Laibach vystoupí v únoru v Praze

Laibach vystoupí v únoru v Praze

05. 01. 2009  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Neobvyklá kapela předvede na neobvyklém místě neobvyklé vystoupení. Slovinská kapela Laibach představí Bachovy fugy v pražském kostele sv. Šimona a Judy a to v magické datu 22.2. Tento projekt se nazývá Kunst der Fuge, přeloženo Umění fugy. Laibach tak chtějí ukázat, že možná právě Bachovi vděčíme za elektronickou hudbu.
Dějištěm koncertu této devítičlené kapely bude barokní kostel Sv.Šimona a Judy, což je více než příznačné, vezmeme-li v úvahu fakt, že autorem Umění fugy je Johann Sebastian Bach. Jedná se o cyklus čtrnácti fug a čtyř kánonů, jež Laibach představí ve svém pojetí za použití elektroniky, počítačů a velkoplošných projekcí. Na svých webových stránkách Laibach o cyklu uvádí:



„Jelikož jsou Bachovy fugy založeny z větší části na matematických algoritmech, rozhodli jsme se použít počítačový program jako základní nástroj. Výsledek ukázal, že Johann Sebastian Bach se svým dílem může být považován za průkopníka elektronické hudby či techna,“

Právě hraním si s různými elektronickými či industriálními zvuky se Laibach proslavili. (Tvoří hudební část uměleckého hnutí NSK). Se svými multimediálními projekty ale i kontroverzními názory se proslavili daleko za hranicemi jejich rodného Slovinska a stihli vydat již přes dvacet alb. Rovněž Umění fugy bylo přetaveno do alba a vyšlo loni v květnu. Jak zní v live podobě se dovíme již brzy.



Vstupenky na koncert jsou již v předprodeji v cenách 770,- korun na stání a 890,- na sezení. Agentura Charm Music, jež koncert pořádá a varuje, že kostel má velmi omezenou kapacitu.

www.charmmusic.cz
www.laibach.nsk.si

Doplnila: Krysička
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI
Vystupují:
Laibach – Kunst der Fuge
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika