Biohazard míří do Abatonu

Biohazard míří do Abatonu

04. 11. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Jedna z nejvlivnějších HC kapel první poloviny devadesátých let, Američané Biohazard, se představí 26.listopadu v pražském klubu Abaton v rámci svého výročního turné k dvaceti letům založení skupiny.
Celé vystoupení bude speciální hned ve dvou směrech. Jedná se o naprosto čerstvý reunion této hard corové legendy, která se navíc představí ve své původní sestavě, konkrétně tedy Billy Graziadei, Evan Seinfeld, Bobby Hambel a Danny Schuler. Po boku Biohazard se představí domácí úderka Pitbull Diesel a druhá, dosud nepotvrzená, domácí formace.

Newyorští Biohazard oficiálně vznikli v roce 1988 a hned od svého počátku se s mladickou vervou pustili do politických témat, která je v té době obklopovala. Ve svých úderných textech se nejvíce zaměřovali na otázky dospívající americké mládeže, která se po jejich boku bezcílně potloukala po brooklynských ulicích, fetovala a podílela se na různých trestných činnostech. Přelomovým albem v jejich kariéře byl počin „Urban Discipline“ z roku 1992, který je okamžitě katapultoval do popředí hudebního zájmu a na titulní stránky hudebních magazínů. Biohazard přinesli do té doby něco neslýchaného. Začali totiž umně roubovat metal, hardcore a k tomu občas přidali vlivy rapu a hip-hopu. Prodejnost této desky přesáhla milionovou hranici a zároveň otevřela oči a inspirovala celou řadu tehdejších kapel, které se okamžitě snažily Biohazard napodobovat. Videoklip ke skladbě „Punishment“ se dokonce stal nejhranějším videem v historii Headbanger´s Ball na hudebním kanálu MTV.

Po tomto úspěchu přišla nabídka od gigantické společnosti Warner Bros, pod jejíž hlavičkou vydali Biohazard svou vůbec nejprodávanější desku s názvem „State Of The World

Address“. V tu dobu byla kapela na svém vrcholu, ale bohužel se začaly objevovat i negativní stránky spojené s úspěchem. Kvůli nezvladatelným problémům s alkoholem byl ze skupiny vyloučen kytarista Bobby Hambel a tento okamžik je často skloňován jako zlomový v kariéře Biohazard. To se ale stalo až po památném koncertě, který v roce 1995 odehráli Biohazard v pražské Lucerně, kde jim sekundovali Dog Eat Dog (kámoši z bývalých Mucky Pup), Downset a Dubwar. Takovou řežbu vyprodaná Lucerna hodně dlouho nezažila a o koncertní atmosféře téhle štace kolují legendy ještě dnes.

Následující deska Biohayard „Mata Leo“ vykazuje stále všechny atributy zdravého ducha kapely a dokonce tam najdete zpestřující momenty jako je např. hostování lidí z Cypress Hill ve skladbě „Waiting to Die“.

Na dalších albech se postupně střídali hostující kytaristé a vypadá to, že Biohazard mají své nejkultovnější desky za sebou. Samotní členové si chvíle mezi nahráváním a turné krátili hraním v různých bočních projektech, mezi něž patří také Bloodclot. V roce 2005 přichází na pulty obchodů album s příznačným názvem „Means To An End“, které mělo znamenat „definitivní“ konec jedné velké kapely.

Na počátku tohoto roku však přichází toužebně očekávaná zpráva a Biohazard potvrzují své výroční turné věnované dvaceti letům kapely a v původní sestavě se hodlají postavit tváří v tvář svým věrným fanouškům. Jedna z nejenergičtějších part devadesátých let se vrací zpět a svým klasickým mixem newyorkského hardcoru, metalu a hip-hopových rytmů tím dává předčasný vánoční dárek všem vyznavačům tvrdé muziky.

V rámci daného koncertu se ještě představí brněnská formace Pitbull Diesel, která toxikovala anály české undergroundové scény svou údernou a energickou hudbou.

Koncert Biohazard a Pitbull Diesel odstartuje dosud nepotvrzená domácí formace. Vstupenky na koncert jsou k dostání ve všech běžných předprodejích Obscure promotion. Více info na webu www.obscure.cz nebo na tel. číslech 775 095 666 a 774 220 183.

Dodal: Tomáš Karlík, Obscure Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: BIOHAZARD

Středa 26. 11. 2008
Vystupují:
Biohazard (USA), Pitbull Diesel + support
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

28. 11. 2008 | 15:56:11
+0 | -0

Bio

Jo koncert suprovej narez , jen takova technicka , vsichni pisete stejnou blbost , nehrali tady v roce 1995 ale v roce 1994 a bylo to v Edenu , cau
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika