Obi Blanche na Plastique

Obi Blanche na Plastique

11. 01. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Obi Blanche - Muzikant s pravým hudebním vzděláním, jehož kariéra vedla přes hip hop, electro, až k vlasnímu analogo/synthetizátorovému zvuku, který nazývá hobo-tech.
V roce 2004 byl členem kapely Ovali Virta, kde hrál na saxofon a kroutil čudlíky od mašinek. Jejich zvuk připomínal zvuk new yorského electra okolo roku 1983. V roce 2005 vydali své EP „Jungle Of Emotions Purple and Blue (OV-Recordings, licencoval jej japonský Rallye Label). Následovala účast na turné Sounds like Suomi v Číně. Další hudební cesta zavedla Obiho ke kapele Pets On Prozac, se kterou vydal 7´´ singl Moving Man / Born To Be Oscar Wilde (Housecat Records, London) v roce 2007, který sklidil skvělé recenze v časopise Rough Trade. V témže roce pak vydali své první dlouhohrající album POP, které obdrželo hodnocení 9/10 v německém Vice magazinu.

V roce 2008 se Obi vydává na sólovou dráhu. Na jaře složil soundtrack k filmu Amira Eskandariho – Chabalu, který měl premiéru v Helsinkách v květnu 2008. Remixoval skladbu The Raveonettes – Aly Walk With Me pro jejich novou desku Lust Lust Lust (Vice Records) a remixoval také singl Falling od Normana Palma (Ratio Records). Na desce Helsinky In Berlin naleznete jeho skladbu „Jesus“ a očekává se společné EP s jeho bývalou kapelou Pets On Prozac.

Jeho styl je naprosto nezaměnitelný a jeho vášeň pro muziku je vždy odměnou publiku. Jeho live set je naprosto neskutečnou a neopakovatelnou záležitostí.

Obi Blanche se představí v plné parádě se svým live setem na party PLASTIQUE v pátek 16.1.2009. Dalším skvělým vystoupením bude zajisté set dje Trávy, který se představí trochu jinak, než ho znáte, zavzpomíná na své punkové kořeny, které sladí s aktuálním i starším zvukem electra.

Dodal: Lucie Jankovová, Radost FX Production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PLASTIQUE

Pátek 16. 1. 2009
Vstup: Holky do 23:00 zdarma
Vystupují:
Obi Blanche, Vectif, Tvyks
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika