Koncert Los Calzones v Roxy

Koncert Los Calzones v Roxy

05. 11. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
České publikum bude poprvé moci pocítit dravou argentinskou energii Los Calzones! Šestičlenná parta po zuby ozbrojená nástroji vtrhne 20.11. do prostor klubu Roxy. Zkušení veteráni ska hudby, kteří se pohybují na scéně od roku 1988 a mohli by nám zlatými a platinovými deskami za prodej svých nárávek udělat v Roxy nemalou výzdobičku, si to s vámi rozdají v rámci jejich tourné, které oslavuje poslední hudební počin s názvem Tanquito.
Vstupenky je možné zakoupit za 230czk + poplatky v obvyklých předprodejích, na místě pak za 290czk.

Los Calzones

Argentinská ska grupa Los Calzones (v překladu „Kalhoty“) začala svou pouť ještě jako Los Calzones Rotos roku 1988 v Buenos Aires. Tehdy spíše než vlastní tvorbu hráli hodně cover-verzí svých oblíbených skupin (Madness, Bad Manners, The Specials, The Skatalites a The Selecter). Ska tou dobou ještě nebylo zrovna v módě, přesto se Los Calzones ustálili jako skupina a založili si vlastní label. Na něm roku 1991 vydali své první album s hity jako „Ska del Novio“ a „Skabaret,“ které jim zajistily početné publikum a pozornost médií. Počátek devadesátých let tedy pro kapelu znamenal léta narůstající popularity, zároveň se však Los Calzones dokázali odlišit od ostatních argentinských ska kapel (nebo chcete-li „skapel“) pozoruhodnou instrumentální kompozicí “Anillaco No E´Nesario.”



Skupina nedbala na momentální výkyvy zájmu posluchačů o ska a i tak dosahovala zlatých a platinových desek za prodeje svých nahrávek. Konečným dokladem jejich úspěchu se roku 1995 stala jejich třetí deska „Jungle Ska“ míchaná Wallym Traugothem, který během své kariéry spolupracoval i s Pink Floyd nebo Soul Asylum. Desku následovalo veleúspěšné turné napříč Argentinou a reedice v Uruguayi, Paraguayi, Bolívii, Chile, Kolumbii a Ekvádoru. Los Calzones se ve své zemi stali hvězdami první velikosti, přesto museli čelit publicistům nesnášejícím kapelu za jejich odmítání latinskoamerických diktátorů a jaderných testů v Tichém oceánu. Posluchači přitom při Los Calzones věrně stáli a viděli v nich jedinou skupinu, jež dokáže označovat věci pravými jmény.



Po úspěchu před dvaceti tisíci lidmi na festivalu Viňa del Mar se kapela odebrala do Los Angeles natočit své čtvrté album, na němž objevujeme i věc „Te sigo“ věnovanou Diego Maradonovi. Tou dobou se ostatně také zbavují slova „Rotos“ ve svém názvu a od té doby vystupují už pouze jako Los Calzones. A dělají tak velmi často – tou dobou hrají až 270 koncertů ročně. Koncem devadesátých let nalézáme hudebníky na vrcholu energie, plné elánu skládat hudbu, hrát ji lidem i mluvit proti zkorumpovaným politikům a státním úředníkům. A to ještě měli před sebou takové hity jako „Milonga Ska“ nebo „Levantes las copas“ a společné turné s mezinárodními hvězdami Bad Manners.

Šesté album Los Calzones nazvané „Plastico,“ které představuje poctu argentinské hudbě 80. let, bylo také první, které se objevilo i na našem kontinentu. Dalším takovým, které proniklo až do Evropy, je nynější novinka „Tanquito.“ A není to žádná náhoda, když se skupina zároveň vydává na rozsáhlé evropské turné.

www.loscalzones.com

Dodal: Petr Tajčman, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KONCERT: LOS CALZONES

Čtvrtek 20. 11. 2008
Vstup: 230/290 Kč
Vystupují:
Live: Los Calzones (Arg)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika