New New! 2008: Festival neobvyklé hudby

New New! 2008: Festival neobvyklé hudby

30. 10. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V dnech 20. až 23. listopadu proběhne v brněnském klubu Fléda nejvýznamnější hudební událost brněnského podzimu. Návštěvníci budou mít možnost shlédnout vystoupení mezinárodních hudebních legend jako je Michael Gira či Steven Severin, ale i poznat nejčerstvější dění na mezinárodní hudební a filmové scéně.
Stejně jako po minulé roky, uvítá i letos pódium brněnského klubu Fléda přitažlivou směs umělců, jenž formovali mezinárodní hudební scénu v posledních dvaceti letech, ale i čerstvé přírůstky přitahující pozornost posluchačů zajímajících se o nové hudební trendy. Mezi největší hvězdy letošního ročníku patří nesporně Michael Gira, známý z legendárních kapel Swans a Angels of Light a Steven Severin, někdejší zakladatel punkové kapely Siouxsie and the Banshees, produkující dnes spíše temnější ambientní plochy a filmovou hudbu.

Steven Severin festival zahájí svým audiovizuálním vystoupením v čtvrtek 20/11. Pátečnímu večeru 21/11 bude dominovat rakouský producent Stereotyp kombinující to nejlepší z aktuálních stylů dubstep a grime, polská hip-hopová kapela Napszykłat, která svým vystoupením hodlá vyvrátit všechna klišé související s tímto stylem a britský dj Roko, tahoun kultovního londýnského dubstepového radia Sub.FM. Sekundovat jim budou již zavedená jména české scény jako jsou Machine Funck, Ans či Matoa. Návštěvníci budou mít na výběr i program Heavy Mental stage, kde se představí to nejlepší ze stejnojmené klubové noci a také mezinárodní projekt Wide Stream, jenž vznikne speciálně kvůli festivalu.

Sobota se bude nést ve znamení jak tanečnějších rytmů španělského elektronického producenta Cristiana Vogela, jenž je znám i svojí spoluprací s Radiohead, tak poslechové experimentální perly v podobě hudebníka Machinefabrieka z Holandska. Na hlavní stage je doplní eklektická čtveřice německých hudebníků Von Spar, český audiovizuální projekt Carpets Curtains jenž zaznamelnal nemalé ohlasy i v zahraničí a slovenští Mio- Mio produkující svébytnou hudbu pomocí dvou GPS navigací. Pod hlavičkou klubové akce Magion vystoupí na druhé stage záruky slovenské a české hudební scény – Teapot, Barbara Idijot a český DJ Click Joe.

Úvodní a závěrečný večer bude mj. věnován projekcím experimentálních filmů vybraných Filipem Cenkem z kolektivu Fiume. Vstupenky: Permanentka na 4 dny - 450 Kč, 20/11 - 150Kč, 21/11 - 200 Kč, 22/11 - 200Kč, 23/11 - 200 Kč.

Program:

Čtvrtek 20. 11.
Steven Severin (UK) - Music for Silents
filmové projekce (režiséři):
Siegfried A. Fruhauf
Peter Kubelka
Lisl Ponger
Matthias Müller a Christoph Giradet
Peter Tscherkassky
Norbert Pfaffenbichler
Joerg Burger

Pátek 21. 11.
Stereotyp (AT)
Napszyklat (PL)
Roko (UK)
Machine Funck (CZ)
Ans (CZ)
Matoa (CZ)
C. H. District (PL)
Wide Stream (Clemens Hausch/AT, Strangelet/CZ, Dialect/CZ, Electric/Fret/CZ)
Fungitrash (CZ)
Heavy Mental Djs

Sobota 22. 11.
Cristian Vogel (ESP)
Machinefabriek (NL)
Von Spar (DE)
Carpets Curtains (CZ)
Mio-Mio (SK)
Banyek (HU)
Carl.Exe (CZ)
Teapot (SK)
Barbara Idijot (SK)
Click Joe (CZ)

Neděle: 23. 11.
Michael Gira (USA)
filmová projekce:
Killer of Sheep / Charles Burnett (USA)

www.newnew.cz

Dodal: Zuzana F. Prikrylova, New New! 2008
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

NEW NEW! 2008

Pátek 21. 11. 2008 až Pátek 21. 11. 2008
Vstup: 200 Kč, permanentka na 4 dny 450 Kč
Vystupují:
Live: Stereotyp (At), Napszyklat (Pl), Roko (Uk), C. H. district (Pl), Wide stream (Cz/At), Machine funck, Fungitrash, Ans, Matoa
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika