Minicoolboyz: Minimal je cool!

Minicoolboyz: Minimal je cool!

20. 01. 2009  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (1)
Myslíte si, že minimal nemůže být cool? Pokud ano, tak se mýlíte, neboť „italští chlapci“ Minicoolboyz tvrdí přesný opak. A kdo se vlastně pod názvem minimalistických cool chlapců skrývá?
MiniCoolBoyz, aka Mike Darrows and Raphael, tvoří zajímavé duo pocházející z Itálie – konkrétně potom z Milána. „Kluci“ se narodili v roce 1984 a vyrostli společně s technem – od klasického techno soundu se zamilovali až k minimalu, zejména pak do produkce Richieho Hawtina.



Zanedlouho začali Mike s Raphaelem vystupovat po různých milánských klubech jakými byly např. Florida nebo Matrix (jak je vidět, ani v Itálii nejsou názvy klubů příliš originální) a postupně se začali také věnovat vlastní produkci. První velký ohlas přišel ze strany italských DJs a zanedlouho i od těch zahraničních. O dva roky později už italští chlapci vyráží se svým laptopem za hranice rodné Itálie a vystřihují jeden set za druhým po různých evropských zemích – mají za sebou vystoupení například na belgickém I love techno či německém Timewarpu.

Jejich hudbu nyní hrají ti nejlepší současní DJs hrající techno a minimal. V roce 2008 je proto nasnadě založení vlastního labelu MiniCoolRecords. Sami svůj styl označují za minimal-techno s detroitskými a tech-houseovými prvky. Do své kompilace „Richie Hawtin Presents Sounds From Can Elles“ je zařadil se skaldbou Varese ist leer i Richie Hawtin. V současné době patří mezi jejich nejúspěšnější tracky tahle pětice skladeb: Varese ist leer (Minicoolboyz rmx), Come Come, Back From Wonderland, Short Message Systém, Afterburner (Mark Morris rmx).
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
subsist
26. 01. 2009 | 11:08:46
+0 | -0
jojo minicoolboyz - další luxus:-)

sonja: super články:-)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika