Electronic Beats očima naší redakce

Electronic Beats očima naší redakce

18. 11. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Line-up podzimního vydání třetího ročníku indoor festivalu Electronic Beats byl natolik lákavý, že jsme vyrazili opět v hojném počtu. Přečtete si názory a postřehy některých našich redaktorů a fotografů.
obsessionObsession: Páteční EB se rozjížděly jen pozvolna, přišly jsme už v osm hodin, abychom kvůli případným frontám u vstupu či šaten nepropásly ani chvilku vystoupení Cartonnage. Zprvu jsem si myslela, že je line-up ve skluzu a prozatím se jen pouští mp3ky. A oni to byli The Fakes:). Dál už ale o originalitu nebyla nouze. Prostředí se mi hodně líbilo, postupem večera bych ale uvítala možnost si někam sednout. VIP tribunu nepočítám. U Cartonnage jsem trochu postrádala jejich vlastní výtečné videoprojekce, které na ten večer musely ustoupit kompaktní projekci EB. Návštěvníků zatím nebylo mnoho, a tak i atmosféra teprve čekala na jakýsi svůj zrod. Koncert této partičky jako obvykle nepostrádal nadsázku a perfektní muzikantskou souhru. Nezbývá, než se těšit na nové písně a držet palce.

Acid-jazzová úderka Red Snapper to roztancovala a už to začalo vypadat jako na party. Výborný koncert! Dvě hodinky střídačky Josefa Sedloně a Hercules and Love Affair byly pro mě zkrátka dokonalé! K vystoupení Róisín Murphy v podstatě nemám slov. Show to byla spektakulární. Promiňte, že tak hýřím superlativy, ale nemohu jinak a když už je to konečně po pražské akci na místě, hýřit jimi budu. Nové backvokalistky mají šťávu, výborně doplňují Róisín v nejtrhlejších kostýmech, které jsem ji zatím viděla nosit. Veleslavné divy by se asi divily, jak to jde taky dělat. Songy byly odehrány tak, jak je vůbec neznám. Jestli si někteří recenzenti zoufají, že se z Róisín stala popařka, měli by zvednout oči od počítačů a přijít na její koncert. Vždycky mě překvapí, že tyhle hlavy otevřené nedokáží pochopit, že umělec nemůže deset let znít jako Moloko, nebo znít čtyři roky jako Herbert.

The Orb to po takové pecce neměli jednoduché a ani mě nijak nezaujali. Moc tribal, moc jednotvárné, nuda kterou nerozeskákal ani mladý agilní MC. Mnohem více mě na spodní stage zaujal Nitrous. Překvapením večera se mi stal Mr.Oizo. Slyšela jsem ho letos na Pohodě na šíleném zvuku a hodně brzy jsem prchla. Tady to mělo všechno co jsem nad ránem chtěla slyšet. Chytré beaty a pořádný drive, Mr. Oizo neměl chybu. Takže došlo na tanec do poslední chvilky a odchod po strávených neuvěřitelných devíti hodinách na akci, kde jsem se vážně nenudila.

Líbilo se mi složení návštěvníků, líbila se mi koncepce celé akce. Celý večer jsem si připadala jak u zjevení. Paráda! Jediné, co mi trochu kazilo náladu byli barmani. Kmitali tak, že jsem ani v té největší špičce nemusela na objednání čekat dlouho, chování měli velmi příjemné, jen to okrádání prakticky u každého objednání mě dostalo. Cola za pade, panák za šedesát je dohromady stopětašedesát? :(

jirkaJirka: Povedená a příjemná akce. Hudebně mě bohužel interpreti, kromě Róisín Murphy příliš nenadchli. Ale i její vystoupení mi přišlo o trochu slabší oproti poslednímu koncertu ve Veletržním paláci. Po špatné zkušenosti s toaletami na EB 2006 naštěstí pořadatelé učinili nápravu, jediné co bych jim vytkl je to, že kapacita akce byla dost přesáhnuta a po půlnoci se nedalo moc dobře pohybovat po hlavním sále..

yanndYannD: Za mě dobrý. Trojslovná odpověď říkající vše. V záplavě tónů vkusně uspořádaných do line-upu, který daleko přesahoval hranice ČR jsem se našel a netrvalo to dlouho. Ne vždy se to podaří. Jednotliví umělci slibovali zážitky přinejmenším dobré a blížily-li se tu a tam k dokonalosti, byl to bonus, který tuto akci posunul o pěkných pár stupňů výš. Zejména Hercules and Love Affair a přirozeně Róisín Murphy zajistili EB pěkných pár bodů, díky kterým vnímám tuto akci pozitivně. Půda Veletržního paláce nasáklá uměním co staticky plyne časem na svých místech opodál, poskytla celému eventu dokonalý prostor, který stejně jako loni sice tak trochu praskal ve švech, ale díky kterému atmosféra nebyla jen průměrným zvedáním rukou nad hlavu. A umíte si představit ony obrazce promítané na stěnách promítnuté na sedačkách arény? Ale jděte. Díky za tuhle akci a doufám, že za rok zas a znova na stejném místě, se stejně silným line-upem.

keepsmile Keepsmile:
Nasvícený Veletržní palác logy T-mobilu a značkou Electronic Beats dával tušit, že to bude netradiční večer. A byl to mejdan, který si užili snad všichni. Pro mě největším zážitkem byl showman co hrál nakonec. Nebyl to nikdo jiný než kabrňák Mr.Oizo - zahrál opravdu pekelný set, během něhož se i slušně opil a došlo dokonce i na kropení svých fanoušku právě otevřeným šampaňským :-) Prostě jednoznačně nejlepší výkon večera v mužské roli. V té ženské části vystoupivších to bylo předem jasné... stačilo se jen podívat na flyer k akci a na jméno, jež zde bylo největším písmem... oprávněně. Róisín Murphy se opravdu předvedla, nejen svou vizáží a oblečky, ale především dokonalým hlasem a celkově ... dokonalou show. Nezbývá než vzdát hold T-mobilu že uvolňuje prostředky na takovéto akce a na takové interpety... Jen houšť!

darkinaDarkina: Na letošní EB mě přilákal zejména line up. Jak už je u tohoto konceptu zvykem, sliboval kvalitní hudební zážitek. Z loňského ročníku poučena, jsem se teple oblékla a vydala se směr Holešovice. Bez menšího problému či fronty vcházím dovnitř Veletržního paláce. Ano, opravdu je zde trochu zima, ale po zahřátí čajem, který se dal u baru koupit, zima pomalu opadá. Po obchůzce haly zakotvíme v chilloutu, kde nás svým svižným setem zahříval Sonority. Poté nastoupilo známé duo Machine Funck, kterým ač nerada dávám košem, vyrážím na hlavní stage na Roisin Murphy. Byla skvělá, přesto jsem si její výkon tak nevychutnala, jako na koncertě v Roxy. Po té přišli na řadu The Orb. Jejich vystoupení jsem si užila na plný pecky v davu a určitě nejsem sama, když řeknu, že pro mě byli hřeb večera. Děkuji pořadatelům za skvělou akci, která byla z mého pohledu zvládnuta na jedničku.

krysickaKrysička: Skvělá akce (hudebně i organizačně), nemám co bych vytkla, snad jen více ohleduplnosti od návštěvníků k ostatním. Vystoupení všech co jsem slyšela mě bavilo, nejvíc samozřejmě Roisin. Škoda jen, že jsem na ní ze zadní části sálu neviděla (nikde žádný přenos na plátno), takže jsem se musela spokojit „jen“ s jejím hlasem. Bohužel zrovna u Roisin je vizuální stránka stejně skvělá jako její hlas. Oiza jsem neslyšela, což mě mrzí, leč pracovní povinnosti v sobotu volaly. Pořadatelé potěšili i točenou Plzničkou. A kolega Juki potěšil svou společností (jako vždy pefektní J).
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELECTRONIC BEATS

Pátek 14. 11. 2008
Vstup: do konce září za 350 Kč
Vystupují:
Róisín Murphy, The Orb, Red Snapper, Hercules and Love Affairs, Mr Oizo, Cartonnage, Josef Sedloň
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Electronic Beats
Sony Ericsson W350i Walkman
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika