Co pro tebe znamená hudba a techno?
Hudba pro mě znamená fakt hodně a život bez ní si dovedu jen těžko představit, protože mě provází každým dnem v roce.. Pro mě je to hlavně prostředek k zábavě, relaxaci a taky spánku. Bez hudby prostě neusnu!

Poslední otázka, proč by lidi měli přijít na TM do Pardubic? Na co bys je nalákal?
Jednoznačně Joey Beltram a česká premiéra A.Paula! Po Technomasters se tady zas určitě dlouhou dobu neobjeví, tak si je nenechte ujít ;)

Dodal: Martin Nauš alias Agent, Motor A.G.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TECHNO MASTERS

Neděle 16. 11. 2008
Vstup: Bude upřesněn
Vystupují:
Marko Nastić, A.Paul, CJ Bolland, Joey Beltram, Agent, Steen vs Keeper, Golpe, K.Sandra
Další informace
123 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Anonymni
21. 11. 2010 | 07:55:12
+0 | -0
Asi vynecham... jeto docela slabe cekal jsem neco nabitejsiho!!
Milda
21. 11. 2010 | 01:31:05
+0 | -0
ještě by jedno cizí jméno prej mělo přibejt
komunista
21. 11. 2010 | 09:09:50
+0 | -0
Jako jo to neříkám, ale oproti trojce trochu sklamání!
Pletikosa
20. 11. 2010 | 10:44:34
+0 | -0
dle mě celkem slušný, i když já osobně nepůjdu: http://technomasters.cz/events
komunista
19. 11. 2010 | 10:22:23
+0 | -0
[b: Pletikosa[/b:

Tuhle lajnu jsi sehnal kde? Doufám, že není kompletní! Du'Art bomba, ostatní taky velice dobrý, ale čekal bych přeci jen něco víc!
Pletikosa
19. 11. 2010 | 03:08:31
+0 | -0

TM 4

Pátek 15/4/2011

Ideon Pardubice

djs:
DJ Rush (usa)
Du´Art (portugal)
Agent
Spiriakos&Steen
GoLPe
The Keeper
V
11. 09. 2009 | 02:33:41
+0 | -0

TM4 ?

Nevíte kdy bude další Techno Masters ?? :)
finch
10. 01. 2009 | 10:28:55
+0 | -0

flashback

tak kdyz to hodnotim zpetne po poslechu setu, tak vitez, stejne jako na miste, marko nastic. za nim a.paul s "malym a velkym" :), a pak zbytek. k.sandru jsem nazivo neslysel, a trosku lituju, lahudkovy poslech!
komunista
02. 12. 2008 | 09:53:43
+0 | -0
Super konečně setík, už jsem si ho stáhnul a těšim se až si ho poslechnu!
finch
01. 12. 2008 | 08:18:19
+0 | -0

prvni vlastovka

http://www.sety.cz/11243-marko_nastic_attechno_masters_-_universe_for_all_1 6-11-2008.html http://www.sety.cz/11243-marko_nastic_attechno_masters_-_universe_for_all_1 6-11-2008.html
rasty
20. 11. 2008 | 07:36:38
+0 | -0
http://http://techno.cz/party/53020/videoreport-z-techno-masters-od-ronnyho ?open=28164&show=report#cl28164 Web Page Name
Laftr99
19. 11. 2008 | 04:43:43
+0 | -0
Úolně mazec to tam bylo:)..klidně bych to ještě dnes zopakoval:D:D....jako povedlo se vám to
sasa
19. 11. 2008 | 10:39:32
+0 | -0
Moc dobrá kce... mrtě dobrá hudba... :)
megi
18. 11. 2008 | 06:16:29
+0 | -0
Tak tenhle díl technomasters hodně moc povedenej,nej set večera pro mě golpe,opět mě dostal jak umí.beltram celkem zklamání,a-paul dost monotónní a bytek djs moc dobrý,fronty žádný,takže celkově skvělá akce.
Dvacka
18. 11. 2008 | 06:05:44
+0 | -0

super pařba

Podle mě ty bylo povedený, to že byl ještě v 6 ráno plnej parket svědčí o tom že se tam lidem líbilo. vedro bylo ale kde není když je narváno že? Vějíře od Amundsen to zachránili. Zvuk normalní dobrej, bary, šatny, záchody bez chyby. Ceny normal. Já se bavila skvěle i s celou partičkou od nás. Tak čágo
pilsenvoice
18. 11. 2008 | 10:14:11
+0 | -0
Taky přihodím pár dojmů.Nechal jsem se trochu namlsat Agentem,když na netu psal,že z Ideonu bude kůlnička.Marko,CJ,Joey a APaul,nenaplnili moje očekávání,ale techýnko krásný.Docela jsem u nich zavzpomínal.Řek bych, takový Back2back sety.Uplně nej byla Golpeho hoďka,myslím,že tím schranzem potěšil víc lidí,během pár minut tam atmoška vylítla na maximum.Golpe parádní hattrick!!!Až na ten zvuk akce super.Nemůžu nezmínit After,ten zbytek sil byl během chvíle pryč.Hodně tomu pomohl pan Dj,myslím,že se jmenoval Scareface,taky klobouček.A nezapomeňte-Mááário Ranieéééry.
pepepe
18. 11. 2008 | 08:11:56
+0 | -0

technomasakr

tak k hodnoceni.. dost velke vedro,zvuk hodne podprumerny az bolavy do uší,o red zone ani nemluvim-to mam lepsi zvuk doma. k.sandra vyborna -bavil jsem se nejvic,agen-nudny az depresivni, ostanni dobry ale ne moc vesely, spise monotoni . laser plnobarevny je zeleny? nevim., koberce-asi to tam jinak neslo ale hruza pro tancovani,,spostu znamych takze dobry,opil jsem se bavil jsem se. čekal jsem trochu lepší uroven, ale jsem už přece trochu starší a vic zhejčkanější..ale pro mladši navstevniky dobra akce.
soulbass
17. 11. 2008 | 11:46:40
+0 | -0
po sobotní Mecce mě techno moc neprobralo,vyhrál Marko,ale myslim,že to chtělo jinej sound a nebo prostor? CJB mě zas po čase bavil,Beltram mě přišel zajímavější loni,musím zmínit výbornou startérku K-Sandru a Agenta,kterej to taky řádně mastil jihočechy taky hodnotím pozitivně.Na můj vkus příliš hospodské menu na barech,takže jsem zůstal u energy drinků,ale jinak si nestěžuju,vstup zdarma byl fajn jako na Pardubky vlastně celá party
toky tokátko
17. 11. 2008 | 09:01:00
+0 | -0

mejdlo

tak jako celkem dobrý mejdlo!!! spoustu známejch, čolek a jeho banda, nejlepší cj boland, levný ceny na barech, teráska a toitoiky na vzduchu......jo, já sem si to užil! minusy akce jsou akorát velmi zlehounka podprůměrný zvuk, chvílemi atmosféra nic moc a technické výpadky........jo a celkem sem se pobavil tím, že když jsme v 10 přisli na místo, tak už byla vysoká koncentrace ať už alkoholem či chemicky upravených lidí, hlavně ten týpek co se válel uprostřed parketu a nemohl sotva chodit.....hudebně se mi to velmi líbilo až do pana beltrama, kterej mi přišel takovej nemastnej neslanej, a.paul nepřekvapil ani neurazil, steen a keeper mě pak zase zvedli ze židle a vencu sem bohužel neslyšel, to už jsme byli na cestě na vlak.....ideon je zajímavej prostor, ale trošku mě dostaly ty zvlněný koberce......tak snad naschle příště
fejjey
17. 11. 2008 | 07:46:37
+0 | -0
Hudba uplne kruta!!! Fakt splava, jen ty koberce...vzdyt na tom se neda poradne parit ale jinak davam za jedna...fakt jsem se bavil!!!
Sonja
17. 11. 2008 | 07:20:21
+0 | -0
myslim si ze v porovnani s lonskymi technomasters nesrovnatelne (v tom pozitivnim slova smyslu), nej Beltram a Nastic, celkove hodne pohodova akce, jen tak dal!
johnrush
17. 11. 2008 | 05:16:22
+0 | -0
nejlepsiii jasne Bolland a Golpe ,super stary dobry techno v podani CJ ,nechapu,ze u nas nehraje castejc a zvuk byl super
paveell
17. 11. 2008 | 02:45:48
+0 | -0

..

Dobrá akce,ale na minulou se nečape.Zvuk byl hroznej,ale zapařili jsme skvěle...Teď apokalypsa:-)
BoRo
17. 11. 2008 | 01:09:20
+0 | -0
Parada skoda jen, ze nezaznely Fractals a Aumento
čolek
17. 11. 2008 | 01:01:13
+0 | -0
klady:
mistr CJ a jeho necelá dvouhodinovka - myslel jsem, že se z něj ....., nádhera
počet publika - krásně našlapáno
venkovní terasa a mobilní wc - dobré osvěžení a žádné fronty s plným močákem
setkání s mnoha známýma - těch paňáků bylo doopravdy požehnaně
šatny - voňavé, rychlé, plně vyhovující
zápory:
chladné publikum - divné reakce na hlavní hvězdy
houpající se podlaha - příště by jsme se mohli octnout o patro níže
celková absence vína na barech - to jsem jako nepochopil
točené pivo - příště bych prosil jinou značku
vedro na padnutí - co vrtule

Celkově dávám 2- . Naštěstí jsem měl lístek zdarma, takže to tolik nebolelo. Příjemně strávený večer za doprovodu techna, které nebylo monotónní a nabýdlo plno sqělých nájezdů a podjezdů a dojezdů a ...... Příště snad půjdu znova.

P.S. Jo a zdravim komouše
finch
17. 11. 2008 | 10:22:46
+0 | -0

co napsat

akce na 110% dostala svemu nazvu. tohle byl jeden z nejuzasnejsich techno zazitku v mem zivote. akorat skoda zvuku, byl velice podprumerny, tohle by do (pokud nejake bude) priste chtelo zlepsit. diky!
komunista
17. 11. 2008 | 08:44:22
+0 | -0
[b: čolek[/b:

Jo abych nezapomněl jsem rád, že jsem poznal někoho z tohodle fóra, a hlavně tebe takovýhodle akcema provařenýho člověka! Doufám, že se zas někde sejdem! A zajdem na panáka!
komunista
17. 11. 2008 | 08:39:35
+0 | -0
Super akce! Cj Bolland zahrál The Prophet takže super! Zvuk byl docela slušnej! Klub pěknej! No prostě na další pokračování jedu taky! Joey zahál taky hodně dobře! Hned bylo poznat, že nastopil! Nevim co bych jiného dodal! Prostě akce první třídy!
Thorges
16. 11. 2008 | 01:45:32
+0 | -0

Lístky na Technomasters

Prodám 2 lístky na Technomasters za cenu jednoho 300,- kdo by chtěl ať zavolá na tel.: 602742518.
Míša
14. 11. 2008 | 11:44:22
+0 | -0
Dneska se snad podaří zveřejnit první tiskovku na Ranieriho 12.12 v HK :) víc info na webech či na wiper.cz
Zobrazit další komentáře   >>
SOUTĚŽTE
Techno Masters
2x 2 vstupy
Techno Masters
1x 2 volné vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika