Kalendář koncertů 11/2008

Kalendář koncertů 11/2008

02. 11. 2008  |  Autor: YannD  |  Komentáře (1)
Říjen je za námi i s celou svou pestrou nabídkou. Jenže listopad nemíní být pozadu, a tak si i jedenáctý měsíc roku pro sebe ukořistil hned několik zajímavých koncertů, jímž propůjčil pár svých deštivých dnů. Zda se váš vkus překrývá s tím listopadovým, zjistíte dále.
4.11. – Horace „Sleepy“ Andy (Roxy)
Jamajské hlasy jsou v Čechách nejen pro svou exotičnost stále velmi populární a dá se říci, že i kdyby tomu tak nebylo, tento koncert bude výjimečný. Jamajská legenda Horace „Sleepy“ Andy se 4. listopadu představí v pražské Roxy spolu s Dub Asante Bandem a okouzlí přítomné reggae soundem, který je natolik dobrý, že svého času přilákal ke spolupráci s Horacem i samotné trip-hopové mágy Masive Attack. A co na to Tricky?

4.11. – Cluster (Divadlo Archa)
Festival Stimul je zárukou skutečně kvalitních jmen. Dvojice Cluster byla v sedmdesátých letech průkopníkem používání syntezátorů a elektroniky mimo oblast vážné hudby. Jejich hudba je specifická, dnes již tak trochu klasická a neměla by uniknout milovníkům Kraftwerk či Briana Ena. Doprovodem budiž norské duo Jazzkamer. To teda bude divadlo.

13.11. – Jean Michel Jarre (O2 Aréna)
Heslo Oxygen je bezesporu dostatečným vodítkem pro všechny, kdo elektronickou hudbu vnímají více než pouze prostřednictvím setů. Oxygen zná i ten, kdo si myslí že ne. Jarre je pionýr a zakladatel žánru a jako takový je jeho koncert v O2 Aréně tou nej akcí listopadu. Přijdou i Kraftwerk?

13.11. – Asian Dub Foundation (Roxy)
Asian Dub Foundation není potřeba představovat. Jejich pestrá směs dubu, dance-hallu, hip-hopu, ragga-junglu neminula snad žádného náruživého posluchače nejen elektronické muziky. Zmínku o zastávce s cílem představení nového alba „Punkara“ uvádím jen pro úplnost, v tuto chvíli je koncert již vyprodán. Cha! Kdo dřív přijde…

14.11. - Electronic Beats (Veletržní Palác)

Electronic Beats nejsou klasickým koncertem - spíše minifestivalem. Jména, která však zavítají do Veletržního paláce jsou natolik zvučná, že je nelze opomenout. Róisín Murphy, The Orb. Hercules and Love Affairs či zástupci z Čech Cartonnage. Tolik koncertů v jednom s bonusem v podobě DJ´s v čele s Mr. Oizem stojí za úvahu. A T-mobile bude jistě rád, když dorazíte:D

15.11. – Michael Bolton (Lucerna)
Majitel silného, lehce nakřáplého hlasu je zástupcem velkého hudebního světa. Důkazem budiž ocenění Grammy pro nejlepšího zpěváka a těm zvídavějším i koncert ve velkém sále Lucerny. Ach ta romantika...

15.11. – Mogwai (Divadlo Archa)
Koho by napadlo, že skotští Mogwai budou chybět, toho bych označil za šprýmaře. Nejdůležitější představitelé post rocku na světě přeci není možné vynechat. Melodické rify, chytrá rytmika či ambientní klid jsou lákadla, za nimž se schovává pestrá show s produkce festivalu Stimul. Mogwai – koncert bez limitů.

16.11. - The Levellers (Palác Akropolis)

S novým albem Letters from the Underground se zpět do Čech vrací Britská kapela The Levellers. Novou deskou Levellers oslavují 20. výročí od svého vzniku a vracejí zpět k dobré formě. Na desce je slyšet klasický sound této party v čele s punk-rock folkovým nádechem. A kdo má navrch rád chytlavé melodie či texty s myšlenkami, neměl by chybět.

18.11. – Pendulum live (Roxy)
Pendulum již dávno nejsou těmi neokoukanými hrdiny drum and bassové scény s pozlátkem nepoznaného, nicméně jejich sound stále ještě nepatří do starého hudebního železa, a to tím spíše, že v onen listopadový večer se v Čechách poprvé představí v živé, koncertní podobě a v kompletní sestavě. Takže koho už nebaví samotný El Hornet…

20.11. – Los Calzones (Roxy)
Los Calzones je ska jak vyšité. Tento žánr je dnes velmi oblíbený, a ti co to s ním myslí vážně a nemají jej pouze jako prostředek ke zviditelnění, by neměli 20. listopadu chybět. Los Calzones jsou totiž z Argentiny, a to tak trochu mluví samo za sebe. Nebo si někdo myslí, že může být energičtejší Eskymák?

24.11. – Tricky (Roxy)
Tricky před časem doslova uchvátil Vídeň na jejich Electronic Beats a se svým hudebním kufříkem hodlá zavítat i do naší matičky Prahy. My to s povděkem kvitujeme, poněvadž legendy se neodmítají. Aneb je libo Masive Attack? My říkáme Tricky! A nehledejte v tom žádný triky.

26.11. – Warren Suicide (Fléda)
Warren je takové zvláštní dítko německého původu, oblečené do electro kabátu. Chápete správně – tohle dítě nepláče – vydává zvuky niterné a lidskému uchu příjemné. Přesvědčili se o tom ti, co poctili svou návštěvou Planet festival v Táboře. Takže kdo místo na Planetu lítal ve hvězdách, nechť míří směr Brno.

30.11. – Stereo MC´s (Roxy)
Skoro to vypadá, že pražská Roxy si vypracovala monopol na koncerty, které stojí za to vidět. Nejinak je tomu i poslední den v měsíci, který pro sebe ukořistili britští mágové Stereo MC´s. Co na tom, že u nás už letos byli na SOL? V klubu to bude zase něco nového. Tak jen aby to nebylo mono.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Lenka
03. 11. 2008 | 15:26:07
+0 | -0
Trickyyyyyyyyyyyy!



Nechcete mě někdo pozvat na Michaela Boltona?;) Ach ta romantika:))
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika