Christmas Party - Vánoce v L-klubu

Christmas Party - Vánoce v L-klubu

28. 12. 2008  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (0)
První svátek vánoční pro někoho symbolizují pořád dokola omílané pohádky, návštěvy příbuzných a s nimi spojené ochutnávání spousty chlebíčků a cukroví. Pro mě je 25.prosinec už třetím rokem symbolem jedné skvělé party, na které se setkám s mnoha známými a vychutnám si skvělou nálož kvalitní hudby.
Techno a ještě k tomu na Vánoce kousek od domova, tomu říkám perfektní vánoční dárek! Jak to tedy vypadalo na Christmas party letos?

Výprava na Christmas party ze sousedního Mechova (neboli Hradce Králové, pozn.aut.) trvá necelou půlhodinu vlakem a zhruba stejně stejnou dobu trvá přesun z hlavního nádraží do L klubu. Letos jsem se rozhodla vyrazit o něco dříve než obvykle, protože jsem chtěla slyšet line up se vším všudy včetně prvních hostí – tím byl na hlavní stage Lord Space – od Svojšic velmi diskutovaná osoba. Chtěla jsem se zkrátka přesvědčit, co (a jestli vůbec) tenhle chlapík vlastně umí. Jenže v tu chvíli mě nenapadlo, že když dorazím k místu činu, budu nucena ještě dalších dvacet minut v třeskutém mrazu čekat, než si (nejen) mě pan pořadatel usmyslí vpustit dovnitř.

Něco po čvrt na devět se nakonec brány pardubického L-klubu přece jen otevřou a po důkladné prohlídce osobních věcí se vydávám na „tradiční“ průzkum místa dění.
Na hlavní stage hraje opravdu „ten“ Lord Space, je to velmi funky a groovy, a je to dobré. Jeho styl mixu je dle mého velmi svérázný, ale na druhou stranu – proč ne. Díky pozdnímu začátku akce si Lord Space prodloužil svůj set cca o půl hodiny a připravil publikum na vystoupení rezidenta a organizátora akce.

christmas party

Džejár už hned na začátku velmi potěšil trackem od Len Faki – Death By House. Natolik moderní a vychytaný začátek jsem od něj věru nečekala. Poté se už ale přiklonil ke „starému dobrému“ hudebnímu materiálu, na který jsme od něj zvyklí. Džejár v podstatě vlastně vůbec ničím nezklamal, jeho standard pro mě nikdy nevyzněl nijak špatně, tentokrát jsem ale zjistila, že to pro mě tohle techno už není to, co kdysi bývalo. Bohužel ten samý názor musím sdílet i u Džejárova následovatele – Toky rozparádil už velmi slušně zaplněné eLko neskutečně energickým setem. Pohazování jeho andělsky blonďatou hřívou naprosto kontrastovalo s jeho hudbou: Tokyho drtivý diktát neustával a nenechal nikoho na parketě odpočinout. Toky má zkrátka na Christmasce pokaždé úspěch a ani letos tomu nebylo jinak. To už jsem ale odpočítávala minuty, které zbývaly do začátku jedné z hlavních hvězd večera.

Vzhledem k mé absenci na „letní“ Apokalypse jsem s nadšením uvítala zařazení Marca Baileyho.na Christmas party. Marco nezačal hned úplně od podlahy a velmi mě překvapil úvodním trackem od Timo Maase – Subtellite. Tenhle táhlý, monotónní (ale vůbec ne špatný!) track začal odvíjet mozaiku toho nejvytříbenějšího techna – od moderního jemného soundu ala zmíněný Timo Maas nechybělo zdaleka ani groovy a trocha toho funky, které se v tu ránu zase převtělila do toho nejmodernějšího ohozu ala Dubfire a jiní včetně skvělého tracku od jeho nástupce Adventa – Terra Nosa: „This is fuckin´crazy!“… Marco mě na rozdíl od Tokyho a Džejára zkrátka každou minutou bavil. Pestrost jeho setu společně s velmi milým a sympatickým projevem ve mně zanechala jednu z dalších nezapomenutelných hudebních vzpomínek.

Na skvělý set Belgičana Baileyho navázal Portugalec Advent. Cisco Ferreira v ČR vystoupil zhruba po půl roce (naposled na Apokalypse), kdy u nás tehdy předvedl velmi kvalitní, ale na můj vkus příliš zběsilé a tvrdé livko. Tentokrát tomu ale bylo jinak - návštěvníci Christmas party 25.prosince poznali druhou tvář tohoto jižana – podruhé zde zazněl Len Faki, nechyběl dokonce ani Dubfire a „Grindhouse“ – a mě hned napadlo - že by v adventní čas i The Advent trochu ubral na tvrdosti a rychlosti a nechal svůj live act unášet sametovějšími vodami, které byly podložené pevnými a neoblomnými beaty? Ano, přesně tak se tomu stalo… Třešničkou na dortu se staly „zvony“ Jeffa Millse, které se v tu ránu proměnily v popěvěk „Jingle Bells“ a všichni dojednoho se rolniček v kombinaci s tvrdými beaty nemohli nabažit, tomu říkám skvělý dárek k Vánocům! Nekonečná spleť vynikajícího techna proudila sálem téměř dvě hodiny, což bylo i na mě po někalikohodinovém maratonu víc než dost. Sama za sebe jsemse s Adventem rozloučila a když jsem se na hlavní stage po menším odpočinku vrátila, bylo zde již poloprázdno a hrálo trio Creaky Freezer, které nedokázalo po předchozích zahraničních hostech partypoeple udržet na parketě, což byl i můj případ – pro mě techno část Christmas party zdárně skončila a po zbytek akce jsem se nechala „unášet“ houseovými rytmy dua Aiffel vs P@co, které k ránu nakonec ještě dovedly slušný počet návštěvníků povzbudit k tanci.

A jakáže tedy byla Džejárova Christmas party? Ceny na barech byly vyloženě lidové, obsazení (minimálně té zahraniční části DJs) skvostné, atmosféra dostačující, i když počet návštěvníků byl určitě o něco nižší než loni. Jako spokojený návštěvník nemám co bych vytkla a skončím velmi neoriginálně – už se zase těším za rok v eLku!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CHRISTMAS PARTY

Čtvrtek 25. 12. 2008
Vstup: Předprodej 350 Kč, na místě 400 Kč
Vystupují:
Marcop Bailey The Advent, Toky, Džejár, Lord Space, Creaky Freezer, Sadler, Dan Cooley, Jordy, Aiffel vs. Paco, Miquel
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika