Thomas Coastline: O albu zatím nepřemýšlím

Thomas Coastline: O albu zatím nepřemýšlím

08. 12. 2008  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (28)
Poté, co svůj set na pátečním pokračování trance klubovky E-motion odehrál Thomas Coastline, odychtli jsme ho, abychom se ho zeptali, jak se mu na Flédě hrálo, jaký sound preferuje a dalších padlo i dalších několik otázek. Více se dozvíte v následujícím rozhovoru.
Ahoj. Právě jsi odehrál svůj premiérový set v Brně, myslím, že po dnešku si tě bude pamatovat dost lidí. Jak se ti hrálo?
Musím říct, že zprvu na mě neudělal moc velký dojem poloprázdný klub a čekal jsem, že kolem desáté už se to bude v klubu hemžit nadšenci. Budilo to ve mně respekt, že jako druhý v lineupu budu ještě začínat s poloprázdným parketem. K mému překvapení se ale velice rychle zaplnil. Jinak se mi hrálo úžasně. Byla skvělá atmosféra a až na začátek setu si to myslím všichni užili a i já jsem se u toho docela vyblbl. Trochu mě mrzelo, že jsem nemohl druhou polovinu setu směřovat přesně tam, kam jsem chtěl, i když publikum si to žádalo. Musel jsem vzít v potaz, že po mém setu nastupuje DJ Fester, kterému jsem se snažil trochu usnadnit nástup zpomalením setu. Celkově vzato publikum skvělé a na účet pořadatelů musím říct, že měli bezproblémový a profesionální přístup, který jsem dosud zažil jen na svém hraní mimo ČR. V neposlední řadě musím pochválit zvuk, který byl dost vydařený a páni zvukaři neseděli rozhodně se založenýma rukama. Jen mě občas lekal vypadávající levý odposlech, což se ale během pár minut vyřešilo. Moc jsem si to užil, děkuji všem zúčastněným za podporu, speciálně pak kotli pod stageí !!

Pro ty, co tě dnes neslyšeli, jak bys vlastně charakterizoval styl, kterým se osobně prezentuješ?
Vždy je to těžké určit konkrétní styl. Když jsem začínal hrát, nezajímal jsem se příliš o lidi, ale řešil jsem hodně techniku a výběr skladeb striktně zařazených k jednomu hudebnímu žánru. Nyní se snažím zamýšlet nad tím, co by mohlo působit pozitivně na lidi a zároveň se to pohybovalo v intencích electra – progressive – trance stejně tak jako náš radiový pořad.

Co tě přivedlo k produkci a DJingu? Nepřemýšlíš o znovuzrození live actu „Reborns“, jak to vůbec s nimi bylo? Co vedlo k tomu, že se najednou po nich slehla zem? (…live act neměl podle tebe budoucnost?)
Divil by ses, ale není za tím nic složitého – přivedl mě k tomu jednoduše počítač. Někdy kolem páté třídy základky jsem začal pracovat se svým prvním počítačem a jak se znalosti zdokonalovaly, spojilo se příjemné s užitečným a začal jsem skládat muziku. DJing, to je těžší. Teď možná zklamu řadu lidí, ale pro mne je DJing něco, čím se můžu na veřejnosti prezentovat a „být viděn“, ale není to nic světoborného, na čem bych chtěl postavit hudební kariéru. Podle mě se naučí z CDček mixovat, kde kdo.. pak už stačí mít cit a určité vystupovaní na veřejnosti. To je taky důvod, proč teď hraji z abletonu. Jednak z CD hrát a tahat je na akce mne omrzelo a jednak jsou v abletonu větší možnosti i co se týče živé produkce. ReBorns to je historie sama pro sebe. Když jsem začínal vůbec s trancem, spolupracoval jsem ještě s jedním kolegou, se kterým jsem vůbec začínal hudbu produkovat. Stylově jsme se přeorientovali z dancu na trance a společně jsme s nynější dvojicí CrossRyders vystupovali jako live act a produkovali tracky. Bývalý kolega se od naší spolupráce před několika lety odpoutal a já jsem se začal prezentovat na místo ReBorns jako Thomas Coastline.



Máš nějaké oblíbené producenty, od kterých rád zahraješ tracky, když hraješ na párty?
Těch jmen je celá řada a závisí to hodně na tom, jaká párty to je. Z progressive trancu bych mohl jmenovat např. Gareth Emery, Andy Moor, Myon nebo Santiago Nino, Allende, z uplifting trancu je těch jmen ještě více.. mám rád Discover Sound tj. Sean Tyas, John O’Callaghan, Kandi apod.

Co tvé plány do budoucnosti, máš nějaké? Vím, že se na tebe toho poměrně dost hrnulo v poslední době. Jak to vlastně všechno zvládáš?
Hrnulo? Já bych řekl, že se stále hrne. Je to dost těžké chodit pět dní v týdnu do práce, do toho produkovat nejen své projekty a do toho se ještě věnovat přítelkyni. V podstatě každý měsíc zprodukuji tak cca jeden track nebo dodělám nějaký rozdělaný projekt a k tomu připravíme s CrossRyders pořad na AH.FM a Electronic Conference na ostatní radia a je to takový životní kolotoč.

Jaká je teď tvoje aktuální top 5? Nebo jaký je tvůj nejoblíbenější track?
Pokud vezmu v potaz, že nejsem čistě trancový ani čistě progresivní dj, tak bych složil Top5 z progressive i upliftingu takto:

1. Rapha - Pandora (Kandi's Emotional Mix)
2. Andy Moor & Carrie Skipper - So Much More
3. Daniel Kandi & Neumann - Lovin' Feeling
4. Jav D. ft. Mat Zo – Silverlining (Myon At Albion Vocal Remix)
5. Bartlett Bross – Let it flow (Gareth Emery Remix)

Už jsi začal přemýšlet o svém albu? Na kontě máš celkem dost tracků (počítám i spolupráci s Crash Dj Team aka Crosryders). Nebo zatím na to nemyslíš a raději se věnuješ produkci?
O albu zatím nepřemýšlím. Pokud bych měl udělat album, tak bych chtěl, aby bylo hudebně dokonale promyšlené a neobsahovalo jen uplifting nebo progressive skladby, ale bylo to opravdu i poslechové album s určitým tematickým zaměřením -  vzpomeňme např. L.E.F. od Ferryho Corstena, kdy spojil elektro zvuk, pop-rockový zpěv ale i uplifting zvuk do celého alba; tzn. cílem je udělat album, které by bylo opravdu na hudební úrovni. Myslím si, že na to mám ještě přinejmenším málo zkušeností. Nyní se hodlám věnovat vlastním singlům a remixům popř. nějaké spolupráci s ostatními producenty. Poté, co teď dodělám několik remixů a vyjde několik mých autorských skladeb, tak se plánuju produkčně na nějakou dobu odmlčet a opět zalézt do studia a pilovat zvuk a nápady příp. rozšířit studio o nějaký nový gear :c)



Co je pro tebe lepší, DJing nebo produkce tvojí hudby ve studiu?
Rozhodně produkce. I kdybych nehrál nebo nic nevydával, tak si budu doma skládat věci pro sebe a pro kamarády. Asi jsem divný, ale pro mě je to součást života. Není dobrá nálada nebo mě něco tzv. vytočí, tak se jdu buď vyřádit do fitka a nebo buším doma do kláves.

Co pro tebe znamená trance? Čím je pro tebe hudba?
Trance? Asi čekáš nějakou otřepanou frázi, ale pro mne je to prostě jen hudba, která vyplynula.. mám rád rovný svižnější beat a příjemné zasněné melodie. Řekl bych, že to pro mne trance dokonale vystihuje. Hudba? To už jsem myslím zmínil před chvílí. Hudba je pro mne koníčkem, prací a když nejsem s přítelkyní, tak i fyzickým uspokojením :D

Jakou hudbu si pustíš v autě nebo v soukromí domova?
To záleží na náladě. Někdy ujíždím na nějakém novém tracku, tak si ho pouštím stále dokola. Někdy jsem závislý i na svém novém počinu než mě začne štvát, ale v zásadě si rád poslechnu i úplně jiné styly než jen trance. Rád si poslechnu lidi, kteří hudbou žijí nebo žili.. a ve své době i navzdory např. režimu apod. se snažili něco dělat. Mluvím teď např. o Michalu Pavlíčkovi, M. Kocáb a jeho Pražský výběr.. nebo zahraniční Pink Floydi či elektronický mág Jean Michel Jarre. Rád si poslechnu i nějaké klasické popiny.. hlavně ty, kde je klavír, protože se je často učím hrát na klavír i já sám.

Kdy a kdo tě naposledy nadchnul svým setem (a proč?) (popřípadě kdo tě zaujal na Emotion)
Uff, vybavuji si teď dva sety, které mě opravdu nadchly – a to set Andyho Moora a potom Markus Schulz na poslední Transmission.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

E-MOTION

Pátek 5. 12. 2008
Vstup: 200/250 Kč
Vystupují:
DKs: John O´Callaghan (IE), Fester, Stepan Bruck, Thomas Coastline, Eruvie
Další informace
28 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
pepe
26. 01. 2009 | 11:16:42
+0 | -0

toto patri taky k tomu clanku?

m-att
15. 10. 2008 | 16:34:14
Takže vážení, tento člámek nemá cenu komentovat....rád bych věděl, kdo nebo
co dává panu Poliakovi to sebevědomí myslet si, že dobrý dj.To že hraje na
Transmission bych docela pochopil.Když má někdo takové rodinné zázemí, tak
se lze protlačit kamkoliv....na creamu jsem obdržel cd od výše jmenovaného
a rovnou letělo do koše.A s tím sebevědomím by měl pán trochu ubrat a
vrátit se zpátky na zem....Takže kdo si myslí, že je dobrý DJ, tak ať se
probere......
joshek
09. 12. 2008 | 08:49:31
+0 | -0

m-master

Rimmer prostě jen neměl štěstí a ty správné rodiče, jinak by to jistě dotáhl mnohem dál, než na 2. technika!
m-master
08. 12. 2008 | 07:03:07
+0 | -0

joshek

abys nedopadl jako rimmer... letakova kampan, placky na spendliku atp .oDDD
joshek
04. 12. 2008 | 12:43:56
+0 | -0

finch

dobrej nápad, ale možná začnu něčím menším než billboardama, třeba samolepkama :D
Jervin
04. 12. 2008 | 10:54:47
+0 | -0

finch

... uznávám, že to muže být pro někoho trochu zavádějící, ale i podprůměrného člověka takový "nesrozumitelný a zdánlivě nesmyslný" příspěvek dovede k zamyšlení, proč to ten člověk napsal a pak dojde k tomu, že je dotyčný buď mimo mísu, nebo třeba mohl vyjít článek s tímto tématem související a on reagoval na něj ... takhle je to řešený na několika jiných serverech (pak ten bordel, když by mělo jedno téma "1000" diskuzí ) :) a jinak je na to dobré políčko [b: předmět[/b: :D
finch
04. 12. 2008 | 09:01:22
+0 | -0

Obcese

on je trosku problem, kdyz si otevres hned forum, a nekdo reaguje na clanek, tak nekdy ten prispevek absolutne nedava smysl. tyka se to hlavne kdyz nekdo komentuje rozhovor k nejake akci, treba prispevek od joshka.
Obcese
04. 12. 2008 | 08:21:19
+0 | -0

pepe

vidím jen příspěvky k Emotion od února do dneška, souvisejícím článkům je ponechána jedna a tatáž diskuze. Přijde mi to celkem normální a funknční :)
pepe
03. 12. 2008 | 07:10:32
+0 | -0

tož dík teda :)

se pýřím až čepýřím. ale nechápu, proč se diskuse pod článkem míchá s nějakými jinými diskusemi pod jinými články. asi tu poslóchačům pěkně řádí webšotci.
Negrooo
03. 12. 2008 | 03:09:06
+0 | -0
Bude to opět supr mejdan,už se těším.............
finch
03. 12. 2008 | 09:52:28
+0 | -0

joshek

zkus si dat inzerat na brigadniky, treba nejakej takovej ... http://halbot.haluze.sk/images/2008-05/4159_29042008002_235.jpg http://halbot.haluze.sk/images/2008-05/4159_29042008002_235.jpg :D
joshek
03. 12. 2008 | 09:18:36
+0 | -0

:)

Deivisu, ty rád lepíš plakáty?? Pro mě je to noční můra! Hned jak budu zase něco dělat ozvu se ti s nabídkou brigády! :D
petak
03. 12. 2008 | 08:53:49
+0 | -0
Už se těším na johna!
pán z ameriky
03. 12. 2008 | 08:13:06
+0 | -0
je to chudák největší...
czech smejd
02. 12. 2008 | 11:37:05
+0 | -0
A já děkuji Deivisovi a celému jeho týmu za to, že "spáchal" celou tuhle záležitost pod názvem E-motion a za fascinující zážitky z ní... =)
jerry
20. 11. 2008 | 10:12:24
+0 | -0
cesnekovej srac.....presne tak:))
carlos
20. 11. 2008 | 10:11:27
+0 | -0
nic moc na nem nevidim....tuctovej dj...
Snoopy
16. 10. 2008 | 10:47:05
+0 | -0
Souhlasim s tim ze trochu vic skromnosti by mu neuskodilo.
1.nekuřácká
16. 10. 2008 | 10:03:50
+0 | -0
michal je česnekový sráč...
Andy
15. 10. 2008 | 03:06:24
+0 | -0
Michal je fajn, urco se na nej tesim )
m-att
15. 10. 2008 | 02:34:14
+0 | -0
Takže vážení, tento člámek nemá cenu komentovat....rád bych věděl, kdo nebo co dává panu Poliakovi to sebevědomí myslet si, že dobrý dj.To že hraje na Transmission bych docela pochopil.Když má někdo takové rodinné zázemí, tak se lze protlačit kamkoliv....na creamu jsem obdržel cd od výše jmenovaného a rovnou letělo do koše.A s tím sebevědomím by měl pán trochu ubrat a vrátit se zpátky na zem....Takže kdo si myslí, že je dobrý DJ, tak ať se probere......
Czech smejd
09. 10. 2008 | 01:44:05
+0 | -0
to 1n: ty musíš bejt naprostej tupec, ignorant nebo obojí dohromady... no cement, radej... dobre ze zustanes doma, nechtel bych se tam s tebou srazit
free.da
09. 10. 2008 | 12:48:40
+0 | -0

1n

220 je moc???no lol....jsi fakt k vysměchu
trancemanek
09. 10. 2008 | 05:21:21
+0 | -0

1n

Tak zůstaň doma.Na E-Motion bude atmosféra jako vždy, klidně i bez tebe.
1n
09. 10. 2008 | 12:38:30
+0 | -0

o ničem

tentokráte velmi slabej line-up nemá cenu ani vyjít z domu a za ty peníze.......
Negrooo
08. 10. 2008 | 10:51:41
+0 | -0
Už se těším!!! Nej tranceová klubovka
Hustey
12. 05. 2008 | 05:24:55
+0 | -0

konkurence?wtf?

nechapu proc by se mel Mind brat jako konkurence? O_o
tojo
12. 05. 2008 | 08:58:53
+0 | -0

eee emotion

party byla naprosto skvela, lidi mene pac byl majales ale o to lepsi vzduch na main stagei a take mene kuraku :) kdo ocekaval libovy trance asi odesel sklaman ale nadruhou stranu to byla hafo naslaaaplaa noc a ja se bavil jako nikdy tagze daaavaaam 9/10 juchuuu
deivis
17. 02. 2008 | 01:40:28
+0 | -0

E-MOTION PARTY (Fléda)

[b: E-MOTION birthday
7.3.2008 Fléda, Brno, Czech republic
4 STRINGS (NL), Nifra (SK), Stepan Bruck (resident), Revolt, Ljuk-M, Vyrys
Shala vs Louis Elio, Michal Pesina, Joshek, Soul Lovers live[/b:

[img: http://img03.picoodle.com/img/img03/4/2/6/f_emotion3varm_53d70a3.jpg[/img:

[b: History E-MOTION:[/b:
SolarStone (UK), Martin Roth (DE), Simon Patterson (UK), Menno de Jong (NL), Adam White (UK), Mike Foyle (UK), Airbase (Swe), Ronski Speed (DE), Will Holland (UK), Kamil Polner (Sk)

The best club trance night in the Czech Republic!

www.emotion-party.com E-MOTION I http://www.fleda.cz Fléda
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika