Pornbugs: Nejraději máme Jägermeister

Pornbugs: Nejraději máme Jägermeister

27. 12. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Přinášíme vám rozhovor s německými Pornbugs - headlinery silvestrovské party New Year\'s MIDI v klubu Perpetuum v Brně. Pokud jste o této dvojici ještě neslyšeli, tak máte šanci zvětšit si obzory vědění o německé scéně.

Ahoj kluci! Posíláme pozdrav do Německa. Jak se zrovna máte, na čem pracujete?
Ahoj! Máme se skvěle, díky za optání. Momentálně se zabýváme hlavně příštími deskami, které vyjdou na našem labelu Bondage Music; bylo tam určité zpoždění, protože jsme nebyli úplně spokojeni s remixy. Co nevidět by se také měl drobně obměnit design labelu, který je právě ve výrobě. A kromě toho jsme uprostřed plánování naší tour po Brazílii.. takže fakt hodně práce.

Nový rok budete slavit v České republice. Čím si přiťukneme? A co nejraději pijete, pokud zrovna neslavíte Silvestra?
Ohhh, tak na to je rychlá a jednoduchá odpověď – nejraději máme Jägermeister... samotný anebo smíchaný s Red Bullem nebo colou. A tím si zcela jistě připijeme i o půlnoci.

Ok, pojďme k Vašemu hudebnímu původu. Jak dlouho se znáte a jak jste se vlastně poznali?
Známe se od roku 1996, kdy jsme se potkali na Mayday, kam jsme oba vyrazili. Bavilo nás jezdit po různých undergroundových parties a v roce 2000 jsme začali společně vystupovat. Svůj první společný set jsme odehráli naprosto spontánně, šest hodin v kempu festivalu Nature One a perfektně to sedlo.

Pornbugs

Mimochodem kempy na festivalech., obzvláště na těch v Německu, je hodně rušno, spousta systémů a lidé si to opravdu užívají.
Ano, lidé na festivalu slaví před ním, mezi ním a po něm .-) Prostě to k tomu patří; všichni, kdo tam jedou, se snaží festivalovou atmosféru šířit dál. Proto si také hodně návštěvníků vezme svoji vlastní aparaturu a gramofony. Považuji to za skvělou věc.

Které z německých festivalů by jste doporučili českým fanouškům elektronické hudby? Které mají podle vás dlouhodobě nejlepší atmosféru, line-up a člověk z nich odjíždí s kulturním zážitkem?
Největším festivalem je Nature One, stojí to za to se tam alespoň jednou vydat, je to gigantická událost. Nutností je také festival SonneMondSterne (SMS), který se koná přímo u jezera Stausee. SMS kromě toho má každý rok exkluzivní headlinery jako např. Moby, Kraftwerk nebo Underworld. Doporučit můžeme také Melt!, i ten se koná v pěkném prostředí a má pestré line-upy.

Na jaké muzice jste vyrostli? Jaké byly Vaše největší vlivy?
Hodně na nás zapůsobila hudba osmdesátých let, zejména Depeche Mode, New Order a Kraftwerk. To byly kapely, na kterých jsme vyrůstali. Později jsme objevili vztah k ryze elektronické hudbě a technu. Pod naším projektem I.D.O.G. & Crypton jsme dříve hráli techno.

Současně máte residenci v klubu Locca ve Výmaru. Tento rok jste si pozvali hodně hostů jako např. Olivera Koletzki nebo Saschu Funke. Jak se ty akce vyvedly? Nějaké zajímavé zážitky?
V klubu Locca jsme měli už pěknou řádku DJs, hudebními vrcholy pro nás osobně byla vystoupení Olivera Huntemanna, Floriana Meindla a Pascala Feose. Pascal Feos patří k našim dobrým osobním přátelům a s ním jsme zažili hodně zábavných okamžiků, a to i díky přemíry Jägermeisteru .-)

Jak byste popsali svůj hudební styl? Co je pro Vás při hraní důležité a jaké máte zásady při produkování?
Náš vlastní zvuk je momentálně směsí minimalu a techhouse, někdy i pár elektro skladeb, důležitý je ale především groove. U djingu je pro nás důležité hrát takové věci, aby se lidé bavili.. pokaždé hrajeme hodně nových skladeb, sety jsou vždy odlišné. I při produkování se orientujeme na klubový zvuk, tracky by měly hlavně fungovat na parketu, a proto také nové skladby dlouho testujeme v klubech, než je vydáme.

Docela by mě zajímalo, jak vzniklo vaše jméno Pornbugs, přiznáte se?
Jméno Pornbugs jsme si dali spontánně - seděli jsme v baru, pili hodně piva a přemýšleli nad vhodným názvem projektu. Chtěli jsme název, který je trochu provokující, a tak jsme přišli nejprve na jméno "Porno". Pak jsme uvažovali nad kombinací, která by charakterizovala, že jsme dva DJs. Proto jsme zvolili "Bugs" (pozn. v překladu "brouci") a nakonec z toho udělali "Pornbugs".

Co používáte za mašinky a celkově hardware a jaký software k produkci?
Jako hardware používáme jen několik midi kontrolerů. Jako software používáme Cubase, Logic a Ableton live 7. Software nám svými funkcemi plně stačí a nahrazuje kompletně hardware.

Na parties vystupujete dohromady. Máte při hraní nějak rozdělené role?
Žádný striktní způsob rozdělení nemáme, jeden z nás hraje zpravidla z desek a druhý obsluhuje laptop.

Německo je momentálně středobodem elektronické scény. Která pozitiva a negativa německé scény byste zmínili?
Hmm, tak o tom jsme nikdy moc nepřemýšleli, popravdě to tak nepociťujeme, že by Německo bylo globálně centrem elektronické hudby. V současnosti přichází hodně dobré muziky z Francie (např. Popof, Nhar nebo Tom Pooks). Nějaké směry vývoje ale určitě přichází z Německa, a to zejména kvůli Berlínu, kde bydlí hodně osobností. V Německu prostě máme velmi dobrou klubovou scénu a rozmanitý zvuk.

Pořád se vedou diskuse, jestli se vinyl uchová nebo ne… Já jsem přesvědčen, že bezpochyby, kromě toho v zahraničí hraje stále většina DJs výhradně z vinylů.. Jak se vlastně nyní vyplácí vydávat vinyly?
Pro nás je vydávání skladeb na vinylech velice důležité. Ve výsledku máme vždy rádi možnost držet v rukou hmotný produkt naší práce, který skvěle zní a má hezký design. My sami hrajeme hodně z digitálních releasů, ale stejně tak z desek. Jsem přesvědčen, že hodně DJs bude hrát z vinylů i do budoucna.

Máte už nějaký nápad, čím na Silvestra překvapíte návštěvníky klubu Perpetuum?
Myslíme, že ano, máme spoustu nových dosud nezveřejněných skladeb a možná vyzkoušíme i některé vlastní nevydané a nové tracky a remixy.



Dodal: Michal Krejčí alias Shala
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

NEW YEAR'S MIDI (Perpetuum)

Středa 31. 12. 2008
Vstup: 150 Kč
Vystupují:
Pornbugs, DaLiu, Lukas Micka, Click Joe, Shala, Yachi, Chiaki, Lukas N. Drbal, Deivis
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika