Report z posledního letošního Plastique

Report z posledního letošního Plastique

28. 12. 2008  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (1)
Určitě to znáte. Předvánoční shon, nakupování dárků, stres, úklid. Rozhodně nic, co bych miloval. Rozhodl jsem se tedy od všeho, alespoň na chvilku, utéct a vydal se na poslední letošní Plastique do Radosti FX. Jednalo se o moji první návštěvu této párty a tak jsem byl zvědav, co že mě vlastně čeká.
Ke klubu jsem dorazil něco málo po půl jedné. Venku se shlukovalo několik lidí a tak jsem měl alespoň jistotu, že dnes určitě nebudu sám. Plastique a vůbec celý klub Radost FX mne lákali již nějakou dobu. Jakožto člověk, který bydlí mimo prahu jsem ale spíše upřednostňoval občasné párty v jiných klubech. Vždy se totiž našla akce, která měla přednost před návštěvou Radosti.

Nutno říci, že to byla chyba. Již po vchodu do klubu jsem byl velice překvapen z interiéru. Moderní vybavení, s nespočtem LCD televizí, působí opravdu úchvatně a člověk se rychle začne cítit uvolněně a ready na propařenou noc. Vánoční atmosféru umocňovala výzdoba ve tvaru hvězdiček a vloček, pravděpodobně z polystyrénu.

Ovšem, člověk nechodí do klubu kuli vločkám a hvězdičkám. To, proč jsem do klubu vyrazil, byla bezesporu hudba. Nutno říci, že hudba, mě do té doby docela neznámá. Na Plastique se totiž hrají styly jako Disco, Electro nebo Nu-Rave. Představit se tak měla pražská kapela Sci-Fi-Psi a rezidentní DJs jako Tvyks nebo Vectif.

Jak jsem již zmínil výše, do klubu jsem dorazil něco málo po půl jedné v noci. Podle line-upu právě hrála zmíněná kapela Sci-Fi-Psi. Popravdě, jejich vystoupení a i produkci jsem měl možnost slyšet poprvé v životě. Klub byl v tu dobu již naplněn k prasknutí a tak se dala očekávat skvělá atmosféra. Bohužel nebyl jsem jediný, kdo si myslel, že tu atmosféru spíše zabili než přivodili. Tracky mají opravdu zajímavé, ale zůstali bez větší odezvy publika. Větších ovací se dostalo asi nejznámějšímu songu z produkce této kapelky, a sice tracku „Lonely Robot.“ Nemůžu si ale pomoci, doma track zní lépe, než v klubu. Že by to měl na svědomí ne příliš čistý hlásek zpěvačky?

Rozhodně ale líbivé jsou kostýmy, které kapela na své vystoupení používala. Každý ze členů měl totiž na hlavě jakési robotické masky připomínající pejsky. Na tričkách pak každý měl malou led obrazovku, kde neustále něco blikalo atd. Dostáli tak alespoň svému jménu Sci-Fi-Psi. Podle line-upu měla kapela hrát do jedné hodiny ranní, svůj koncert si ovšem protáhli o zhruba půl hodinu, což odradilo hodně, ale opravdu hodně tance chtivých lidí a tak se klub v tuto dobu docela vyprázdnil. Přeci jen, tracky této kapely jsou určeny především k poslechnu a ne k tanci a lidé přišli hlavně na tanec.

O půl druhé se ale za DJským pultem objevil DJ Vectif a mohla začít ta pravá „taškařice“ kuli které jsme sem přišli. Rozhodně se nehodlal smířit s poloprázdným parketem a tak hrál jednu melodičtější píseň, či chcete-li track, za sebou. Jak jsem již zmínil, neorientuji se příliš v tomto stylu hudby, ale bylo mi to tak nějak jedno. Hlavní je, že se člověk dobře baví na kvalitní hudbu nemyslíte. A ta se z reproduktorů linula o sto šest. Menším problémem se mi zdál být zvuk, který občas nestíhal nějaké basové pasáže a to jak při vystoupení kapely Sci-Fi-Psi, tak při vystoupení DJe Vectifa.

Po něm se za DJský pult chystal další z rezidentů této párty a sice DJ Tvyks. Ten se podle, na zdech, vyvěšeného line-upu měl dostat za cd-playery ve 2 hodiny ranní, ale skutečnost byla taková, že začal až zhruba ve tři čtvrtě na tři. Slyšel jsem tedy jen přibližně 30 minut a musel se odebrat směr hlavní nádraží, odkud mi jel vlak do mých rodných Pardubic. Za těch 30 minut ovšem Tvyks pokračoval v podobném stylu, jako před ním hrající DJ Vectif a tak lidi pařili a pařili, myslím si, až do brzkých ranních hodin.

Celou párty Plastique bych ohodnotil jako skvělý večírek, kam se chodí lidi opravdu bavit. Bohužel by se příště více hodilo uspořádat line-up tak, aby živá kapela končila nejdéle v onu jednu hodinu ranní. Jak jsem již zmínil, Sci-Fi-Psi totiž zabili celou atmosféru klubu a po nich nastupivší DJs již měli velice těžký úkol před sebou, a sice znovu rozpařit celý klub. To se jim však povedlo a tak se již osobně nemůžu dočkat, až se znovu na Plastique do Radosti FX vydám.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PLASTIQUE

Pátek 19. 12. 2008
Vystupují:
Live: Sci-Fi-Psi DJs: Tvyks, Vectif, Dmitry, Tuco
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
kc
29. 12. 2008 | 09:18:23
+0 | -0

to je

problem od te doby co se panove snazi okorenit party live vystoupenim...clovek ktery je rozparenej,pak na hodinu vypne a radsi odejde...utlumit lidi po pulnoci kapelou,je fakt blbost ....osobni zkusenost-kdz vystupovala vladivojna...
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika