Reportáž z pondělního koncertu Ladytron

Reportáž z pondělního koncertu Ladytron

23. 10. 2008  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (4)
Asi bude něco na tom přísloví, že bývá lepší se moc netěšit. Já se na Ladytron těšila a vůbec ne málo. O to větší bylo zklamání. Na vině ovšem nebyla dle mého názoru kapela.
Jako první bojový úkol se ukázalo zjistit kdy vlastně koncert začíná. Na stránkách Lucerna Music Baru jsem žádný čas nenašla a už vůbec ne na několik měsíců neaktualizovaném webu pořádající agentury. Po chvilce pátrání mi přes vyhledavač na jakémsi pro mě ne až tak známém serveru vyskočila 21. hodina. Svůj příchod jsem tedy naplánovala na patnáct minut před touto hodinou, neboť nejsem „koncertní prvnička“ a tušila jsem časový skluz.

Přesto jsem tu byla zbytečně brzy. Holky se svým doprovodem vyskočily na podium až kolem půl desáté, když už pár nedočkavců začalo naléhavě hvízdat. Těch 45 minut, které jsem strávila čekáním na Ladytron jsem ovšem strávila také trápením se. Především se trápily moje slechy, které dostávaly hodně zabrat jakousi nesrozumitelnou hudební produkcí, střídající všechny možné žánry a stáří skladeb.



Klasicky, jako na každém koncertu jsem se rozhodla nechat si svrchní oděv u sebe, nikoliv ho dávat do šatny, hodinku to držení teď už nelehkého svršku přecijen zvládnu a vyhnu se frontě u šatny po skončení koncertu. Prostor LMB mi byl pouze zlehka znám, ač jsem z Prahy, stihla jsem se celých 27 let svého života tomuto místu nechtěně vyhýbat. Teď mi ani zdaleka nevadilo, že se tak dělo, jelikož na mě tento prostor nezapůsobil vůbec útulně. Budu věřit, že LMB má, nebo měl dobrý sound, v den koncertu Ladytron tomu ale bylo úplně jinak.

Kolem čtvrt na deset už bylo tělo na těle a teplota rychle stoupala. Podium uprostřed sálu, nebo spíš sálku se mi nezdá zrovna nejlépe vyřešené, přesto jsem měla štěstí a stála přímo tváří v tvář vokalistkám za nimiž v pozadí byli ještě další tři hudebníci, kteří je doprovázeli (kytara a bicí). Když jsme se konečně dočkali, nemilým překvapením byl zvuk. Vokalistka totiž přes hudbu nebyla téměř vůbec slyšet, takže jsem si zvuk jejího hlasu spíše domýšlela, přecijen mi byly skladby důvěrně známé a nebo jsem odezírala z jejích rtů. Druhou skladbou byla velice známá Runaway a dostalo se také na zde asi nejvíce oceněnou Seventeen přestože toto turné bylo určeno především k propagaci nového alba Velocifero, z něhož zaznělo nejvíc skladeb. Bohužel kvalita zvuku se za celou dobu koncertu nezměnila k lepšímu.



Z mého „prima fleku“ mě vyhnala skupinka cizinců, klepající mi popel z cigaret na záda a lijící mi červené víno na oblečení. Myslím, že i sebevětší kuřák by se mohl na hodinu dokázat omezit a neobtěžovat cigaretovým kouřem a popelem ostatní návštěvníky koncertu. Odebrala jsem se tedy na balkon, kde zvuk byl snad ještě horší, ale vzduch byl mnohem dýchatelnější.

Celý koncert jako by neměl šťávu ani atmosféru, kapela s námi téměř žádným způsobem nekomunikovala (občas jen stydlivě poděkovala za potlesk) což bych vcelku omluvila, protože jejich výkony by byly určitě skvělé, kdyby k tomu měli technické zázemí a určitě i lepší prostor. Nevím jak ostatní účastníci koncertu, ale já si příští návštěvu LMB budu pečlivě rozmýšlet.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: LADYTRON

Pondělí 20. 10. 2008
Vystupují:
Ladytron
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
:)
26. 10. 2008 | 13:02:20
+0 | -0

škoda

tohle je luxusní kapelka...jedna z mých nejoblíbenějších,ktrerá by se hodila do větší haly....škoda i toho zvuku
hany bany
24. 10. 2008 | 13:43:01
+0 | -0

slechy

abych to upresnil, tak slechy ma pouze lovna zver (ottuv slovnik naucny), takze krysy tu nepatri...ale zase "lovi" se taky, jistym zpusobem. no tak nevim.
Krysicka
24. 10. 2008 | 12:19:50
+0 | -0
Já jsem ale Krysa :))
njn ale
24. 10. 2008 | 10:42:50
+0 | -0
slechy mají zvířáta, lidi odjakživa mají uši
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika