Felix Kubin na Flédě a v Roxy

Felix Kubin na Flédě a v Roxy

18. 12. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na konci ledna se rovnou ve dvou klubech představí poprvé v čechách německý producent, entertainer a virtuozní klavírista - Felix Kubin.
Narodil se v roce 1969. K hudbě se dostal už jako osmileté zázračné dítě studiem hry na klavír, záhy získal zkušennosti ve hře na kostelní varhany. První syntezátor (jenž používá dodneška) Korg MS20 dostal v 11 letech. Hudbu na počítači začal tvořit ve čtrnácti, od té doby vypustil na oběžnou dráhu kromě desítkek alb také hudbu k rozhlasovým hrám a filmu a letos slaví desáté výročí jeho label Gagarin Records.

Jak zní naživo? Trochu soundtrack ke Star Treku a Návštěvníkům, trochu sci-fi pop a německá nová vlna, s přiznanou láskou ke Kraftwerk, Der Plan, Palais Schaumburg. Míchá sférické klávesy, noisové až vesmírné pazvuky s vlastními samply a technickými rytmy. Na albech více snivé, naživo ovšem předvádí velmi energickou taneční show, kdy je obestavěn kromě různých mixáků, synťáků a dalších mašinek také třemi klávesami a mikrofonem. Špinavý zvuk kláves, techno rytmy a virtuozita. Dadaistické texty tu více tu méně spíše rapované než zpívané v „ohozu sňatkového podvodníka“ získavají na absurditě. S přehledem zvládá obsluhovat všechno najednou a ještě k tomu skákat a pohazovat kravatou.

www.felixkubin.com

Dodal: Zuzana Friday Přikrylová
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika