Skyline: Rádi bychom vyprodanou Flédu

Skyline: Rádi bychom vyprodanou Flédu

30. 11. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Populární taneční kapela u nás před nedávnem prodělala změnu na postu zpěvačky. Změna, která byla dost zásadní a jak sami členové přiznávají, tak v Marice z Gaia Mesiah měli neuvěřitelné štěstí! Jak zní „noví“ Skyline se můžete přesvědčit třeba už ve středu na Flédě a dozvědět se nějaké ty „drby“ můžete v exklusivním rozhovoru!
Není to tak dávno, co došlo k výrazné obměně sestavy Skyline, zpěvačku Jitku vystřídala někdejší frontmanka kapely Gaia Mesiah Marka Rybin. Bylo těžké najít náhradu? Z kolika adeptek jste třeba vybírali?

Majkii B:
Co si pamatuju, tak jsme moc nevybírali. Dokonce jsme uvažovali o tom, hrát úplně bez zpěvačky :-D

Radek B:
To je pravda, ale naštěstí zrovna Marka odešla z Gaia Mesiah a tak jsme si řekli, že jí zkusíme zavolat, že za to nic nedáme. Nikoho jinýho jsme nezkoušeli a ani jsme neměli žádný další adeptky. Prostě jsme Marce cinkli, dali jsme s ní jednu zkoušku a všechno do tý míry hudebně i lidsky zaklaplo, že nebylo co řešit. Měli jsme obrovský štěstí!

Co se s příchodem Marky Rybin změnilo a co naopak zůstalo stejné?

Majkii B:
Změnili jsme zkušebnu :)

Jacob:
Řekl bych, že jsme koncertně dost přitvrdili a neřekl bych, že je to na škodu.

skyline

Tento rok spatřilo světlo světa vaše čtvrté album s názvem Escapism. Kam nebo jak nejraději utíkáte vy?

Marka:
Nejraději mám jakýkoliv druh pohybu. Taky ráda utíkám za knihami a ráda hledám různé informace, které mě zrovna zajímají.

Majkii B:
Někam, kde se nemusí pracovat :-D

Jacob:
Utíkáme na koncerty!

Radek B: Přesně – koncerty jsou nejlepší únik z reality. A doufáme, že nejen pro nás, ale i pro naše fanoušky.

Nechali jste se slyšet, že Escapism je zatím nejvíc „skyline“ album, které jste spáchali. Co si pod tím máme přesně představit?

Radek B: Nejvíc jsme se na něm zatím přiblížili zvuku, který máme na koncertech a který tedy považujeme za náš „skyline“ zvuk.

Letos se slavilo také 10. výročí existence skupiny Skyline. Když se ohlédnete zpátky, najdete nějaké okamžiky, kdy to vypadalo s budoucností kapely vyloženě bledě? Třeba přímá hrozba rozpadnutí či podobně?

Jacob: Řekl bych, že Skyline mají pevný kořeny.

Radek B:
No – je fakt že nahnutý už to bylo několikrát, ale spíš v začátcích. Zažili jsme třeba moment, kdy se během měsíce rozpadla celá kapela, zůstali jsme jen já s Hoffym a ještě se nám smazaly všechny skladby na harddisku, takže jsme neměli ani co hrát....Ale i to jsme ustáli a nevzdali jsme to. Během posledních let už je to ale celkem stabilizovaný – třeba aktuální výměna zpěvačky nás ve finále ještě víc stmelila.

Kam chodí „Skajlajni“ pro inspiraci?

Marka:
Já ji žiju! A pak si to všechno srovnávám při tom pohybu, kdy mám čas přemýšlet nad tím, co se to všechno kolem vlastně děje!

Majkii B:
Do svýho studia...

Jak je to s hudebním vkusem jednotlivých členů Skyline? Máte podobný vkus, nebo si doma v soukromí každý ulítáváte na něčem jiném?


Marka: Já nejsem nijak žánrově vymezená a myslím, že kluci to mají dost podobně.
Majkii B: Na zásadních věcech se shodneme. Ale samozřejmě jsme každý malinko jiný a to je dobře. Vlastně je to velmi důležitý, že do skladeb, který děláme, každý vkládá to svoje.

Trávíte spolu dohromady určitě hodně času, dokázali byste třeba vyjmenovat oblíbené filmy svých kolegů?

Majkii B: Asi bych něco vypotil :-D

Jacob: Jasný, třeba Pátrací eso :)

Radek B:
Abych to vysvětlil – to je Jacobův záhadný film, který na mě vytasil, když jsme hráli v káře naší oblíbenou hru na hádání filmů. Nikdo jsme mu nevěřili, že si to nevymyslel, ale pak se ukázalo, že ten film skutečně existuje. Jeho filmotéka je vůbec zvláštní – zaujal mě třeba film Hadi v letadle, který pojednává o tom, jak jsou hadi v letadle :)

Marka: Zkusím tipnout: Jacob – Star Wars, NuC – Schindlerův seznam, Hoffy – určitě jedním z jeho oblíbených bude E.T. mimozemšťan, Radek – myslím, že by ho dostal Pán přílivu, možná i Psycho, no a Majkii – Most přes řeku Kwai?! U všech je to jen můj osobní odhad z půlročního přátelství!

Co vám skupina Skyline dala a co vzala? V čem vidíte její největší přínos? (Třeba jen pro vás osobně.)

Jacob: Vzala mi půlku času na kraviny:)
Marka: Dává mi pocit volnosti, nové dimenze při tvorbě muziky a taky super lidi. A rozhodně mi nic nevzala!

Majkii B:
Dala mi nepřeberný množství euforických pocitů a možnost se realizovat se v hudbě. Vzala mi spoustu času. Největší přínos je v možnosti tvořit, v možnosti se seberealizovat a v možnosti plnit si hudební sny.

Radek B: Vzala mi dost nervových buněk, taky ty klouby už po těch letech bubnování nejsou, co bývaly, ale jinak mi toho dala hrozně moc – je to pro mě jednoznačně splněnej sen, o kterým jsem snil už jako malej, kdy jsem bubnoval při poslechu Beatles vařečkama do polštáře.

Váš vánoční koncert na Flédě už klepe na dveře. Co byste nadělili skupině Skyline (sobě) pod stromeček?

Marka:
NuC – oblek Chucka Norrise (vyteplený), Jacob – staré ski s bambulkami na špičce, Radek – teplý svetr se soby, Hoffy – papuče s přeskou, Majkii – palčáky s vločkami. No a sobě něco normálního! Třeba diadém:)

Majkii B: Krabici plnou super nápadů a možná nějakýho toho sponzora :-D

Jacob: Vyprodanou Flédu!

Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: SKYLINE

Středa 3. 12. 2008
Vstup: 200 / 250 Kč
Vystupují:
live: Skyline
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika